Segítség
Heti hírmondó
Heti Hírmondó - TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 22/2023 (2023. május 29.)
 
Forradalom előtt állunk a fotózásban? A Prophesee francia startup cég a Qualcommmal együttműködve új típusú képérzékelőt mutatott be, amely lehetővé teszi a fényképezőgépek és kamerák számára, hogy gyorsan mozgó képeket rögzítsenek.
 
 
A Metavision névre keresztelt technológia a hagyományos kamerákkal együtt működik, és a képet kiegészíti a jelenetben bekövetkező változásokról szóló információkkal. Célja, hogy megoldja a mozgásban lévő témák fényképezésekor gyakran előforduló elmosódott kép problémáját. Ilyen például egy teniszjátékos felvétele a labda pattogása közben, amely egy hagyományos fényképen elmosódott vagy láthatatlan lenne. A Metavision kombinálja az eseménykamerából származó adatokat a hagyományos képpel, a képfeldolgozó algoritmus pedig kitölti a hézagokat, és kijavítja a téma mozgása által okozott elmosódást.
 
 
A Metavision képérzékelő az emberi vizuális rendszert utánozza. A hagyományos képérzékelőkkel ellentétben, amelyek rögzített időintervallumonként rögzítenek egy képet, a rendszer minden pixele függetlenül működik, reagálva a fényintenzitás változásaira. Ezeket a változásokat aszinkron módon észleli, és a pixel helyzetére (x és y koordináták) és időre vonatkozó információkkal együtt továbbítja. A fényérzékeny pixelek közvetlenül kapcsolódnak egy logikai maghoz, amely elemzi az egyes pixelek fényintenzitás-változásait. Ez biztosítja, hogy az adatok csak azokra a pontokra vonatkozzanak, ahol a változás megtörtént. Ez lehetővé teszi nagy időbeli felbontású adatok továbbítását alacsony késleltetéssel és alacsony energiafogyasztással. Az új kamera 10 000 képkocka/másodpercnek megfelelő sebességet ér el. Egy szabványos kamera ennek a sebességnek az eléréséhez nagyon intenzív megvilágítást igényel, és hatalmas mennyiségű adatot generálna. A Metavision kamerával nincs szükség erős megvilágításra, és a generált adatmennyiség a mozgás mértékétől függ, de sokkal kisebb.
 
 
Az eseménykameráknak ipari alkalmazásai is vannak, és különböző folyamatok megfigyelésére és gyorsan mozgó objektumok számlálására használhatók, például a gépi csomagolásban lévő tabletták számának megszámlálására. Számos előnnyel rendelkeznek a jelenlegi megoldásokkal szemben. Gyenge fényviszonyok között is megfelelően működnek, kis mennyiségű adatot generálnak, miközben kevés energiát fogyasztanak és viszonylag olcsók. Megfelelő működési feltételeket kell azonban biztosítani ezen kamerák számára. Az eseménykamerák csak a fényerő változását rögzítik, például a fényerő növekedését vagy csökkenését, amelyet a tárgyak mozgása és a helyszín megvilágításának változása, illetve maga a kamera mozgása egyaránt okozhat.
 
TV-rendszer egy szállodában. A DVB-S/S2 jelet DVB-T COFDM-re átalakító transzmodulátorok számos szállodában népszerű megoldásnak számítanak. A műholdas csatornák kiegészíthetik a földfelszíni televíziós műsorokat, vagy lehetnek a kínált csomag egyetlen része. A kimeneten rendelkezésre álló digitális DVB-T COFDM jelet általában osztók / leágazók segítségével juttatják el a végső vevőkészülékekhez.
 
