Segítség
Aktualitások­Efento Cloud - a fizikai értékek online figyelése NB-IoT vezeték nélküli érzékelőkkel


Az IoT megváltoztatja a világunkat. A növekvő számú létesítményben és városban szerte a világban az érzékelők és a hálózathoz csatlakozó egyéb eszközök telepítve vannak. A “dolgok” hálózatba kapcsolása és adatgyűjtés és -csere lehetővé tétele lehetővé teszi a meglévő folyamatok jelentős fejlesztését és teljesen új üzleti modelleket. Jelenleg a tárgyak internetének legnépszerűbb felhasználási esetei a környezeti állapotfigyelés, az objektumok elhelyezése és az intelligens mérés.
A tárgyak internetén alapuló további alkalmazások és új modellek szükségessé teszik teljesen új kommunikációs technikák kifejlesztését, amelyek több százezer eszköz egyidejű kommunikációját teszik lehetővé. Jelenleg a tárgyak interneten használt kommunikációs technikák legfontosabb kihívásai a következők:
  • Hosszú akkumulátor élettartam biztosítása – sok IoT eszköz hosszú időn át, gyakran több évig működik az akkumulátorral. Jó példa erre a riasztóberendezés, amely közvetlenül a tűzoltóságnak küld adatokat. Ha az eszközt minden lakásban elhelyezik, a méretarány miatt az ilyen eszközökben az elemek cseréjéhez kapcsolódó költségek óriásiak lesznek.
  • Lefedettség biztosítása – Az IoT eszközöket különböző helyeken lehet telepíteni, amelyekben lehetetlen vagy nagyon nehéz kábeles kommunikációt biztosítani – pincékben, távoli gazdaságokban vagy erdőkben. Ezért nagyon fontos, hogy az eszközök jó rádiós hatótávolsággal rendelkezzenek
  • Az eszköz alacsony költsége és az alacsony telepítési költsége – várhatóan több milliárd internetes eszközt fog működtetni a Földön a következő években és a tárgyak internete többszörös lesz az internetnél. Ezért fontos, hogy az eszközök és azok megvalósítása olcsó legyen.


Efento_cloud_sl_600x332_1.jpg
Kattintson rá, hogy közelebbről megismerkedjen vele


A közelmúltban a tárgyak internetével kapcsolatos vezeték nélküli kommunikációs technikák fejlődése jelentősen felgyorsult. A kommunikációs modulok árának csökkenése, valamint a funkcionalitás növelése meggyőzte az egyre növekvő számú potenciális címzettet az új termékek elindítására. Jelenleg legnagyobb részt az LPWAN kommunikációs piacon az NB-IoT, az LTE-M, a LoRA és a SigFox hozza meg.

Az összes LPWAN kommunikációs technológia közös jellemzője az akkumulátor maximális élettartamának és hatótávolságának meghosszabbítása. Az eszközök gyártói szempontból a hosszú akkumulátor élettartam mellett a legfontosabb a hálózat rendelkezésre állása és képességei. A kommunikációs technikák fent említett fajtái számos paraméterben különböznek egymástól és ezáltal funkcionalitásuk is más.
Bővebb ismeretanyagot ezzel kapcsolatosan a Blog szolgáltat


    CIB FOXPOST
    © 2005 - 2019 Dipol Hungaria Kft. Minden jog fenntartva
    Tárhely szolgáltató: Magyar Hosting Kft.