Segítség
Heti hírmondó
Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No.23/2019 (2019. június 10.)
Hogyan lehet újraéleszteni Mona Lisát? Samsung és az orosz Russian Institute of Science and Technology Skolkovo (Sklotech) kifejlesztettek egy új technikát a fotóanimációra. Lehetővé teszi egy sima és reális arc animáció létrehozását egyetlen fotó alapján. A technika a mesterséges intelligencián alapuló algoritmust alkalmaz. Az arc egyetlen képének elemzése után az algoritmus kialakíthatja az arcmozgás modelljét. A modellt egy valódi személy mozgásainak rögzítésével (vagy egy korábbi szimuláció használatával) hozza létre a fotó „maszkjával”. Például a Mona Lisa portréfestménye alapján készített egy valószerű videót, amelyben a karakter beszél, mozgatja a fejét, és még a szemével is pislog.
­
(forrás: Egor Zakharov)
Az eredmények akkor is jónak bizoinyulnak, ha csak egy fotó áll rendelkezésre, de a természetes animációk pontosabb modellt igényelnek, amelyet több, kiváló minőségű, különböző oldalról készített fotó alapján készítenek. Ez garantálja a sima arcmozgást és a természetes kifejezést (a szem villogása, mozgó ajkak és más utánzási mozgások).
A rendszer olyan neurális hálózatokon alapul, amelyek arcfelismerésen alapulnak, egy nagy adatbázis segítségével, amely emberekről készült fotókat és nagyszámú videót tartalmaz. Az animáció készítésének utolsó szakaszában egy további visszacsatolási rendszert alkalmaztak annak értékelésére, hogy a generált felvétel valóban valósághű. Minden egyes, furcsán nézett keret kivágásra került és így kiváló minőségű anyagot kaptak. Az emberek evolúciós fejlődést mutatnak, lehetővé téve számukra, hogy gyorsan megtalálják az arcot és felismerjék az eltéréseket, szabálytalanságokat, ezért különös figyelmet fordítottak a száj, a haj és a szem tökéletes reprodukciójára.
Kiváló minőségű Full HD videó lejátszása. A DIPOL cég az mhi430 R81607 kódolót kínálja, amelyet a HDMI csatlakozóknak adott nagyfelbontású jel (FullHD) kódol az IP adatfolyamra. Az RJ-45 kimenet három egymástól függetlenül konfigurált multimédiás adatfolyamot (H.264 és MPEG-1 Layer II/AAC kódolást) sugározhat egyedi multicast címekkel UDP/RTP (multicast) vagy SAP/SDP protokollok használatával. Az IP-adatfolyamot számítógépes számítógépek, laptopok, tabletták, okostelefonok, pl. ingyenes VLC alkalmazás, amelyet a VideoLAN fejlesztett ki és a GPL licenc alapján terjesztett. A médialejátszó többféle fájlt támogat további kodekek telepítése nélkül.
IPTV Streamer: TERRA sti-410C (DVB-T/T2/C-IP, CI slot)
Terra mhi430 R81607 - jelek átalakítása 3 HDMI forrásból 3 IP-adatfolyamra,
H.264 kódolással és egyedi multicast címekkel
A TERRA megoldás előnyei:
 • 3 HDMI forrásból (1920x1080-60p formátumig) érkező bemeneti jelek átalakítása három IP SPTS-re (Single Program Transport Stream),
 • A H.264 kódolás és az egyedi multicast címek hálózati erőforrásokat takarítanak meg,
 • konfiguráció RJ-45 porton keresztül,
 • Az IP streamek megtekinthetők az ingyenesen futó számítógépeken/laptopokon VLC szoftverrel,
 • egyedi SAP/SDP protokoll lehetővé teszi a HD-442 R81612 IPTV vevők automatikus konfigurálását,
 • IP-jel elosztása csavart érpárú kábelezéssel,
 • könnyű átvitel nagy távolságra optikai kapcsolat segítségével (média konverter használatával).
