Segítség
Heti hírmondó
Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 20/2019 (2019. május 20.)
Sajátos kézi tevékenység érzékelés SmartWatch-al. Egyre több ember használja az intelligens órákat a hagyományos órák helyett. Az idő jelzésén túl, egy ilyen modern karóra képes kezelni a felhasználó okostelefon néhány funkcióját, például az üzenetek megjelenítését a telefonról, vagy akár hívások fogadását is. Az ilyen típusú eszközök képesek érzékelni, hogyan viselkedik az emberi test járás, vezetés vagy alvás közben. De mi van a kezeddel? Kiderült, hogy a több célú fejlesztéssel rendelkező okostelefonok meglepő mennyiségű tevékenységet észlelnek a viselője viselkedésével. A Carnegie Mellon Egyetem Human-Computer Interaction Institute (HCII) kutatói egy standard smartwatch-ot használtak arra célra, hogy megtudhassák, mikor nyomta meg a felhasználó a billentyűzetet, mosott edényeket, vizet öntött egy kancsóba vagy éppen egy ollót használt. Az operációs rendszer néhány megváltoztatásával a smartwatch a gyorsulásmérőjét és bizonyos esetekben a bio-akusztikus hangokat felhasználva felismerhet körülbelül 25 különböző kézaktivitással kapcsolatos karmozgást majdnem 95 százalékos pontossággal.
­
A jövőben a kézmozdulatokat érzékelő órák képesek lesznek blokkolni egyes üzeneteket, amelyek bizonyos tevékenységek során megzavarhatják a felhasználókat, vagy kiválaszthatják a megfelelő tájékoztatási formát. A kézmozgások érzékelésének képessége is ígéretes az orvostudományhoz és az egészséghez kapcsolódó sokrétű alkalmazások számára - ki tudja megmondani, talán egy ilyen SmartWatch megkönnyítheti, hogy valaki a dohányzást is abbahagyja, miután egy másik cigaretta után nyúlna, vagy túllépte az éppen megszokott határértéket, és megfelelő figyelmeztetést kap ilyen esetekben.
A kézmozdulatok észlelését olyan alkalmazások is használhatják, amelyek visszajelzést adnak az új készségeket tanulóknak, például zenei eszközökön a gyakorlás során. Más alkalmazások is figyelmeztetést adhatnak a felhasználóknak a rossz gépelési szokásokra, amelyek a túlterheléshez vagy az első mobilitási zavarokhoz, például a Parkinson-kórhoz kapcsolódó kéz- vagy csuklóproblémákhoz vezethetnek.
A tevékenységfelismerő teszteket 50 ember felvételével kezdték el, akik a mindennapi tevékenységük során a speciálisan beprogramozott okostelefonokat viseltek közel 1000 órán keresztül. A tesztelés ezen szakaszában minden felhasználónak smartwatchot kellett viselnie az aktív karján. Az órák ezen idő alatt rendszeresen rögzítették a kézmozgásokat, a kéz tájolását és a bioakusztikus információkat, majd javasolták a felhasználóknak, hogyan kell elvégezni a kézzel történő tevékenységet - borotválkozás, tapsolás, karcolás, rúzs alkalmazása stb. Ennek köszönhetően több mint 80 tevékenységet azonosítottak, melyből 25-öt a tudósok részletesen elemeztek. Eddig ez egy kis töredéke annak a cselekvési sornak, amelyben az emberi kéz részt vesz. A jövőbeni munka valószínűleg a konkrét tevékenységekhez kapcsolódó tevékenységekre fog összpontosítani, mint például a káros dohányzás elleni küzdelem vagy az idősek gondozása.
Szekrénybe helyezett számos elektronikus eszköz vezérlése. Az elektronikus eszközök elhelyezésére a szekrények vagy fiókok elegáns megoldást jelenthetnek, de közben néhány használhatósági problémát is okoznak - nehéz, vagy lehetetlen a távirányítóval vezérelt eszközöket irányítani. A probléma megoldható a Signal IRB-620U R94130 IR bender alkalmazásával.
