Segítség
Heti hírmondó
Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 29/2021 (2021. szeptember 20.)
 
Az akkumulátor élettartama 28 000 év. Az egyik legfontosabb paramétere az akkumulátoroknak az élettartama. Az NDB (Nano Diamond Battery) nevű amerikai startup azt állítja, hogy képes öntöltő nanodiamond akkumulátort gyártani. Élettartamát előzetesen tízezer évre lehet taksálni!
 
Az NDB által szabadalmaztatott akkumulátor biztosítja az áramellátását annak az eszköznek a teljes élettartama alatt, amelybe az be van szerelve. Ami várhatóan akár 28 ezer évig is eltarthat. A cellák képesek lesznek bármilyen méretű eszköz áramellátására (a kis szenzoroktól, az autókon keresztül az űrben használt eszközökig).
 
A Diamond Nuclear Voltanic akkumulátor apró gyémántrétegekből áll, amelyek méretét a méter milliomodrészében számolják. A nano-gyémántok képződésében kulcsszerepet játszik a kémiai gőzlerakódás néven ismert jelenség. A nano-gyémántok kombinálódnak a nukleáris hulladékok radioaktív izotópjaival. Amikor az izotópok lebomlanak, a kapott energia egy átalakítóba kerül, amely a mozgási energiát elektromos árammá alakítja.
 
A termék két változatban lesz elérhető. Az "örökkévaló" verzió, amely várhatóan 28 000 évig tart, mielőtt elfogyna. Ez a hard-core verzió olyan szűk körben használt alkalmazásokhoz készülhet, mint például az űr, ahol képes lesz fedélzeti műszerek áramellátására űrhajókon és műholdakon.
 
Létezik majd egy fogyasztói verzió is, amelyet elektromos járművek, okostelefonok és más kisebb eszközök áramellátására terveztek. Mivel a grafitot több szintetikus gyémántbevonatba csomagolnák, így a telefonból nem szivárogna ki sugárzás. Az NDB még azt is állítja, hogy a sejtek által kibocsátott sugárzás szintje alacsonyabb lesz, mint az emberi testé.
 
Az NDB úttörő akkumulátora várhatóan már 2023-ban megjelenik a piacon.
 
Egyelőre csak a koncepció igazolása készült el. Az NDB várakozásai szerint kevesebb, mint két év múlva fogja kiadni radioaktív gyémánt akkumulátorának kereskedelmi forgalomban kapható kis teljesítményű változatát, a nagy teljesítményű változatot pedig öt év múlva tervezik.
 
TV/SAT rendszerek tervezése többlakásos családi házakban. A DIPOL az MR-9xx és MV-9xx sorozatú TERRA multiswitcheket kínál a családi házakhoz, amelyeket a TV/SAT rendszerek követelményeinek megfelelően terveztek, biztosítva két műhold jelének vételét. A kínált megoldás meglehetősen népszerű, többek között a lengyel, brit, német és ausztrál piacon. A fejlett TERRA multiswitchek 2004 óta továbbra is elismert megoldás a nagyméretű SMATV rendszerek számára Lengyelországban. A minőségi kialakítás, a paraméterek stabilitása és a nagyon alacsony meghibásodási arány miatt ezek a multiswitchek a legigényesebb ügyfelek számára is választott terméknek számítanak. A DIPOL 1996 óta értékesíti a TERRA termékeket. A 4 évre meghosszabbított termékgarancia 2013 márciusától hatályos.
 
Az alábbiakban pedig egy többcsaládos épület példaértékű SMATV rendszerének diagramját láthatjuk. Különféle formátumokban lett mentve: dwg, pdf és stn (fájl a SatNet rendszertervező szoftverből), és bármilyen formában könnyen testre szabható .
 
Egy példa a SatNet programmal megtervezett multiswitch rendszerre
 
 
Multiswitch fővonala két műholdas pozícióhoz 4 lépcsőházhoz, 96 kimenethez jut el. A kábelezési topológia a garázsban futó 9 kábellel rendelkező buszon alapul, amelytől a jelet minden lépcsőházban különböző csillapítási fokozatú (20 dB, 15 dB, 10 dB) leágazók választják el. Minden lépcsőházhoz egy leágazó + multiswitch készlettel ellátott RF doboz telepítését tervezik, amelyből a kábelek csillag topológiával jutnak el a végső kimenetekhez. A rendszer tartalmazza a TERRA SA-91L R70901 trönkerősítőt, amely a jelerősítésen kívül a rendszer összes multiswitch-ének tápellátásaként is működik. Az SA-91L R70901 erősítő kábelcsillapítás beállítás lehetőségével is rendelkezik, amely négyállású kapcsolóval végezhető el.
 
Dahua DVR felvételek biztonsági mentése és egyszerű lejátszása. A Batch Video Playback Tool program, amely a Toolbox szoftver kollekció része, és ez ami lehetővé teszi egyszerűen böngészni a DVR merevlemezén található felvételek között és gyorsan letöltheti a kiválasztott videofájlokat a LAN-on keresztül.
Minden művelethez előzetesen hozzá kell adni az eszközt - meg kell adni az eszköz IP-címét és a bejelentkezési adatait a felhasználó számára, aki megfelelő hozzáférési jogokkal rendelkezik a felvételekhez.
 
Villa DS-KV8X13-ME1">
Egy második relé aktiválása az IP ajtó állomásokon Villa DS-KV8X13-ME1
 
Hogyan védjük meg szakszerűen a külső csatlakozásokat az antennarendszerekben? A telepítésnél jelentkező spórolásnak mondott kis megtakarítás és a megfelelő védelem hiánya komoly problémák forrása lehet a végső beüzemelés során és működés közben.
A Contech E9760 zsugorcső ideális módja a kültéri és beltéri csatlakozások védelmének. A speciális anyagoknak köszönhetően az önzsugorodó folyamat 24 órán át tart és minuszos hőmérsékleten is lehetséges. A hüvelyek nem ragasztók által, hanem a csatlakozás lezárása önvulkanizálásuk eredménye.
 