AcuSense eseményszűrés különböző hardverkonfigurációkban. A Hikvision IP kamerák és az NVR-k egyaránt rendelkeznek AcuSense technológiával, a Hikvision Deep Learning algoritmusok alapján. Ez a technológia az objektumokat az emberi alakok és a járműformák szerint osztályozhatja. A megfelelő felismerésnek köszönhetően a rendszer akár 90%-osan is kiszűri az eseményt, amely hamis riasztásokat válthat ki, ami jelentősen növeli a riasztás pontosságát és hatékonyságát, és hozzájárul az üzemeltető(k) munkaterhelésének csökkentéséhez és az intervenciós csoportok küldésének költségeihez. A szűrés elvégezhető az AcuSense kamerák és NVR-k bizonyos számú csatornán. A hardver konfigurációjától függően a funkciók a következők:
 • AcuSense kamerák és AcuSense NVR: hamis riasztások szűrése minden csatornában és az objektumok gyors besorolása,
 • hagyományos kamerák és AcuSense NVR: hamis riasztások szűrése és objektumok gyors besorolása az NVR kiválasztott csatornáin,
 • AcuSense kamerák és hagyományos NVR: hamis riasztások szűrése,
 • ColorVu kamerák és AcuSense NVR: mind nappal és éjszaka a felvétel színes, hamis riasztások szűrése és az objektumok gyors besorolása.
Az objektumok szűrése az AcuSense technológiák alapján
A sodrott érpárú kábel kategóriája meghatározza annak maximális adatátviteli sebességét. A sodrott érpárú (szimmetrikus) kábelek jelek továbbítására szolgálnak telekommunikációs rendszerekben és számítógépes hálózatokban. A legnépszerűbb sodrott érpárú kábelek négy párból állnak. A csavarás erősen csökkenti a külső elektromágneses interferencia és a párok közötti kölcsönhatás hatását, az úgynevezett áthidalásnak. Jelenleg a kábeleket főként telefonos és Ethernet hálózatokban használják.
Az EIA/TIA szabvány a sodrott érpárú kábelek több kategóriáját határozza meg, amely meghatározza az információ továbbítására való alkalmasságukat. A legtöbb új kábelezési berendezés legalább CAT 5e kábeleket használ. A sodrott érpárú kábelek kategóriái és azok fő alkalmazásai:
 • Category 3 (EN 50173: Class C)
  • 4 Mb/s - (10BaseT, RS 232)
 • Category 5/5e (EN 50173: Class D)
  • 1 Gb/s - (1000BaseT, ATM 155)
 • Category 6 (EN 50173: Class E)
  • 1 Gb/s - (1000BaseT)
  • 10 Gb/s - (10GBASE-T up to 55 m)
 • Category 6A (EN 50173: Class EA)
  • 10 Gb/s - (10GBASE-T)
NETSET U/UTP 5e kat. sodrott beltéri kábel [1m]
CAT 5e UTP kábel beltéri alkalmazásokhoz: NETSET U/UTP 5e E1408
Az üzleten belüli hőtérképezés. Az üzleten belüli "hőtérkép" egy, a boltokban elhelyezett kamerákról készült képek elemzésének megjelenítése, amely bemutatja az ügyfelek viselkedését. Egy ilyen térkép az eladó szempontjából szemlélteti a kulcsfontosságú paramétereket, azaz azt, hogy az ügyfelek milyen módon mozognak és mennyi időt töltenek a helyeken bizonyos árukkal vagy bizonyos polcokon. Ez az információ a raktárterület jobb szervezésére és a termékek polcokon való elhelyezésének optimalizálására használható.
A megjelenítés rendszerint térbeli statisztikák formájában jelenik meg, amelyek színekként jelennek meg az áruház tervében. Például a képen a piros szín az az ügyfelek által leggyakrabban látogatott helyek, kék szín - az ellenkező helyzetet jellemzi. A köztes állapotok a színskálában megfelelő reprezentációt mutatnak.
Az ügyféláramlás megjelenítése a boltban
Ez a funkció ideális eszköz a szupermarketek, a diszkontok és a kisebb üzletek vezetőinek. A hőtérkép funkció a kiválasztott Hikvsion halszem (6. vonal) és az iDS kamerákban érhető el.
