Segítség
Heti hírmondó
Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 16/2019 (2019. április 22.)
Statikus negatív kondenzátorok segíthetnek az energia-hatékonyabb számítógépek létrehozásában. Az Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériuma (DOE) tudósai a francia és oroszországi kollégáikkal együtt állandó, statikus "negatív kondenzátort" hoztak létre, amelyre már 10 évvel ezelőtt felfigyeltek, a korábbi vélemények szerint, ilyet lehetetlen építeni, mert sérti a fizika törvényeit. A kutatók azt találták, hogy a negatív kondenzátor soros pozitív kondenzátorral történő összekapcsolásával a pozitív kondenzátor feszültségét lokálisan növelhetik, így magasabb feszültséget kaphatnak, mint ami az egész rendszerben van. Ilyen módon a villamos energiát a feszültséget igénylő áramkörök régiói eloszthatják, míg az egész áramkör alacsonyabb feszültségen működik.
A hagyományos kondenzátorokban a feszültség arányos a benne tárolt elektromos töltéssel - a tárolt töltés mennyiségének növelése növeli a feszültséget. A negatív kondenzátorok esetében ennek az ellenkezője történik, a töltés mennyiségének növelése csökkenti a feszültséget. Mivel a negatív kondenzátor egy nagyobb áramkör része, ez nem befolyásolja az energia viselkedését.
­
A tartomány falának mozgása (a-c és b-d) a kondenzátorban, amikor töltést adunk az egyik oldalhoz (c).
A töltési egyensúly hiánya miatt a tartomány falának negatív kapacitív hatása van.
Valerii Vinokur és munkatársai által bemutatott negatív kondenzátor alapvető összetevője egy mágneshez hasonló ferroelektromos anyagból készült töltőanyag, azzal a különbséggel, hogy belső elektromos polarizációval rendelkezik, nem mágneses orientációval. A ferroelektromos nanorészecskében pozitív töltés lesz jelen az egyik felületen és a negatív töltések a másikban, ami olyan elektromos mezőket hoz létre, amelyek megpróbálják depolarizálni az anyagot. A nanorészecskéket két egyenlő ferroelektromos tartományba osztva, ellentétes polaritással elválasztva egy tartományfalnak nevezett határ, a tudósok minimálisra csökkentették a teljes depolarizáló elektromos mező hatását. Ezután a tudósok a ferroelektromos tartományok egyikének hozzáadásával áthelyezték a tartomány falának helyzetét közöttük. A nanorészecskék hengeres jellege miatt a tartományfal zsugorodni kezdett, ami az elektromos egyensúly új pontján túlnyúlik. Amikor a tartományfal a töltési egyensúlyhiány miatt az egyik oldalra lép, az energia felszabadul. Ez a hatás statikus negatív kapacitást hoz létre.
Mivel a mindennapi életben a számítógépeket mindenki szinte naponta használja, a futtatásukhoz szükséges energia ezáltal jelentősen megnő. A kutatások azt mutatják, hogy a globális adatközpontok teljes villamosenergia-fogyasztása az Egyesült Államokban fogyasztott villamos energia 10%-ának felel meg. Egy új fizikai jelenség, mint például a negatív kapacitás, teljesen új eszközöket hozhat létre a számítógépek energiahatékonyságának javítására.
Egykábeles multiswitch rendszer. A két műholdról (pl. HotBird 13.0E és Astra 19.2E) jeleket vevő quatro LNB-kkel rendelkező multiswitch rendszerek 8 koaxiális kábelt (RG-6) használnak. Egy Wide Band LNB (például A98222) két kimenettel rendelkezik (H és V polarizáció), és a két műholdról érkező jelek elosztása csak négy koaxiális kábelt igényel az LNB-k és a megfelelő multiswitch között, ami a kábelek számát felére csökkenti. Egyetlen 10,41 GHz-en működő helyi oszcillátornál az ilyen LNB-k sokkal szélesebb köztes frekvenciasávot (290...2340 MHz) biztosítanak, mint a hagyományos (régebbi) LNB-k.
A Wideband LNB A98222 együttműködik a Terra SRM-581 R80581 dSCR multiswitch-el, amely 5 bemenettel rendelkezik. A két pár SAT IF bemenetet (V1, H1, V2, H2, 290...2340 MHz) kell csatlakoztatni két Wide Band A98222 LNB-hez, az ötödik bemenet (aktív földi út) a DVB-T, DAB (+) és FM-rádiójelek számára készült.
Egy Telepítést végző cég Klodzkoból, Lengyelország multiswitch rendszert telepített TERRA SRM-581 R80581 multiswitchekre alapozva.
