Segítség
Heti hírmondó
Heti Hírmondó - TV-SAT, CCTV, WLAN
Nr 30/2022 (2022. szeptember 26.)
 
DVB-I alternatíva a DVB-T2 és DVB-S2 helyett? Németország azt mondja, "now checking". A médiaipar, a német műsorszolgáltatók, az eszközgyártók és a szoftverszállítók hatalmas érdeklődése intenzív munkát indított el Németországban a szabványos DVB-I szabvány bevezetésére. A projekt, amelyben 19 szervezet vesz részt, egy koherens DVB-I rendszer kidolgozását és jelenlegi hátrányainak kiküszöbölését célozza. Jelenleg a streaming legnagyobb hátránya a hosszú átviteli késleltetés, amely több tíz másodperctől akár több percig is terjedhet. Földfelszíni, műholdas vagy kábeltelevízió esetén a késések csak néhány másodpercesek. Ezek nagy problémákat jelenthetnek például a sportesemények streamelése során, mert a nézők egyes részei a szomszédok reakcióiból, nem pedig a tévé képernyőjéből értesül a célról. Egy másik fontos szempont az egyes szolgáltatók közös szolgáltatáslistájának elkészítése. Erre a célra egy úgynevezett aggregációs szolgáltatást fejlesztettek ki, amely egy az egyes szolgáltatók szolgáltatásainak országos listáját képezi. Ehhez minden szolgáltató elküldi a saját listáját az összesítő szolgáltatás API-jának. A szolgáltatás leellenőrzi a műszaki konzisztenciát, és felveszi az országos szolgáltatási listára. A régiók és az LCN-ek (a szolgáltatások sorrendjét meghatározó logikai csatornaszámok) az aggregációs szolgáltatásban már aztán külön kerülnek karbantartásra, így biztosított az egységesség. Az elektronikus műsorfüzetek viszont elosztott módon állnak rendelkezésre, így minden szolgáltató pufferelési vagy késleltetési problémák nélkül szolgáltathat naprakész adatokat.
 
A német DVB-I kísérleti programban 19 szervezet vesz részt.
 
A DVB-I-t úgy fejlesztették ki, hogy lehetővé tegye a lineáris programok interneten keresztüli streaming videóinak egyszerű elérését. A legfontosabb feladat most a DVB-I szabvány közös értelmezéséről való megállapodás az összes érintett piaci szereplő részvételével. Egyelőre azonban nem mindenki tudja, hogy itt különleges lehetőség nyílik a televíziózás felkészítésére a jövőre. A kísérleti projekt időtartama korlátozott, és még nem tartalmaz döntést a németországi piaci bevezetésről.
 
SMART sorozatú DVB-T/T2 antennák – melyiket válasszuk?Az ismeretlen régiókban dolgozó telepítők gyakran több DVB-T/T2 antennamodell közül is választhatnak - balunokkal és előerősítőkkel, szükség esetén antennadobozba szerelve. A speciális mérőműszerrel végzett megfelelő mérésekkel kiválaszthatja az adott helyre az optimális antennát. Mi a helyzet azzal az ügyféllel, aki maga szeretné a TV-antennát kiválasztani és felszerelni? Eddig kockáztatnia kellett - vásároljon egy kiválasztott antennamodellt passzív változatban, majd ha szükséges, vegyen egy előerősítőt. Korántsem volt egyáltalán ideális sem a szerelő, sem az antennát saját használatra vásárló és annak felszerelésére számára.
 
   
 
A DIPOL SMART antennák használatával a telepítő azonban elkerülheti az impedancia illesztő transzformátor problémás előerősítőre történő cseréjét a vétel tesztelését különböző konfigurációkban. A SMART antennák esetében a különféle opciók tesztelése az előerősítő tápfeszültségének be- és kikapcsolásával történik a mérőműszeren. A telepítő azonnal ellenőrizheti, hogy egy adott helyen szükséges-e a jelszintet plusz fokozni, és végül milyen jelparamétereket kínál az adott antenna.
 
 
Azok számára, akik kíváncsiak, melyik SMART antenna modellt válasszák, bemutatunk egy egyszerű algoritmust, amely segít a döntésben. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a földi TV-jel vételét számos külső tényező befolyásolja, és az antenna fenti utasítás szerinti kiválasztása nem garantálja a vétel 100%-os sikerét. A DVB-T2 jelvételi problémákkal küzdő helyeken élőknek professzionális szerelő szolgáltatásait kell igénybe venniük, aki lehetőség szerint kiválasztja a megfelelő antennát, szükség esetén ellátja a telepítést megfelelő kiegészítő elemekkel, és teljes körű tájékoztatást ad a paraméterekről az egyes csatornák vételéről.
 
