Segítség
Heti hírmondó
Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 40/2018 (2018. december 10.)
Szomorú a hír, de igaz - a CeBIT törölve! A Deutsche Messe AG bejelentette, hogy megszünteti az Európa egyik legnépszerűbb elektronikai vásárának - a CeBIT-nek a következő évi megrendezését. A rendezvényt 1986 óta szervezi a Deutsche Messe AG - a rendezvény eddig Hannoverben minden évben megrendezésre került. A vásáron bárki találkozhatott a legnagyobb hardver-gyártókkal, szoftverekkel, mobil megoldásokkal és megismerhette a legújabb technológiai megoldásokat.
Az informatikai iparban a vásár az év egyik legfontosabb eseményének számított. Ez volt az a hely, ahol a bemutatóknak számos új technológiája jelent meg a következő trendek meghatározására. Érdemes emlékezni arra, hogy a CeBIT működésének második évében akkor még a kevéssé ismert Nokia cég 1995-ben bemutatta az első GSM-telefont, 1995-ben pedig a Windows 95 rendszer premierje történt meg.
­
A múlt század 90-es években a vásárok nagyszámú látogatót vonzottak, amelyek ebben az időszakban 850 000 körül mozgott. Sajnos az esemény a legutóbbi rendezvényeknél mindig kevesebb és kevesebb látogatót vonzottak (kb. 100.000-120.000), valamint a kiállítóhelyeket igénylő vállalatok számának csökkenését is megfigyelték. A súlyosabb válság első jelei már 4 évvel ezelőtt megjelentek, amikor az eseményt már csak 200 000 ember látogatta meg.
A CeBIT társaság és annak volt látogatói valószínűleg más helyszínekre, például a Mobile World Congress-re Barcelónába vagy a berlini IFA kiállításra fognak a következő években összpontosítani.
Bejövő antennakábelek rendezése a RACK szekrényekben. A RACK board - függőleges szerelési rendszer RACK szekrényekben lehetővé teszi a SMATV rendszerek multiswitchek, erősítők, osztók és egyéb komponensek telepítését a RACK szekrényekben. Az RACK szekrény oldalán elhelyezett ZMB-1-800 panelekre szerelt multiswitchek SMATV rendszer komponensei akár 256 előfizetői vevőegységet is megtáplálhatnak műholdas és földi jelekkel.
Az antennák (mind a műholdas, mind a földi) jelkábeleit az R48602 túlfeszültségvédőkön keresztül a 19"-os patchpanel F csatlakozóihoz csatlakoztatják, mindegyik F csatlakozó az előlapon lévő R82540 koaxhídon keresztül csatlakozik a megfelelő F csatlakozóhoz a következő patch panel-ről, ahonnan a jelet a szekrényben lévő eszközökre (az első osztóra vagy erősítőre) juttatják. A hidak használata nagyon egyszerűvé teszi a bemeneti jelek mérését. Csak kihúzza a hidat, hogy hozzáférhessen az F csatlakozónál a bemeneti jelhez.
A bejövő kábelek elrendezése az antennákból
A túlfeszültség-védők a patchpanel csatlakozójának F csatlakozóihoz történő csatlakoztatásához az F-f / F-f adaptereket az E80380 kódszámú hosszabb menetűre kell kicserélni. Ezek a professzionális adapterek a garantált csillapítási és illesztési paraméterek mellett 14 mm-es menethosszúsággal rendelkeznek, amely biztosítja a panelon való megfelelő beszerelését és a túlfeszültségvédők hatékony becsavarását.
R48602 túlfeszültségvédők az R9120312 patchpanelre szerelve
miután az eredeti F/F adaptereket a hosszabb E80380-as elemekre cserélték.
Modern WiFi hálózat egy épületben - TP-Link EAP eszközök. A TP-Link EAP hozzáférési pontok rugalmas és biztonságos megoldásokat kínálnak a könnyen telepíthető és kezelhető vezeték nélküli hálózatok megvalósítása. Az AP-k könnyen felszerelhetők falra vagy mennyezetre. A WLAN-konfigurációja és-kezelése egyszerűsített központosított felügyeleti szoftver segítségével történik. A TP Link EAP készülékek kapcsolt portált és automatikus RF irányítást biztosítanak, így ideálisak a nagy sűrűségű és igényes üzleti környezetekben, például egyetemeken, szállodákban, bevásárlóközpontokban és irodákban.
Az EAP vezérlő szoftver (vagy az N2560 hardvervezérlő) lehetővé teszi a több EAP-eszközből álló vezeték nélküli hálózat központosított konfigurálását és kezelését. A funkciók közé tartozik a valós idejű monitorozás, a hálózati forgalom grafikus elemzése és a batch firmware frissítések.