IPTV Streamer: TERRA sdi 480 (DVB-S/S2 - IP, USB port)
A TDX-420C R81619 transzmodulátor egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi a műholdas TV-tartalom elosztását és kezelését egy magántelevíziós rendszerben. A TDX-420C R81619 modul a DVB-S/S2 (8PSK/QPSK) jelet DVB-T (COFDM) jellé alakítja. Fogadja a szabadon fogható és a kódolt csatornákat (kompatibilis a CAM CI-vel). Egy TDX-420C R81619 panel fogadja a teljes jelcsomagot két műholdas transzpondertől, és két szomszédos DVB-T multiplexet hoz létre, maximálisan 31,68 Mbps sávszélességgel. A gyakorlatban ez 6 szabványos felbontású SD-csatornát vagy 2-3 nagyfelbontású HD-csatornát jelent mindkét multiplex számára. A rendszergazda kiválasztja a műholdfolyamból a kívánt csatornákat, majd két DVB-T multiplexet hoz létre. Lehetőség van egy DVB-T multiplex létrehozására két különböző műholdas transzponderről, majd a fizetős csatornák dekódolására az újonnan létrehozott DVB-T csomaghoz. Amennyiben az ingyenes jelek elosztására kerül sor, javasoljuk a TDX-420 R81618 modell használatát.
 
Relé kimenetek használata a DS-KH6320-WTE1 Hikvision IP videós kaputelefon monitorban. Videós kaputelefon rendszer telepítésekor néha szükség van további funkciók telepítésére, amelyek értesítik a felhasználót arról, hogy valaki megnyomta a hívógombot az ajtóállomáson. Ilyen lehet például a rendszer telepítése egy zajos gyártócsarnokban, a rendszer használata egy hallássérült személy által, vagy a házon kívüli jelzőrendszer telepítésének igénye, hogy a kertben tartózkodva észrevegye, hogy valaki érkezett.
 
A DS-KH6320-WTE1 videó kaputelefon monitor két beépített relével rendelkezik, amelyek aktiválhatók, amikor a monitor a hívógomb megnyomása után csörögni kezd. Ezek a relék monostabil (1-180 s) vagy bistabil üzemmódban működhetnek. Az egyes relék működési ideje és üzemmódja egyedileg konfigurálható. Például az egyik relé csatlakoztatható egy 5 s működési idejű hangjelzőhöz, egy másik pedig egy 60 s működési idejű vizuális kijelzőhöz. A relék párosítása a hívógombbal az iVMS-4200 alkalmazás segítségével végezhető el, miután a monitor távoli beállításait a fülön megadtuk: Intercom -> Calling Linkage. Válassza ki a Enable opciót, és válassza ki azt a relékimenetet, amely a hívás pillanatában aktiválódik. A relémód és az időbeállítás közvetlenül a monitorból konfigurálható.
 
A fenti konfigurációban az 1. relé a hívógombhoz van kapcsolva.
Amikor a monitor csörögni kezd, a kiválasztott relé aktiválódik.
 
PoE tápellátás 250 m-re - "Extend" funkció. Az ULTIPOWER 0064afat N29978 PoE switch egy asztali eszköz a gördülékeny hálózati átvitelhez. Rendelkezik 6 RJ45 porttal, amelyek támogatják az automatikus kapcsolási sebességet egyeztető funkciót. Ezek közül négy támogatja a Power over Ethernet (PoE) technológiát. A switch automatikusan felismeri az IEEE 802.3af vagy IEEE 802.3at szabványnak megfelelő PD eszközöket, és ellátja azokat. Ez lehetővé teszi a hálózat hatótávolságának kiterjesztését olyan helyekre, ahol nincs hozzáférés elektromos vezetékhez vagy konnektorhoz, és ahol hozzáférési pontokat, IP-kamerákat, IP-telefonokat stb. kell elhelyezni. A megtáplált eszközök maximális összteljesítménye nem haladhatja meg a 65 W-ot.
 
A kapcsoló rendelkezik a " Extend mode funkcióval " (a burkolaton lévő kapcsolóval aktiválható), amely akár 250 méteres sodrott érpárú kábelszakaszon keresztül csatlakoztatott eszközök PoE tápellátását teszi lehetővé. Aktiválásakor a PoE portokon lévő kapcsoló letiltja a csatlakozási sebesség automatikus egyeztetését, és a sebességet szilárdan 10 Mbps-ra állítja (az uplink portok továbbra is 10/100 Mbps sebességgel működnek).
 