IR távirányító bender Signal IRB-620U (3-utas)
A Signal IRB-620U R94130 IR bender alkalmazása három IR adóval
A Signal IRB-620U R94130 IR bender érzékelője IR távvezérlést kap minden távvezérlőtől és azt a három infravörös jeladóhoz továbbítja. Mindegyiket különféle eszközök (pl. a szekrény ablakán/ajtaján, üvegborításon belül elhelyezett eszközöknél) alkalmazhatjuk. Így bármelyik célkészülék megkaphatja a felhasználó parancsát probléma nélkül, annak ellenére, hogy az ablak/ajtó mögött helyezkedik el (nincs válasz, rövidebb a távirányító hatótávolsága, nagyon precíziós célzású pontok stb. A bender a TV-készülék USB-portjáról vagy bármely vezérelt eszközből táplálkozhat. Ez azt jelenti, hogy nincs szükség további tápegységre és egy másik áramforrásra.
NVR konfigurációs fájlok exportálása/importálása (beleértve a hozzáadott IP kamerákat is). A Hikvision NVR-ekben lehetőség van két konfigurációs fájl importálására és exportálására: a felvevő beállításokkal és a hozzá csatlakoztatott kamerákkal. A fájlok exportálhatók közvetlenül az NVR-ről egy USB-memóriaeszközre vagy egy számítógépre webböngészőn keresztül. A jövőben ezek a konfigurációk biztonsági másolataként használhatók, vagy egyszerűen csak mint „sablonok” az azonos rendszerek telepítésének és konfigurálásának felgyorsítására.
A hozzáadott IP-kamerákkal kapcsolatos információk, például az IP-címek, a felügyeleti port, az adminisztrátori jelszó stb. Ezek .xls kiterjesztéssel (Excel) kerülnek mentésre. Az exportált fájl szerkeszthető, így más, hasonló rendszerekhez is igazítható, míg az NVR konfigurációs fájl nem módosítható.
A konfigurációs fájlok webböngészőn történő mentéséhez vagy importálásához tegye a következőket:
 • jelentkezzen be az NVR-be,
 • írja be a Configuration-> System-> Maintenance menüt,
ahol lehetséges:
 • Fájlok mentése a számítógépen: az Export részben válassza ki a Device Parameters (állítsa be a jelszót 1-16 karakterrel) vagy IP Camera Parameters,
 • import fájlok: a Import Config. File szekcióban keresse meg a kívánt fájlt a Device Parameters vagy a IP Camera Parameters és fogadja el az Import gombbal.
Konfigurációs fájlok exportálása/importálása (Hikvision DS-7608NI-I2 K22083 NVR)
Mely RACK szekrények vannak tanúsítvánnyal ellátva? A közelmúltig ezeket a RACK szekrényeket csak professzionális távközlési rendszerekben és szervertermekben használták. Ma a kisebb szekrényeket szinte minden épületben használják, sőt az otthoni berendezésekben is. A RACK szekrények ideális megoldást jelentenek a kábelvégek elhelyezésére és a távközlési, valamint antennarendszerek aktív eszközeinek telepítésére.
A Signal álló és szerver RACK szekrényeket az EN 62368-1: 2015-03 szabvány vonatkozó követelményeinek teljesítésével tesztelték az Európai Unió 2014/35 / EU irányelvének 2014. február 26-i általános biztonsági követelményeinek való megfelelés érdekében. A függeszthető RACK szekrények tanúsították az általános termékbiztonsági irányelv II. Fejezetében foglalt általános biztonsági követelményeknek való megfelelést, teljesítették a ( 2001/95/EK) és az EN 60950-1:2007 nemzetközi szabvány irányelveit.
A teszteket a KOMAG Institute of Mining Technology Laboratóriumában végezték, Gliwicében, Lengyelországban. Az intézet vizsgálata alapján az EN ISO/IEC 17025:2005 és az EN ISO 9001: 2009 szabvány követelményeinek megfelelőek.
Azon szekrények listája a nyilatkozatot alapján, amelyek az előírt szabványoknak megfelelnek:
A lengyelországi KOMAG INSTITUTE OF MINING TECHNOLOGY által kiadott dokumentum, amely megerősíti az Európai Unió 2014. február 26-i 2014/35/EU általános biztonsági követelményeinek és az EN 62368 iránymutatásainak általános biztonsági követelményeinek betartását a -1:2015-03 nemzetközi szabványnak megfelelően.