A kapcsolt portált a Wi-Fi-felhasználóknak kényelmes hitelesítési módját kínálja. A kapcsolt portál megköveteli, hogy a felhasználók bizonyos műveleteket hajtsanak végre (például megtekinthetik és elfogadhatják az elfogadható felhasználási irányelveket vagy jelszót), mielőtt a hálózati hozzáférés engedélyezett volna. A szükséges műveletet az adminisztrátor által készített szerver vagy testre szabott adatbázis ellenőrzi.
A TP-LINK EAP sorozat a következőket tartalmazza:
 • N2560 - EAP rendszervezérlő: TP-Link Omada Cloud Controller OC200
 • N2562 - vezeték nélküli hozzáférési pont TP-LINK EAP110, szabvány N 300 Mbps (2,4 GHz), passzív PoE
 • N2564 - vezeték nélküli hozzáférési pont TP-Link EAP245 (kétsávos, 802.11ac AC1750, PoE 802.3at)
 • N2565 - vezeték nélküli hozzáférési pont TP-Link EAP225-Outdoor (kétsávos, 802.3ac AC1200, PoE)
 • N2566 - vezeték nélküli hozzáférési pont TP-LINK EAP220, szabvány N 600 Mbps (300 Mbps @ 2,4 GHz és 300 Mbps @ 5 GHz), PoE 802.3.af
 • N2567 - vezeték nélküli hozzáférési pont TP-LINK EAP225, 802.11ac 2.4 és 5 GHz, PoE 802.3af
 • N2570 - vezeték nélküli hozzáférési pont TP-LINK EAP320, 802.11ac 2.4 és 5 GHz, PoE 802.3at
 • N2568 - vezeték nélküli hozzáférési pont TP-LINK EAP115-fal, 802.11n 300 Mbps, PoE
 • N2569 - vezeték nélküli hozzáférési pont TP-LINK EAP110-Outdoor, 802.11n, 300 Mbps, PoE
Egy példa az EAP eszközök elrendezésére egy létesítményben
A cloudnak köszönhető a számítógépes biztonság. Gyakorlatilag minden DVR és minden IP-kamera rendelkezik egy csatlakozóval, amely lehetővé teszi az internethez való csatlakozást. Az internetes kapcsolatoknak köszönhetően a felhasználók beállíthatják a készüléket, előnézhetik az élő képeket, lejátszhatják a felvételeket. Az internethez csatlakozó eszközök azonban kibernetikus támadásoknak vannak kitéve, jogosulatlan hozzáféréssel. A kockázat minimalizálása érdekében a rendszerek telepítőinek be kell tartaniuk a biztonságos rendszer kiépítésének szabályait.
A "digitális fal" kialakításának egyik fontos eleme a kapcsolatok megfelelő védelme. Egyes CCTV berendezések gyártói lehetővé teszik a felhőbe jutást. A felhő, amely a gyártó kiszolgálói hálózata, titkosított hozzáférést biztosít a regisztrált eszközökhöz. Ez a kapcsolat csak dedikált alkalmazásokon (PC-n és okostelefonon) lehetséges.
A kapcsolatbiztonságot a gyártó garantálja, ezért érdemes választani a neves cégek között és tanúsítványokat kérni. Például a Hikvision Hik-Connect szolgáltatása (a legnagyobb CCTV eszköz gyártó a világon) rendelkezik az ISO/IEC 27001: 2013 tanúsítással. Ez azt jelenti, hogy megfelel az általánosan ismert és nemzetközileg elismert információbiztonsági szabvány követelményeinek.
Távoli hozzáférés a CCTV eszközökhöz a Hik-Connect felhőszolgáltatáson keresztül
Hikvision IP kamera sorozat összehasonlítása. Az alábbi táblázat összehasonlítja a Hikvision IP kamerákat a gazdaságos vonalból: EasyIP Lite sorozat, EasyIP 2.0 plus sorozat és a EasyIP 3.0 sorozat. Ezzel az összehasonlítással könnyű meghatározni, hogy melyik sorozat alkalmas egy adott projektre.