A PoE ULTIPOWER 0064afat 6xFE (4xPoE), 802.3af/at 65W N29978 switch minta alkalmazása.
 
Mennyi az optikai szálak hegesztésénél használt elektródák várható élettartama? Az optikai szálak hegesztésénél használt elektródák olyan fogyóeszközök, amelyek tisztításra és rendszeres cserére szorulnak. A csere gyakorisága közvetlenül az elvégzett hegesztések számától függ. A piacon kapható elektródák anyaga változó, a legelterjedtebb anyag a volfrámelektróda, bár ezek az ötvözet volfrámtartalma is változhat. Ennek eredményeképpen az élettartam 2500 és 5000 hegesztés között változik.
 
A hegesztő gyártója a Signal Fire az elektróda élettartamát 3000 hegesztésben határozza meg. Vegye azonban figyelembe, hogy az elektródák állapotát a hegesztőgép kalibrálása során keletkező ívek is befolyásolják, és ezeket a hegesztésszámláló nem számolja. Ezért az elektródák végső élettartama egy olyan hegesztőgépben, amely 1 hegesztési ciklus alatt több száz hegesztést végez, másképp nézhet ki, mint amikor több tucat ciklus alatt több száz hegesztést végeznek (amely során minden alkalommal ívkalibrálást végeznek). Érdemes figyelembe venni azt a tényt is, hogy a Signal Fire hegesztőberendezésekhez egy második elektródakészlet is tartozik.
 
   
 
Nem mindig az elektródákkal van probléma, ami miatt ki kell cserélni azokat. Néha elegendő a tisztításuk. A fenti képen egy olyan elektróda látható egy olyan hegesztőgépben, amely 1899 hegesztést végzett (bal oldal). Ugyanez a megtisztított elektróda (jobb oldal) vizuálisan alig különbözik egy újtól. A visszafordíthatatlan elektróda kopása egy erősen lekerekített véget foglal magában.
 
Új termékek a DIPOL-nál
 
Mennyezeti IP kamera: Hikvision Hikvision DS-2CD2383G2-I (8 MP, 2.8mm, 0,005lx, IR 30 m-ig, WDR H.265, AcuSense)
 
A Hikvision DS-2CD2383G2-I K01514 mennyezetre szerelhető IP-kamera az EasyIP 2.0 Plus sorozat része, amely a Deep Learning algoritmuson alapuló AcuSense technológiát alkalmazza. Ezért a mozgásérzékelési események és a VCA-elemzés (virtuális vonal átlépése, behatolás észlelése) esetén van egy szűrő, amely lehetővé teszi az emberi/jármű típusú objektumok osztályozását, és kiszűri az összes többi riasztást, amely nem felel meg a kritériumnak (eső, sétáló állatok, mozgó fák, hulló levelek stb.).
     
Optikai kábel földalatti telepítéshez: ZTT DAC 4J 9/125 G.652D 1.5 kN UV-ellenálló
 
A ZTT DAC 4J 9/125 G.652D 1,5 kN L79404 egy közvetlenül földbe fektethető optikai kábel, amelyet közvetlen földbe helyezett rendszerekhez terveztek. A kábel PE köpennyel rendelkezik, amely nagy nyomószilárdsággal (1500 N) rendelkezik. Az ilyen köpennyel rendelkező kábelek az alacsony hőmérsékleteknek is ellenállnak. A kábel ezen változata kültéren is használható (pl. a földről egy oszlopra vezetve), mivel a külső köpeny UV-álló (a hagyományos narancssárga földkábelek néhány év múlva a sugárzás hatására szétmorzsolódhatnak).
     