Mekkora a HD-CVI jel maximális átviteli hatótávolsága? A HD-CVI rendszer lehetővé teszi a nagyfelbontású analóg képek rögzítését és küldését a koaxiális kábelen vagy sodrott érpáron keresztül (speciális videotranszformátorok használatával). Legfontosabb előnyei a következők:
 
  • nagy felbontás - akár 4K (8 MPix),
  • egyszerű plug and play telepítés anélkül, hogy magának a kapcsolatot konfigurálnia kellene,
  • kiváló kompatibilitás más rendszerekkel: AHD, HD-TVI és IP,
  • nagy képátviteli tartomány (500 m 1080p jel esetén RG-59 kábellel, 300 m UTP esetén),
  • 4 jel átvitele közös kábelen keresztül (videó, OSD és PTZ vezérlő adatok, hang, táp),
  • nincs késés.
4 jel továbbítása közös kábelen keresztül (videó, adatok az OSD és PTZ vezérléshez, hang, áramellátás)
 
A kamerákból érkező jelek maximális átviteli távolsága (méterben) HD-CVI:
  RG-59
E1041
RG-6
E1015
E1017
UTP kat 5e
E1408
E1410
720p 800 1200 450
1080p (2 MP) 500 800 300
4-8 MP 500 700 300
 
Telekommunikációs rendszerek végberendezései a lakásokban. Tipikusan teljesen elfogadható az, hogy a megfelelő telepítő dobozokat minden lakásnál, közel a bejárati ajtóhoz közel helyezik el. Ezáltal a többcélúan felhasználható dobozokat lehet alkalmazni bármilyen kábelezéshez és szolgáltatáshoz.
 
Az OMT-35 R96025 süllyesztett kábel csatlakozó doboz mind a lakások, sorházak és családi házak számára megfelelő. Általában minden lakásba a távközlési kábelek a technikai helyiségből csatlakoznak a lakásban telepített konnektorokhoz. Ez alkalmas a réz vezetékek (csavart érpárú kábel, TV koaxiális kábelek) és az optikai szálak bármilyen konfigurációban történő kivitelezésénél. A doboz három területre osztható: a kisebb rekesz, bizonyos hosszúságban külön a tartalék kábelek számára, a nagyobb rekesz a passzív (például TV/SAT osztók) és aktív (mint például az RF erősítők, kábelmodem) elemei részére, amelyek csatlakoznak az otthoni rendszerhez, és a köztes csatlakozó panelekhez/adapterekhez.
 
A panel Keystone furatokkal van ellátva, így lehetséges az ilyen típusú univerzális csatlakozók használata, leggyakrabban RJ-45-ös aljzat változatban. Abban az esetben, ha a TV kábelezés (koaxiális kábel) és az optikai kábel lezárását szabványos adapterekkel kell elvégezni, erre a panelen az erre a célra kialakított furatok használhatók fel, ahol F-F adapterek és száloptikai adapterek telepíthetők.
 
Csatlakozó doboz: TPR-3T (300x300x100mm)
Az OMT-35 R96025 doboz alkalmazása egy lakásban
 
A DIPOL portfóliójában megtalálhatók az otthoni csatlakozó dobozok. Az hogy melyik lesz a legjobban működő, a ház méretétől, a kábelvég-csatlakozók felszerelési típusától, a 230 VAC-os aljzat rendelkezésre állásától és a tartalék kábelek rendelkezésre álló helyétől függ.
 
Új termékek a DIPOL-nál
 
Kompakt IP kamera: Hikvision DS-2CD1347G0-L(C) (4 MP, 2.8mm, 0,001 lx, fehér fény, 30 m-ig, H.265, ColorVu)
 
A Hikvision DS-2CD1347G0-L (C) K00504 egy költséghatékony IP mennyezeti kamera a Hikvision ColorVu Lite sorozatából. A ColorVu technológiával a kamera éjjel-nappal színes képeket készíthet, miközben megőrzi a fontos azonosítási adatokat. Szélsőséges körülmények között az akár 30 m-es hatótávolságú fehér fényű megvilágító automatikusan bekapcsol, és megvilágítja a jelenetet, hogy jó minőségű színes képeket biztosítson. A kamera 1/3”-os Progressive Scan CMOS érzékelővel van felszerelve, akár 4 MP felbontással. A 2,8 mm-es gyújtótávolságú objektív 96,5°-os látószöget tesz lehetővé.
     