Az SRM-581 R80581 kaszkád multiswitch teljes mértékben támogatja a két dinamikus üzemmódban működő vevőkészüléket: SCR (Unicable I - 8 User Bands) és dSCR (Unicable II - 32 User Bands)
Az SRM-581 R80581 multiswitch a következő bemenetekkel és kimenetekkel rendelkezik:
 • bemenetek és átmenő útvonalak:
  • SAT IF (290...2340 MHz (V1, H1, V2, H2)) műholdas jelek csatlakoztatására két Wide Band LNB-ből A98222),
  • aktív földi TV (DVB-T/rádió)
 • négy pár kimenet:
  • dSCR Out (lehetővé teszi a jel független elosztását max. 16 vevőhöz, egy koaxiális kábellel a 8 kimenet mindegyikétől, az EN50607 szabványnak megfelelően)
  • Legacy Out (mint például az Universal LNB vagy a régi multiswitchek, a "normál" műholdvevő csatlakoztatásához).
IP videó kaputelefon rendszer. Az alábbiakban bemutatott rendszert négy családi házzal rendelkező lakótelepen telepítették, melyek mindegyike közös kerítéssel van körülvéve, egy átjárón keresztül. A Hikvision kaputelefon rendszer négy DS-KV8402-IMDS-KV8402-IM G73635 ajtó/kaputelefon állomáson alapszik DS-KH8300-T G74032 7"-os érintőképernyős monitorral. Ezek az összetevők 24 VDC tápellátással működnek a 8 portos DS-KAD606-P G74814 PoE kapcsolóról. A hat PoE porton kívül a kapcsolónak két portja van, amelyek lehetővé teszik a hálózati és kaszkád kapcsolatokat. Helyi tápegységek esetén a telepítő PoE portokat használhat.
A rendszer a TP-Link C6 N3255 routeren keresztül csatlakozik az internethez. A kapu a Bira ES1-001 G74210 elektromos ajtózárral, 4 mm-es beállítási tartományú acéltartóval/retesszel vezérelhető. Az elektromos zár ennek a modellje 12 VAC vagy VDC megtáplálású lehet. A rendszerben a tápfeszültséget a G74321 tápegység biztosítja. Az elektromos zárat egy kapu állomás vezérli.
7777Wireless Dual-band Gigabit Router: TP-Link Archer C6 AC1200 (4x10/100/1000 Mbps)Tápegység az ajtónyitóhoz: PULSAR AWT027 (10VA, 11,5/14VAC)PoE Switch: Hikvision DS-KAD606-P (IP video kaputelefonok számára)Elektromos ajtónyitó: Bira ES1-001 (12V AC/DC, állítható)OKU-031 ütközőlemez (rövid, a Bira EL1, ES1, ELP sorozathoz)Kapu/ajtóállomás: Hikvision DS-KV8402-IM (Villa IP videó kaputelefon, 4 gomb, IC RFID)Felületre szerelhető védőház Hikvision DS-KAB01 (Villa DS-KV8X02-IM ajtóállomásokhoz)
Az IP videó kaputelefon rendszer blokkvázlata 4 családi házban
Miután megnyomott egy gombot, a kiválasztott lakásban a megfelelő monitornál el kezd csengeni. A hívás fogadása után kétirányú audio/video kommunikáció jön létre és a lakó nyithatja az ajtózárat. A lakó hiányában a hívást egy okostelefonra és egy távoli helyre lehet átirányítani.
Az Android okostelefonon keresztül történő távoli művelethez a telepítése szükséges a Hik-Connect alkalmazásnak. A számítógép konfigurációját és működését a számítógép használatával végzi az iVMS-4200 kliens alkalmazás.
A beépített 256 MB memória az egyes monitoroknál lehetővé teszi a felvétel készítését, valamint üzeneteket hagyni, amennyiben a lakó nem tartózkodik otthon. Emellett a lakók is kommunikálhatnak egymással.
Az elektronikus eszközök tápegységeinek védelme a túlfeszültségektől és az interferenciától. (2) A számítógép, a televízió vagy a sztereó rádió károsodása túlfeszültség következtében fordulhat elő. Ez a biztosíték és/vagy a varisztor cseréjével végződhet, de néha a sérülés a teljes tápegységet érintheti. Az Acar 504WF RACK P1322 biztonsági több aljzatos hosszabbító kábel túlfeszültség védelemmel van ellátva.