ETRIX 1VP-D transzformátor BNC dugóval a kábelen, terminál csatlakozóval
 
ETRIX 1VP-D transzformátor BNC-csatlakozóval a kábelen, terminálcsatlakozóval Az M16657 egy forrásból származó videojelek sodrott érpárú kábelen keresztül történő továbbítására szolgál. A transzformátorhoz egy BNC-csatlakozó van csatlakoztatva egy rugalmas kábellel, amely biztosítja a BNC-vég szabad pozicionálását. Az UTP-kábel egy kényelmes krimpelt csatlakozóhoz van csatlakoztatva.
     
 
Érdemes elolvasni
 
Száloptika a CCTV-ben - PoE switch egy RACK szekrényben. A jelenleg épülő CCTV-rendszerek gyakran teljesen vagy részben száloptikai kábelezésen alapulnak. Az ilyen rendszerek megkülönböztető jellemzője az a hely, ahol a CCTV-kamerákból származó többpáros kábelezés a hálózati kapcsoló (amely egyben a kamerák PoE tápegységeként is szolgál) telepítési pontjánál fut össze, és ahol egy vagy több száloptikai kábel végpontja található. Innen a jel egy másik helyen található DVR-hez vagy a hálózat egy másik szegmenséhez továbbítódik...>>>bővebben
 
Az L5406 optikai szálelosztó keret és az ULTIPOWER 352SFP PoE kapcsoló N299704 2 ULTIMODE SFP modul SFP-203G L1415.
 
Írások, cikkek különböző témákról

EFENTO HÍREK

Webáruházunk új dizájnnal és bővült tartalommal várja új és régi Partnereinket! Megtalálhatók a kínálatunkban a legújabb fejlesztésű NB-IoT érzékelő adatrögzítők és azok széleskörű felhasználási területei. efento.hu Most kedvező áron beszerezhető az Efento hőmérséklet felügyelő rendszer készlet (SIM kártyával) NB-IoT Ez a szett kínálja a legújabb és egyik legmodernebb megoldást a vezeték nélküli hőmérséklet rögzítésére és ellenőrzésére hűtőszekrényekben vagy olyan helyiségekben, ahol a hirtelen hőmérséklet-változásra érzékeny termékeket tárolják (pl. oltóanyagok, gyógyszerek, élelmiszerek, stb.). Felhasználása ajánlott háziorvosi rendelőkben, gyógyszertárakban, rendelőintézetekben.

Antenna Kisáruház üzletünk nyitva tartása a következő:
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA
Továbbá a webáruházainkba érkező megrendeléseiket igyekszünk a lehető leghamarabb teljesíteni, azonban egyes termékek nem mindig állnak rendelkezésünkre Debrecenben, és a krakkói Központi Raktárból a szállítás még légi úton is csúszásokat szenvedhet. Ezért kérjük megértésüket és türelmüket. Azon vagyunk, hogy minél hamarabb megkaphassák a megrendelt termékeket! Nagyobb mennyiségű és terjedelmesebb termékek (pl.rack szekrények, tartó konzolok, kábelek, stb) megrendelése esetén lehetséges a közvetlen szállítás a megrendelő magyarországi szállítási címére eljuttatni a krakkói Központi Raktárunkból, amelyet Debrecenből szervezünk és irányítunk. Előtte kérjenek árajánlatot a szállításra vonatkozóan, mert a termék méretétől és súlyától függően ezt a Raben, Dachser vagy UPS cég mindenkori szállítási költsége alapján tudjuk szállítani. Természetesen előtte mindenképpen egyeztetünk ennek költségéről és kivitelezéséről!

Figyelem:
2021. október 1-től érvényes MINDIGTV PRÉMIUM csatornakiosztás

 
Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
 
DIPOL SMART HORIZON DVB-T2 TV antenna
SMART CITY DVB/T2 antenna baypassal akár 100 km-re az adótól
 


CIB
© 2005 - 2023 Dipol Hungaria Kft. Minden jog fenntartva
Tárhely szolgáltató: Magyar Hosting Kft.