Zsugorcső poly/chem Contech PCS-RG59/6-20 [20 db.]
Zsugorcső Contech E9760
 
Új termékek a DIPOL-nál
 
Cat. 6 B2ca U/UTP kábel: NETSET U/UTP B2ca-s1a-d1-a1 /500m/
 
NETSET U/UTP 6. kategória B2ca-s1a-d1-a1/500m/ E1615_500 kábel messze meghaladja a 6. kategóriás sodrott érpárú kábelre vonatkozó követelményeket. A külső burkolat B2ca osztályú. Az ilyen magas kritériumoknak való megfelelés miatt a sodrott érpárú kábel ideálisan alkalmas kis épületekben és olyan helyeken való használatra, amelyek magasabb tűzállósági követelményeket támasztanak, mint például folyosók, lépcsők és menekülési útvonalak.
     
Marathon MK-61C tartó kamerák rögzítésére 30–105 mm átmérőjű oszlopokra / póznákra [fekete].
 
Marathon MK-61B Az MK-61B konzol, kamerák 105 mm átmérőjű csövekre vagy lámpaoszlopra történő felszerelésére szolgál. 3 mm-es horganyzott acéllemezből készül, porszórásos bevonattal. Lehetővé teszi egy vagy két kamera felszerelését az árbóc mindkét oldalára. Sok univerzális rögzítőnyílással rendelkezik, így aztán a legtöbb kamerával kompatibilis.
     
Egymódusú adapter LC/UPC dugasz - SC/UPC hüvely
 
Egy módú LC/UPC dugasz - SC/UPC aljzat adapter L4407 lehetővé teszi az SC/UPC csatlakozóval rendelkező kábelek/patch kábelek LC/UPC aljzattal rendelkező eszközökhöz vagy patch-panelekhez való csatlakoztatás problémájának megoldását.
     
 
Érdemes elolvasni
 
Költséghatékony monitorozás Hikvision IP EasyIP Lite sorozatú kamerákkal. Az alábbi ábra egy Hikvision kamerákon és DVR-en alapuló IP CCTV felügyeleti rendszert mutat be. A EasyIP Lite sorozatú kamerákat megfigyelő rendszerekben használják. Ez a sorozat megkülönbözteti a jó képminőséget és a megfizethető árakat. ..>>>bővebben
 
IP CCTV rendszer EasyIP Lite kamerákon alapul
 
Írások, cikkek különböző témákról

EFENTO HÍREK
Örömmel értesítjük Önt, hogy az Efento NB-IoT érzékelők telepítése és beállítása most már könnyebb lesz, mivel az ügyfelek megrendelhetik az előre telepített SIM-kártyákkal ellátott eszközeinket, amelyek 18 európai országban kommunikálnak az NB-IoT hálózatokkal a dobozunkból.
2021 februárjától az Efento ügyfeleink megrendelhetik majd az NB-IoT vezeték nélküli érzékelőket a Deutsche Telekom és roaming partnerei által biztosított kapcsolattal együtt. A projekt típusától és méretétől függően kétféle módon lehet megrendelni a csatlakozást: egyszeri díj (előre fizetett) vagy előfizetés. Pillanatnyilag az egyszeri díjas SIM kártya érhető el nálunk, viszont ez 5 évig hatályos. Az Efento képes lesz biztosítani a kapcsolatot mind a kicsi, igazolható koncepciójú projektekkel, mind a több ezer vezeték nélküli érzékelő nagyméretű telepítésével. Hardver szempontjából az Efento érzékelők MicroSIM (3FF) és eSIM (MFF) készen állnak és mindkettő használható, a projekt követelményeitől függően. Az érzékelő standard Efento NB-IoT készlet SIM-kártyával lesz ellátva, amely már az ötéves csatlakozást is tartalmazni fogja...bővebben


MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.

Antenna Kisáruház üzletünk nyitva tartása a következő:
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA
Továbbá a webáruházainkba érkező megrendeléseiket igyekszünk a lehető leghamarabb teljesíteni, azonban egyes termékek nem mindig állnak rendelkezésünkre Debrecenben, és a krakkói Központi Raktárból a szállítás még légi úton is csúszásokat szenvedhet. Ezért kérjük megértésüket és türelmüket. Azon vagyunk, hogy minél hamarabb megkaphassák a megrendelt termékeket! Nagyobb mennyiségű és terjedelmesebb termékek (pl.rack szekrények, tartó konzolok, kábelek, stb) megrendelése esetén lehetséges a közvetlen szállítás a megrendelő magyarországi szállítási címére a krakkói Központi Raktárunkból, amelyet Debrecenből szervezünk és irányítunk. Előtte kérjen ajánlatot a szállításra vonatkozóan, mert a termék méretétől és súlyától függően ezt a Dachser vagy UPS cég mindenkori szállítási költsége alapján tudjuk szállítani. Természetesen előtte mindenképpen egyeztetünk ennek költségéről és kivitelezéséről!

Figyelem:
2021. május 1-től érvényes MINDIGTV EXTRA csatornakiosztás

 
Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
 
Koaxiális kábel 75 ohm TRISET B2CA LSZH Class A++ 1,05/4,6/6,9 120 dB [500m]
Koaxiális kábel a vészkijáratok számára
 


CIB
© 2005 - 2021 Dipol Hungaria Kft. Minden jog fenntartva
Tárhely szolgáltató: Magyar Hosting Kft.