38 mm/2 m tűzi horganyozott acél antennaárbóc, amely kombinálható/ A rendszer/
 
A 38 mm/2 m-es tűzi horganyzott acél kombinálható antennaárbóc/A rendszer E9038201 úgy van kialakítva, hogy egy nagyobb egységgé is összeilleszthető. Az árbóc végein található speciális domborulatnak köszönhetően 12 cm-es hosszon keresztül lehet kombinálni az elemeket a kulcshorony rendszerrel egy másik szegmens meghajtásával oly módon, hogy a dombornyomás átfedje egymást. Egyesítés után a szegmensek szétválasztása nem lehetséges.
     
Mennyezeti IP kamera: Hikvision Hikvision DS-2CD2643G2-IZS (4 MP, MZ 2.8-12mm, 0,005lx, IR 60 m-ig, WDR, H.265, Audio, AcuSense)
 
A Hikvision DS-2CD2643G2-IZS K05157 kompakt IP mennyezeti kamera az EasyIP 2.0 Plus sorozat része, amely a Deep Learning algoritmuson alapuló AcuSense technológiát valósítja meg. Ezért mozgásérzékelési események és VCA elemzések (virtuális vonal átlépése, behatolás észlelése) esetén van egy szűrő, amely lehetővé teszi az ember/jármű típusú objektumok osztályozását és az összes többi riasztás kiszűrését, amelyek nem felelnek meg a kritériumnak ( eső, sétáló állatok, mozgó fák, hulló levelek stb.).
     
 
Érdemes elolvasni
 
DVB-T2 multiplexek szelektív erősítése SMATV rendszerekben. A földfelszíni SMATV rendszerekben többlakásos épületekben, szállodákban, több tucat aljzattal rendelkező közintézményekben a szélessávú erősítőket kerülni kell a rendszer bemenetén. Ilyen esetekben ajánlatos olyan csatornaerősítőket használni, amelyek lehetővé teszik az összes multiplex egyenletes szintjének kiegyenlítését...>>>bővebben
 
Az eszköz programozása digitálisan történik, bármilyen Android vagy Windows rendszerű számítógéppel felszerelt mobileszközzel (TERRnet alkalmazás). A Control csatlakozó (mikro USB aljzat) az eszköz csatlakoztatására szolgál az erősítő programozásához.
 
Írások, cikkek különböző témákról

EFENTO HÍREK

Webáruházunk új dizájnnal és bővült tartalommal várja új és régi Partnereinket! Megtalálhatók a kínálatunkban a legújabb fejlesztésű NB-IoT érzékelő adatrögzítők és azok széleskörű felhasználási területei...efento.hu


MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.

Antenna Kisáruház üzletünk nyitva tartása a következő:
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA
Továbbá a webáruházainkba érkező megrendeléseiket igyekszünk a lehető leghamarabb teljesíteni, azonban egyes termékek nem mindig állnak rendelkezésünkre Debrecenben, és a krakkói Központi Raktárból a szállítás még légi úton is csúszásokat szenvedhet. Ezért kérjük megértésüket és türelmüket. Azon vagyunk, hogy minél hamarabb megkaphassák a megrendelt termékeket! Nagyobb mennyiségű és terjedelmesebb termékek (pl.rack szekrények, tartó konzolok, kábelek, stb) megrendelése esetén lehetséges a közvetlen szállítás a megrendelő magyarországi szállítási címére a krakkói Központi Raktárunkból, amelyet Debrecenből szervezünk és irányítunk. Előtte kérjen ajánlatot a szállításra vonatkozóan, mert a termék méretétől és súlyától függően ezt a Raben, Dachser vagy UPS cég mindenkori szállítási költsége alapján tudjuk szállítani. Természetesen előtte mindenképpen egyeztetünk ennek költségéről és kivitelezéséről!

Figyelem:
2021. október 1-től érvényes MINDIGTV EXTRA csatornakiosztás

 
Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
 
Útmutató az optikai kábelekhez
Útmutató az optikai kábelekhez
 


CIB
© 2005 - 2022 Dipol Hungaria Kft. Minden jog fenntartva
Tárhely szolgáltató: Magyar Hosting Kft.