Hogyan engedélyezhető az OSD menü távvezérlésének aktiválása a Hikvision HD-TVI kamerákban? A régi típusú analóg kamerák (CVBS) vezérlését általában a kamerakábelre szerelt joystick használatával végzik. A legtöbb esetben a HD-TVI kameráknak nincs ilyen joystickja, de paramétereik ellenőrzése HD-TVI DVR-en keresztül lehetséges. A vezérlőjeleket ugyanazon a koaxiális kábelen keresztül küldjük vissza a kamerába, amely a videót a DVR-hez szolgáltatja. A kamera OSD menüjének megnyitásához a felhasználónak feltétlen be kell lépnie a DVR PTZ vezérlőmenüjébe, majd ezután nyomja meg a "Menü" feliratú gombot. Ugyanez a hatás érhető el a "Preset 95" hívásszámnál is.
OSD menü a Hikvision kamerában
A navigáció az OSD menüben PTZ gombokkal, fel/le és bal/jobb gombok segítségével történik. Az IRIS gombot a módosítások megerősítésére használják.
A funkciók széles választéka/kiigazítása lehetséges (ez függ a modelltől):
 • üzemmód,
 • expozíciós beállítások (zár lassítása, AGC, érzékenység, fényerő, D-WDR, páramentesítés)
 • BLC,
 • fehér egyensúly,
 • zajcsökkentés,
 • privát maszkok.
DVB-T jelek továbbítása optikai szálakon keresztül. A legtöbb optikai szálon DVB-T jelet továbbító rendszer hagyományos optikai adókat és csomópontokat használ, pl. a mo418 R82522 adó és az OD-005P R81760 vevő. A hálózatok egymódusú kábelekből és passzív optikai osztókból állnak, amelyek lehetővé teszik a jel különböző helyekre történő elosztását.
Egy alternatív megoldás a DVB-T jel (antenna vagy fejállomás) átalakításán alapul, amelyet tipikus száloptikai hálózaton (aktív Ethernet hálózat) keresztül osztanak el, majd DVB-T-re konvertálják. A konverziókhoz használt berendezések:
 • IPTV Streamer TERRA sti-440 (DVB-T / T2 / C-IP) R81606, amely négy DVB-T/T2 multiplexet tesz lehetővé,
 • IP 4x DVB-T (COFDM) transzmodulátor TERRA mix-440 R81611, amely IP stream-et alakít át DVB-T COFDM szabványnak megfelelően.
Az IP-adatfolyamot bármely Ethernet eszközhöz továbbíthatja - médiakonverterek, switchek SFP modulokkal, stb. Ennek a megoldásnak az előnye az egymódusú és multimódusú hálózatokon belüli átvitel lehetősége. A jelet hagyományos kapcsolók osztják el, így a legtöbb esetben nem szükséges módosítani a meglévő hálózatot.
Tápegység DIN sínre DR-60-12 (12VDC/4.5A, Terra at/mt/ma modulokhoz)Ethernet médiakonverter M-023G (két egymódusú optikai szál 20km-ig)Ethernet médiakonverter M-023G (két egymódusú optikai szál 20km-ig)IP - 4x DVB-T (COFDM) Transmodulator: TERRA mix-440 (100/1000Mbps, USB port)Tápegység DIN sínre DR-60-12 (12VDC/4.5A, Terra at/mt/ma modulokhoz)Professzionális VHF és UHF DVB-T Antenna szett (H/V): DIPOL 28/5-12/21-60IPTV Streamer: TERRA sti-440 (DVB-T/T2/C to IP, USB port)
Példa egy MATV rendszerre (DVB-T) száloptikás átviteli közeggel
(négy digitális multiplex továbbítása 20 km-es optikai kapcsolaton keresztül)
Új termékek a DIPOL-nál
4K IP NVR: Hikvision DS-9664NI-I8 (64 csatorna, 320Mbps, 8xSATA, 2xVGA, 2xHDMI, RAID, H.265/H.264) – Hikvision Project level
4K IP NVR Hikvision DS-9664NI-I8K22364 egy modern IP hálózati videofelvevő képes figyelemmel kísérni, felvételt készíteni és lejátszani a képeket 64 IP kamerából megapixeles felbontásban, akár 12 MP-ig. Ez az önálló NVR négy monitor kimenettel (két HDMI és két VGA) közvetlenül csatlakoztatható egy monitorhoz vagy televízióhoz, további számítógép nélkül. A nyolc SATA port akár 8 merevlemez csatlakoztatását teszi lehetővé, összesen 80 TB kapacitással. Továbbá az eSATA interfész csatlakoztatható egy másik merevlemezhez, hogy rögzítse vagy biztonsági mentést készítsen a felügyeleti adatokról. Az NVR támogatja a hálózati NAS tömböket is.