Néhány összekapcsolási probléma a média konverterekkel. Azok az Ethernet média konverterek, amelyek a rézvezetékekről az optikai szálakra váltanak, nagyon népszerűek, különösen hosszabb pont-pont kapcsolatok esetén. A kapcsolatok sokszor hosszabbak lehetnek, mint a sodrott érpárú kábeleken alapuló kapcsolatok. Ezenkívül biztosítják a teljes galvanikus elszigetelést, amelyet sok rendszerben biztonsági okokból szükség van. Annak ellenére, hogy az Ethernet média konverterek nem igényelnek konfigurációt, néhány kezdő telepítő hibázik, ami megakadályozza a linkek normális működését:
 • a rendszerelemek helytelen kiválasztása - eltérés mutatkozik a médiakonverter és a rost típusa között (egymódusú/multimódusú),
 • a média konverterek SFP slottal esetében - az SFP modulok elégtelen kiválasztása (rost típusa, adatátviteli sebesség - például 1000BASE- T modul egy 100BASE-T slotban),
 • a AWDM technológia esetében - helytelen megválasztása az SFP moduloknak (két azonos modul használata minden egyes adó-és vevőkészüléknél azonos hullámhosszon),
 • figyelmen kívül hagyják a teljesítmény egyensúlyt különösen nagyon rövid kapcsolatoknál - a legtöbb Ethernet médiakonverter automatikusan csökkenti a kimeneti teljesítményét az adónak és/vagy érzékenységét a vevőnek, azonban bizonyos esetekben szükséges lehet egy megfelelő csillapító felhasználására,
 • helytelenül választják ki a médiakonvertereket, amelyek együttműködnek a LAN eszközökkel, pl. 1 Gbps-os médiakonverter kapcsolódik a 100 Mbps hálózati adapterrel egy számítógépben.
Ethernet médiakonverter M-023M (két multimódusú optikai szál 2 km-ig)
Ethernet médiakonverter: TP-LINK MC100CM 100Mb/s, multimódusú, SC, 2km
Ethernet médiakonverter ULTIMODE M-207M (egy egymódusú optikai szál 20 km-ig)
ULTIMODE M-023G
GbE, multimódusú L10025
TP-LINK MC100CM
100M, multimódusú L10222
ULTIMODE M-207G
GbE, egymódusú L11525
A piacon elérhető média konvertereknek széles a skálája. A felhasználónak gondosan ki kell választania az eszközöket, amelyek kölcsönösen kompatibilisek és kompatibilisek a kábelezéssel és más hálózati eszközökkel.
A "halott" kapcsolat leggyakoribb oka az összeférhetetlenség. Tehát a média konverterek kiválasztásakor a telepítőnek ellenőriznie kell a kapcsolat mindkét oldalán összekapcsolt hálózati eszközök specifikációit. Amikor a linknek együtt kell működnie a különböző eszközökkel, mind a 100 Mbps, mind az 1000 Mbps-es sebességgel, a megoldás az, hogy az Ethernet portokon automatikus konverzióval rendelkező média konvertereket használjon. Ezzel a lehetőséggel a felhasználók elkerülhetik az Ethernet portok inkompatibilitásával kapcsolatos problémákat.
Új termékek a DIPOL-nál
HD-TVI kamera V-CAM 370 (1080p, 2.8-12mm, 0.001 lx, IR 30m-ig; HD-TVI, CVBS, AHD, HD-CVI)
HD-TVI kamera V-CAM 370M7427 a Starlight sorozathoz tartozik, azaz a nagy érzékenységű kamerákhoz, és az infravörös megvilágítókkal való munkához optimalizált. Felépítése a Sony Starvis IMX 307 képérzékelőre épül, amely a második generációs BSI (hátsó megvilágítás) érzékelőkhöz tartozik. Legfontosabb előnyük az érzékenység jelentős javulása, amely a sziliciumréteg fényérzékeny elemekkel és elektronikus áramkörrel való megfordítása miatt vált lehetővé. A BSI mátrixra eső fényt nem zárja le az áramkör, hanem szinte közvetlenül érinti a fényérzékeny réteget.