Mennyezeti IP kamera: Hikvision DS-2CD1323G0-I (2 MP, 2.8 mm, 0.028 lx, IR 30 m-ig, H.265/H.264)
IP kamera kompakt Hikvision DS-2CD2012-I (1.3 MPix, 4 mm, 0.01 lx, IR 30m-ig)
Kompakt IP kamera Hikvision DS-2CD2620F-I (2 MPix, 2.8-12 mm, 0.1 lx, IR 30m-ig)
DS-2CD1343G0-I K17258 kamera
a EasyIP Lite sorozatból
DS-2CD2023G0-I K17632 kamera
a EasyIP 2.0 plus sorozatból
DS-2CD2625FWD-IZS K17721 kamera
a EasyIP 3.0 sorozatból
Feature Series
EasyIP Lite EasyIP 2.0 plus EasyIP 3.0
Positioning Compact and turret: 3-axis; Dome/ceiling: 2-axis 3-axis
Reset button
- Yes
EXIR IR illuminator
Not all models
Yes
Video compression H.265+/H.265/H.264+/H.264; MJPEG for auxiliary stream; (EasyIP Lite cameras with DS-2CD1XX1 markings do not support H.265+/H.265)
VCA functions
- Yes
Line crossing
- Yes Yes
Intrusion detection
- Yes Yes
Object leaving
- - Yes
Object taking
- - Yes
Face detection
- Yes Yes
Corridor mode
- Yes Yes
ROI Yes Yes Yes
Darkfighter technology
- - 2, 3 and 4 MP cameras
(ultimately all)
microSD card support
F or G0 symbols in cameras with varifocal lenses
F or G0 markings
ANR function
Cameras with memory card slots
Audio IN/OUT,
Alarm IN/OUT
Cameras with S marking
WDR Cameras with varifocal lenses (the rest: D-WDR) All models
3D-DNR Yes
BLC Yes
HLC - Yes Yes
Hik-Connect Yes
Reflektométer és távolságmérés. A reflektométerrel végzett optikai útvonal mérése sok információt hordoz. Valójában az idő mértéke (a fénymérő méri a generált impulzus visszatérési idejét) és a visszavert jel erőssége. Az egyéb információkat, például a távolságokat és a csillapításokat - a véleményekkel ellentétben - nem mérik, hanem kiszámítják.
A telepítők általában pontosan meg akarják határozni egy esemény helyét (toldás, csatlakozó, makrohajlás stb.), vagy a kábel pontos hosszát. Az egyik legfontosabb kérdés a mért szálak csoportos törésmutatójának helyes beállítása (Index Of Refraction - IOR paraméter). Ezt a paramétert manuálisan kell beállítani és annak értékét a kábel gyártójának kell megadnia. Információt szolgáltat az impulzus terjedésének sebességéről egy adott szálban. Mindegyik, az egyébként adalékkal ellátott szálak kissé eltérnek ebben a tekintetben. Tekintettel arra, hogy az esemény távolságáról szóló információ közvetlenül a mért impulzus visszatérési időből származik, amely viszont a terjedési sebességtől függ, ennek a paraméternek a rossz beállítása hibás méréseket eredményez a távolság leolvasásában.
Optikai reflektométer GRANDWAY FHO3000-D26
A mérési paraméterek helyes beállítása esetén a GRANDWAY FHO3000-D26 L5828 reflektométer meghatározhatja egy esemény helyét 1 m-es pontossággal
Jellemzően az egymódusú kábelek esetében a feltételezett érték 1,471 (a tényleges értéket a katalógus kártyáról kell olvasni). Minél hosszabb a távolság, annál nagyobb a rosszul beállított törésmutató negatív hatása. Az alábbi táblázat azt mutatja be, hogy a hosszabb összeköttetések távolságának meghatározására szolgáló hiba függ a hibás és a tényleges értékek közötti különbségtől (feltételezzük, hogy az 1.471 a helyes, tényleges érték).
IOR Fiber length
Distance measurement error
1.472 10 km 6.8 m
1.481 10 km 68 m
1.481 30 km 204 m
Az 1.481 érték gyakran megtalálható a multimódusú szálak mérésekor. Így látható, hogy a paraméter megváltozásának elhanyagolása jelentős hibákat okozhat a távolság meghatározásában és így az esemény helyének pontos helyének megismerésében.
Érdemes megjegyezni, hogy a gyakorlatban a reflektométer kijelzőjén látható távolság soha nem egyezik meg a kábel tényleges hosszával. Ez annak köszönhető, hogy a kábelek szálai mindig hosszabbak, mint külső köpenye (a feszültségek elkerülése érdekében). Ezenkívül, ha a rostokat a központi rúd köré csavart több csőbe helyezik, akkor a szálak hosszának és a kábel hosszának különbsége még jobban megnő (a sodrott cső belsejében, hosszabb, mint a kábel, ahol laza rostok is vannak). Szélsőséges esetekben a szálak hosszának a kábel hosszához viszonyított különbsége akár több százalékot is elérheti.