Otthoni biztonsági IP kamera: Vimtag VT-362 (1080p, WiFi, LAN, IR, audio, microSD, PTZ)
Otthoni biztonsági IP kamera: Vimtag VT-362K1567 egy IP/Wi-Fi kamera, amely ideális otthoni használatra, mint elektronikus dada, otthoni videomegfigyelő eszköz vagy egyszerű videofelvevő. A kamera Full HD felbontása lehetővé teszi, hogy rögzítse az összes részletet, semmi nem kerülheti el a figyelmét! A távoli PTZ vezérlésnek köszönhetően nem kell aggódnia, hogy a kamerát a legjobb helyre állíthatta. A beépített hangszóró és a mikrofon lehetővé teszi a kétirányú audio funkció használatát. Az okostelefon segítségével meghallgathatja, mi történik a kamera körül, küldjön hangüzenetet, vagy csak beszéljen, mint egy kihangosítón. Az ingyenes Vimtag alkalmazás célja, hogy a kamerát számítógépen vagy okostelefonon üzemeltesse.
Biztonsági ajtóvezérlő egység Hikvision DS-K2M060
Biztonsági ajtóvezérlő egység Hikvision DS-K2M060G74818 egy, a Hikvision márka beléptetőrendszereivel és IP-video-telefonjaival való együttműködésre tervezett egység, amely RS-485 és Wiegand kommunikációs interfésszel rendelkezik. A modul relé kimenettel és dedikált bemenettel rendelkezik egy helyi nyitó gomb csatlakoztatásához. A Villa sorozatú kapuállomáshoz való csatlakozás esetén a csatlakoztatott monitorok, az okostelefonon való alkalmazás, a PC kliens alkalmazás és a helyi nyitó gomb megnyomásával további bejárat (például a beléptető kapu vezérlése) nyitható meg.
Érdemes elolvasni
Új, gazdaságos RACK-be szerelhető ULTIMODE optikai szálelosztó keretek. Az optikai szálak kábelvégeinek bevezetése a RACK szekrényekbe gyakran használt megoldás az optikai hálózatokban. A DIPOL új RACK-elosztó keretet kínál a költségtakarékos sorozatból, így akár 24 szál is elhelyezésre kerülhet. ULTIMODE RPU-324 Az L51320 egy 1U magas egység, amely három elülső modullal van felszerelve, mindegyik nyolc SC simplex adapterhez (vagy LC duplexhez) használható. A kiegészítő tartozékokat külön vásárolhatja meg: az L51321 elülső panel nyolc SC duplex adapterhez használható lyukakkal, üres előlap L51322 védi a keretet a portól stb. Az elosztó keret fekete változata L51340-ben kapható... >>>bővebben
Optikai szálelosztó keret ULTIMODE RPU-324 (24x SC simplex, SZÜRKE) L51320
Írások, cikkek különböző témákról
Az IoT megváltoztatja a világunkat. A növekvő számú létesítményben és városban szerte a világban az érzékelők és a hálózathoz csatlakozó egyéb eszközök telepítve vannak. A “dolgok” hálózatba kapcsolása és adatgyűjtés és -csere lehetővé tétele lehetővé teszi a meglévő folyamatok jelentős fejlesztését és teljesen új üzleti modelleket. Jelenleg a tárgyak internetének legnépszerűbb felhasználási esetei a környezeti állapotfigyelés, az objektumok elhelyezése és az intelligens mérés. A tárgyak internetén alapuló további alkalmazások és új modellek szükségessé teszik teljesen új kommunikációs technikák kifejlesztését, amelyek több százezer eszköz egyidejű kommunikációját teszik lehetővé.
Efento Cloud - a fizikai értékek online figyelése NB-IoT vezeték nélküli érzékelőkkel.
Egész Budapesten elérhető a Telekom NarrowBand-IoT hálózata
Az Efento termékek is felkészültek erre és már beszerezhető erre a célra kifejlesztett NB-IoT Efento hőmérséklet érzékelő

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
 • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
 • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Figyelem:
2019. május 1-től érvényes MINDIGTV EXTRA csatornakiosztás


Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Signal MRP multiswitch - kedvező áron, 3 év garancia.


CIB FOXPOST
© 2005 - 2019 Dipol Hungaria Kft. Minden jog fenntartva
Tárhely szolgáltató: Magyar Hosting Kft.