RACK tartók: Hikvision 380 (DS-76XX, DS-72XX DVR-k/NVR-k számára)
RACK tartók: Hikvision 380 (DS-76XX, DS-72XX DVR-k/NVR-k számára)M5156 A DS-76xx és a DS-72xx sorozatú felvevők összeszerelésére ajánlott tartók, 1U magasság, 380 mm 19"-os RACK szekrényekben. A 8 - 32 csatornás felvevők rögzítése 2 tartóval történik. A készlet 2 tartót és rögzítőcsavarokat tartalmaz.
4K IP NVR: Hikvision DS-7632NI-K2 (32 csatorna, 256Mbps, 2xSATA, Alarm IN/OUT, VGA, HDMI, H.265/H.264)
4K IP NVR: Hikvision DS-7632NI-K2K22326 egy modern IP-hálózati videorögzítő, amely képes 32 IP-kamerából, felügyeletet végezni, megapixeles, akár 8 MP-es felbontású képek rögzítésére és lejátszására. Ez az önálló NVR két videó kimenettel (HDMI max. 4K felbontás és VGA akár 1080p) közvetlenül csatlakoztatható monitorokhoz vagy televíziókhoz, anélkül, hogy további számítógépre lenne szükség. Az egyes kimenetek nézete függetlenül konfigurálható (különböző ablakelrendezések), és az ablakok megjeleníthetik a képet bármely kameráról. Két SATA csatlakozó lehetővé teszi a 6 TB kapacitású merevlemezek csatlakoztatását.
Érdemes elolvasni
Mekkora a TurboHD jelátvitel maximális tartománya? A TurboHD rendszerekben a videojel és a tápfeszültség koaxiális kábelekkel vagy csavart érpárú kábelekkel továbbítható. Az átviteli tartomány a kábel típusától, a szükséges felbontástól és a videó simaságától függ. Bizonyos küszöbérték túllépése jelentősen csökkenti a képminőséget: a részletvesztést, az elmosódást és még nagyobb távolságok esetén a szinkronizáció elvesztését és a kép eltűnését eredményezheti... >>>bővebben
M75051 TurboHD 4.0 kamera és RG-59 kábel esetén
a maximális átviteli tartomány 700 méter
Írások, cikkek különböző témákról
Az IoT megváltoztatja a világunkat. A növekvő számú létesítményben és városban szerte a világban az érzékelők és a hálózathoz csatlakozó egyéb eszközök telepítve vannak. A “dolgok” hálózatba kapcsolása és adatgyűjtés és -csere lehetővé tétele lehetővé teszi a meglévő folyamatok jelentős fejlesztését és teljesen új üzleti modelleket. Jelenleg a tárgyak internetének legnépszerűbb felhasználási esetei a környezeti állapotfigyelés, az objektumok elhelyezése és az intelligens mérés. A tárgyak internetén alapuló további alkalmazások és új modellek szükségessé teszik teljesen új kommunikációs technikák kifejlesztését, amelyek több százezer eszköz egyidejű kommunikációját teszik lehetővé.
Efento Cloud - a fizikai értékek online figyelése NB-IoT vezeték nélküli érzékelőkkel.
Egész Budapesten elérhető a Telekom NarrowBand-IoT hálózata
Az Efento termékek is felkészültek erre és már beszerezhető erre a célra kifejlesztett NB-IoT Efento hőmérséklet érzékelő

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
 • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
 • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Figyelem:
2019. május 1-től érvényes MINDIGTV EXTRA csatornakiosztás


Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Túlfeszültség-védelemmel ellátott szerelődoboz: Signal ZPZ-12 (12 útvonal, multiswitch rendszerekhez)
Signal túlfeszültség-védő dobozok


CIB FOXPOST
© 2005 - 2019 Dipol Hungaria Kft. Minden jog fenntartva
Tárhely szolgáltató: Magyar Hosting Kft.