Az Acar 504WF az Acar 504 család speciális eszköze, több aljzattal és nagy hatékonyságú interferencia szűrővel rendelkezik. Az 504 WF modellbe épített, rendkívül hatékony RFI-szűrő fontos előnyt jelent az audio-video eszközök, mérőrendszerek, számítógépek, kommunikációs berendezések áramellátása esetén. A tápkapcsoló világítása jelzi az AC feszültség jelenlétét a védett kimenetekben. A mellékelt hardver lehetővé teszi a tápkábel rögzítését egy 19"-os RACK szekrényben 2U modulként.
Biztonsági több-csatlakozóhelyes hosszabbító túlfeszültség-védelemmel: ACAR 504WF RACK
Az ACAR 504WF RACK P1322 biztonsági több aljzatú hosszabbító kábel nézete, amely beépített túlfeszültség-védővel és rendkívül hatékony RFI szűrővel rendelkezik
Az F-szám hatása a kamera képére. A nyílás a lencse része, amelyen keresztül a fény a kamera érzékelőjéhez ér. A nyílás mérete az f/x vagy az Fx formában megadott számot tükrözi (x a nyílás száma). Tehát minél alacsonyabb az F-szám, annál több fény ér el a képszenzorig, ami a kamera nagyobb érzékenységét jelenti.
A CCTV kamerák általában F1.0, F1.4 vagy F2.0 objektívekkel vannak felszerelve. Az F1.0 a legnagyobb rekesz, az F1.4 kétszer kisebb, és az F2.0 pedig - négyszer.
A Hikvision ColorVu sorozatú termékek, amelyek a TurboHD 5.0 kínálat részét képezik, az F1.0 objektívet használja, amely a maximális beeső fényt továbbítja. A ColorVu kamerák rendkívül érzékenyek (0,0005 lx). Az ilyen nagy érzékenység biztosítja, hogy a kamerák használható képeket hozzanak létre alacsony intenzitású fényben is, például az utcai lámpák vagy a Hold által biztosított fényben.
De akkor miért nem használják az F1.0 objektíveket minden CCTV kamerában? Az F1.0 objektív gyártási költsége magasabb, mint a leggyakrabban használt F1.4 változat. De ez még nem minden - a kamerák fontos paramétere a mélységélesség, amely meghatározza azt a távolságot, ahol a megfigyelt objektumok élesek. Minél nagyobb az F-szám, annál kisebb a nyílás, amelyen keresztül a fény belép a kamerába és annál nagyobb a mélységélesség. A ColorVu kamerák használatakor figyelni kell arra, hogy a mélységélesség valamivel kisebb.
Biztonságos módszer az optikai szálak kinyerésére. A száloptikai kábelek típusai közül egy nagy csoport az egycsöves vagy többcsöves konstrukció. Az egyikcsöves kábel példája a népszerű DRAKA U-DQ(ZN)BH univerzális kábel. A telepítők gyakori kérdése az ilyen típusú kábelek végeire alkalmas eszközök kiválasztása.
A legfontosabb és elengedhetetlen eszköz egy forgatható kábeltisztító, pl. az Ideal L5922. Az ilyen típusú szerszám számos funkciót képes végrehajtani, amelyek közül a legfontosabb a cső bemetszése, amelyben a szálakat helyezik el. A bemetszést úgy hajtjuk végre, hogy a pengét többször forgatjuk a cső felületén. Ezután a csövet kézzel le lehet törni és a laza törmelék kiszedhető. Ez a módszer garantálja a cső belsejében lévő szálak 100%-os biztonságát. A cső hagyományos késsel, más száltisztítóval vagy bármilyen más szerszámmal történő megnyitása nem ad garanciát erre.
Forgatható koaxiális kábeltisztító IDEAL 45-163 (3-5.5mm)
A forgatható koaxiális kábeltisztító IDEAL 45-163 L5922 elengedhetetlen telepítési eszköz
A bemetsző csövek mellett az L5922 tisztító más típusú optikai kábelek külső köpenyének/burkolatának vágására is alkalmas, mindkettő keresztirányban (ha a köpeny 30-50 cm-es magasságát szeretnénk levenni) és hosszirányban (kábeleknél hasznos) nincs felszerelve a hüvely megtörésére). Az összes penge állítható az optimális vágási mélység szabályozására és a kábel belső szerkezetének károsodásának elkerülésére.
Új termékek a DIPOL-nál
Mennyezeti IP kamera: Hikvision DS-2CD2146G1-I (4MP, 2.8mm, 0.012 lx, IR 30m-ig, WDR, IK10, H.265/H.264, AcuSense)
Mennyezeti IP kamera: Hikvision DS-2CD2146G1-IK00423 professzionális IP CCTV rendszerek számára készült. A mennyezeti kamera kiváló minőségű, 4 MP 1/2,7"-os CMOS-érzékelővel van felszerelve, amely még nagyon gyenge fényviszonyok mellett is jó videó fedettséget biztosít. A 31 m-ig terjedő tartományú infravörös megvilágító mellett a kamera teljes sötétben is működhet. A beépített 2,8 mm-es objektív 104°-os látószöggel rendelkezik. A kamera IP67-minősített háza védi az elektronikát a kedvezőtlen időjárási viszonyoktól. A kamerát hagyományos tápellátással 12 VDC forrással vagy PoE opcióval (802.3af) lehet megtáplálni.