Mivel az IOR értékeket a szálakra és nem a kábelekre adják, a ténylegesen pontos mérések lehetségesek az elemzett kábel IOR paraméterének "hatékony" értékének megszerzése után. Ennek meghatározásához szükséges a kábel (pl. 50-100 méter hosszú) hosszának mérése fizikailag (általában elegendő a mérőjelek használatához, ha létezik) és a reflektométerrel, belépve a standard törésmutatóba. Az összehasonlításból származó korrekciós tényező bevezetésével az IOR értéket úgy korrigálhatjuk, hogy a tényleges értéket képviselje.
Új termékek a DIPOL-nál
SIGNAL RAL7035 19
SIGNAL RAL7035 19" Rack szekrény (6U 450 mm, függeszthető)R912018W alkalmas bármilyen típusú eszköz felszerelésére a szabványos 19"-os rack-házakban, valamint néhány olyan eszközön, amely nem felel meg ennek a szabványnak, például multiswitcheknek, RF erősítőknek, modulátoroknak, DVR-eknek, szervereknek. Erre a célra a felhasználónak további tartók/polcok állnak rendelkezésre ehhez a szekrényhez.
HD-TVI TURBO HD 4.0 kamera Hikvision DS-2CE56D8T-IT3Z (mennyezeti, 1080p, 2.8-12mm, 0.005 lx, IR 40m-ig)
HD-TVI TURBO HD 4.0 kamera Hikvision DS-2CE56D8T-IT3ZM75260 HDTVI DVR-ken alapuló CCTV rendszerekhez tervezték. A kamera 1080p videót biztosít. Magas érzékenységgel (0,005 lx) és beépített IR megvilágítóval (EXIR 2.0 technológia) 40 m-es hatótávolsággal, valamint a képernyőn fedettségével a kamera kiváló képminőséget biztosít alacsony fényviszonyok mellett, vagy akár nem világos körülmények között is. A beépített Motozoom lencse, amelynek távolsága 2.8-12 mm távolságon belül állítható és az automatikus élességállítás lehetővé teszi a felhasználó számára az optimális látómező beállítását.
Unicable II LNB: Inverto IDLU-32UL40-UNBOO-OPP /nc+/
Unicable II LNB: Inverto IDLU-32UL40-UNBOO-OPPA98224 műholdas LNB UNICABLE kimenettel, amely egy műholdvevő antennára van szerelve (pl. A9645), egyetlen kimenetről akár 32 műholdvevőt (tunert) is megtáplálhat. Az LNB támogatja az EN50494 (Unicable I) és EN50607 (Unicable II) szabványokat.
Érdemes elolvasni
PoE a CCTV rendszerekben. Modern IP CCTV rendszerek a Power over Ethernet (PoE) megoldások használatával sokkal könnyebbek a telepítések. A PoE megoldások közül az optimális, amelyet PoE kapcsolókban hajtanak végre, ötvözi a teljesítmény- és hálózati kapcsolási funkciók átvitelét... >>>bővebben
Egy példa a ULTIPOWER 0288af N29983 PoE switch menedzselésére
Írások, cikkek különböző témákról
Az NB-IoT rendszerek a már meglévő 4G LTE-infrastruktúrát használják ki, úgy, hogy számukra új fizikai réteget és csatornákat alakítanak ki. A jelenleg alkalmazott GSM, GPRS technológiánál sokkal egyszerűbb a felépítése, viszont cserébe csak sokkal keskenyebb sávszélességen használható: a végpontok közötti átviteli sebesség maximum 250 kbps lehet, amivel szemben a jelenleg elérhető leggyorsabb 4G+ mobilnethálózat akár 300 Mbps sebességre is képes. A NarrowBand-IoT nem teszi lehetővé egy időben nagy adatmennyiség továbbítását, így telefonálásra, internetezésre, filmnézésre nem alkalmas, arra viszont igen, hogy viszonylag kevés adatot nagy biztonsággal, célzottan, mindenféle felesleges sallangtól mentesen továbbítson.
Egész Budapesten elérhető a Telekom NarrowBand-IoT hálózata
Az Efento termékek is felkészültek erre és már beszerezhető erre a célra kifejlesztett NB-IoT Efento hőmérséklet érzékelő

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
 • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
 • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Figyelem:
2018. október 1-től érvényes MINDIGTV EXTRA csatornakiosztás


Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Annyira biztosak vagyunk benne, hogy a TERRA termékekre 4 év garanciát vállalunk


CIB FOXPOST
© 2005 - 2018 Dipol Hungaria Kft. Minden jog fenntartva
Tárhely szolgáltató: Magyar Hosting Kft.