Felületre szerelhető védőház Hikvision DS-KAB01 (Villa DS-KV8X02-IM ajtóállomásokhoz)
Felületre szerelhető védőház Hikvision DS-KAB01 (Villa DS-KV8X02-IM ajtóállomásokhoz)G74310 A DS-KAB01 rozsdamentes acélból készült felületre szerelhető védőház a Hikvision DS-KV8X02-IM kapuállomások (Villa sorozat) elhelyezésére szolgál. Megvédi az elektronikát és a csatlakozásokat.
Gigabit Switch MikroTik RB260GS (CSS106-5G-1S, 5x10/100/1000 Mbps, SFP)
Switch RB260GS (CSS106-5G-1S)N24260 egy 5-portos gigabites switch kis számítógépes hálózatokban való használatra. A switch SFP porttal is rendelkezik. A készülék MikroTik SwOS-t futtat.
Érdemes elolvasni
Egy lakóház felügyelete Hikvision EasyIP 2.0 plus kamerákra alapozva. Az alábbi ábrán egy ilyen épületre kiterjedő videomegfigyelő rendszer látható, amely a Hikvision EasyIP 2.0plus NVR és a IP kamerák sorozatán alapszik. Az épület körüli területet nyolc DS-2CD2043G0-I K17635 kompakt kamera, 4 MP felbontással és 2,8 mm-es lencsével, 98°-os látószöggel kíséri figyelemmel. Az épületen belül a DS-2CD2123G0-I K17321 négyfajta kamera 2 MP felbontással, 2,8 mm-es lencsével, 114°-os látószöggel található. A kamerák mindkét modellje IR fényforrásokkal rendelkezik, amelyek a 30 m-es tartományú EXIR technológiával készülnek, biztosítva a jelenet egyenletes világítását éjszaka is. A kamerák elrendezése lehetővé teszi az esetleges vandálok azonosítását, akik az épület homlokzatát megkárosíthatják.
A kamerák tápellátása az NVR-hez csatlakozik az N29986 16-portos PoE kapcsolóval. Az EasyIP 2.0 plus sorozatú kamerák H265+, H.265, H.264+, H.264 videó tömörítést támogatnak. Két 3 TB merevlemez használatával, pl. M89285, H.265 videó tömörítés és folyamatos felvételi móddal 25 fps-enként minden kamera esetében, az adatmegtartási idő 15 nap... >>>bővebben
A Hikvision készülékeken alapuló IP CCTV rendszer vázlatos ábrája egy lakóházban
Írások, cikkek különböző témákról
Az IoT megváltoztatja a világunkat. A növekvő számú létesítményben és városban szerte a világban az érzékelők és a hálózathoz csatlakozó egyéb eszközök telepítve vannak. A “dolgok” hálózatba kapcsolása és adatgyűjtés és -csere lehetővé tétele lehetővé teszi a meglévő folyamatok jelentős fejlesztését és teljesen új üzleti modelleket. Jelenleg a tárgyak internetének legnépszerűbb felhasználási esetei a környezeti állapotfigyelés, az objektumok elhelyezése és az intelligens mérés. A tárgyak internetén alapuló további alkalmazások és új modellek szükségessé teszik teljesen új kommunikációs technikák kifejlesztését, amelyek több százezer eszköz egyidejű kommunikációját teszik lehetővé.
Efento Cloud - a fizikai értékek online figyelése NB-IoT vezeték nélküli érzékelőkkel.
Egész Budapesten elérhető a Telekom NarrowBand-IoT hálózata
Az Efento termékek is felkészültek erre és már beszerezhető erre a célra kifejlesztett NB-IoT Efento hőmérséklet érzékelő

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
 • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
 • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Figyelem:
2018. október 1-től érvényes MINDIGTV EXTRA csatornakiosztás


Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Túlfeszültség-védelemmel ellátott szerelődoboz: Signal ZPZ-12 (12 útvonal, multiswitch rendszerekhez)
Signal túlfeszültség-védő dobozok


CIB FOXPOST
© 2005 - 2019 Dipol Hungaria Kft. Minden jog fenntartva
Tárhely szolgáltató: Magyar Hosting Kft.