Segítség
Heti hírmondó
Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 4/2022 (2022. január 24.)
 
Kontaktlencsék a kiterjesztett valósághoz. Az InWith a CES2022 szokásos éves rendezvényen bemutatta a világ első elektronikus kontaktlencséit. Hasonlóan puhák, mint a hagyományos lencsék, de beépített elektronikával rendelkeznek, amely különféle funkciókat képesek ellátni. A gyártók elképzelése szerint a lencsék okostelefonhoz vagy más eszközhöz csatlakoznak és valós időben jelenítik meg az üzeneteket és információkat. Például autót vezetve látni fogja a navigációból származó információkat, mint például a kanyarodási vagy sebességkorlátozási adatokat, az üzletben pedig egy adott termékkel kapcsolatos információkat jelenít meg stb. Így épül fel a kiterjesztett valóság rendszere.
 
 
A hordozható elektronikus eszközök kialakításának kényelmes használatot kell biztosítania. A modern rendszerek kristályos félvezetőkre (általában szilíciumra és germániumra) épülnek. Nagyon merevek és nem engednek a nyújtásnak vagy hajlításnak. Az ellenállások és a kondenzátorok nem jelentenek problémát, de a mikrokontrollerek és a processzorok már igen. Ráadásul a rendelkezésre álló felület nagyon korlátozott, így még nehezebb elhelyezni azokat az emberi test legérzékenyebb részére, vagyis a szemre, valamint felülete is nedves. Az InWidth integrált elektronikus komponenseket tartalmaz a lencseépítéshez használt hidrogél hordozóra. Ezzel megerősítette, hogy lehetséges az elektronika és a lencsék integrálása. Azonban nem mutattak be semmilyen technikát valaminek a megjelenítésére, és ez a következő lépés lesz az ilyen típusú készülékek fejlesztésében. A gyártó a felhasználás biztonságát is megpróbálta tesztelni, amit az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala várhatóan még idén megerősít. Amennyiben valóban el lehet sajátítani a kijelzők építését ilyen anyagon, akkor újabb forradalom vár ránk az elektronikai piacon.
 
Élő megfigyelés automatikus indítása, ha Internet böngészőn keresztül csatlakozik a Hikvision DVR-hez. Amikor a Hikvision DVR-hez webböngészőn keresztül csatlakozik, az automatikus élő előnézeti lejátszás alapértelmezés szerint le van tiltva. Az előnézet minden alkalommal aktiválható minden kameránál a főablakból és megadható a lejátszott adatfolyam típusa. A helyi konfigurációban a DVR-be való bejelentkezés után lehetőség van az automatikus élő lejátszás engedélyezésére. Megadható az a stream típusa is, amelyből a kamerák megjelenjenek az automatikus lejátszás során (fő vagy kiegészítő adatfolyam). Ez a konfiguráció a számítógépen futó adott böngészőre vonatkozik. A beállítások a DVR-be való bejelentkezés után módosíthatók a Configuration -> Local fülön.
 
A konfigurációs ablak nézete az élő képek automatikus lejátszásához a DS-7608NXI-I2 Hikvision DVR-re webböngészőn keresztül történő bejelentkezés után
 
DVB-T2 digitális földfelszíni televíziózás – 700 MHz-es sávszűrés. Az 5G technológia a távközlési piac legközelebbi jövője. Ehhez azonban megfelelő infrastruktúrára és az RF sávok kiosztására van szükség. A legtöbb EU-országban a rádióspektrum megszervezésén és a tervezett sávok távközlési szolgáltatások számára történő elérhetővé tételén dolgoznak. Ennek érdekében az uniós országoknak fel kell szabadítaniuk a 700 MHz-es sávot és át kell szervezniük a DVB-T földi multiplexeket (frekvencia refarming) a mobilszolgáltatók igényeinek megfelelően (5G szolgáltatások), valamint a DVB-re való átállás kapcsán a T2/HEVC műsorszórási szabványra. A korábbi években üzembe helyezett földi TV-rendszerek teljesen immunisak az LTE adók által okozott interferencia ellen. A legmagasabb frekvenciájú, 49-es és 50-es TV-csatornák a leginkább ki vannak téve az interferenciának. A TV képernyőjén a kép lefagyhat, színes csíkok és négyzetek (képkeret) jelenhetnek meg. Az LTE adók DVB-T/T2 vételi zavarainak kizárására speciális belső és külső szűrőket fejlesztettek ki és szabadalmaztattak.
 
LTE 700 beltéri LTE szűrő: Signal
Sávszűrő FR LTE700 Signal R49601
 
LTE 700 szűrő TERRA TF001 árbócra szerelhető
Oszlopra szerelhető szűrő LTE 700 TF001 TERRA R81009
 
Vegye figyelembe, hogy a földfelszíni TV minden felhasználója veszélyben van, azok is, akik a fent említetteknél jóval alacsonyabb csatornákon kapnak műsorokat. Az LTE adók erős jele túlhajthatja az antennákban elhelyezett erősítőket, gyakorlatilag lehetetlenné téve a televízió vételét. A nem kívánt jeleket kiküszöbölő szűrőket közvetlenül az antenna után és az erősítő előtt kell használni, ha van ilyen.
 
A kés nem megfelelő magassága az optikai szál helytelen vágását okozza. Az optikai szálak megfelelő előkészítése a sikeres szálhegesztés alapját képezik. Még a legjobb és legdrágább hegesztőgép sem lesz képes megfelelően csatlakoztatni a piszkos vagy rosszul vágott szálakat. Emiatt is rendkívül fontos az optikai eszközök tisztán tartása. Egy jó, tiszta és jól beállított száloptikai kés garantálja a szálak helyes (egyenletes) vágását.
 
Mielőtt hozzákezdene a kés magasságának beállításához, érdemes tudni, hogy a szerszámban lévő penge túl magasra vagy túl alacsonyra van-e állítva. Természetesen előfordulhat, hogy a telepítő ezt a kezdeti értékelés során nem tudja megállapítani. Ilyenkor célszerű a pengét szándékosan túlzottan leengedni vagy felemelni. Az egyik szélső helyzet elérése után fokozatosan engedje le / emelje fel a pengét, fokozatosan közelítve az optimális helyzethez. Minden magasságváltozás hatását ellenőrizni kell a hegesztő képernyőjén. Fontos ezt két szálnál megtenni. Lehetséges, hogy a szál az egyik oldalon jól néz ki, a másik oldalon nem. Az is fontos, hogy a magasság változtatása után minden stabilizáló csavart újra meg kell húzni.
 
További tippek a penge helyes elhelyezéséhez a cikkben találhatók: Optikai szálak hasítása titok nélkül - a penge beállítása.
 
Példa a rossz eredményre, melyet a túl magas pengék pozíciója okozott - a szálvég homlokfelülete. A szál felülete, arca szakadozott. A túl magas pengéknél a szálak jellegzetes jellemzője a rostmag sérülése (a világos területen).
 
Példa a rossz vágásra, ami a penge túl alacsony helyzetéből adódik - a penge kissé túl alacsony.
A rost egyik oldalán kiugró "fog" van az alámetszés következtében. A "fog" alakja és mérete természetesen változhat.
 
Omada SDN – platform a TP-Link hálózati infrastruktúra konfigurálásához és vezérléséhez. Az Omada platform olyan hálózati eszközöket integrál, mint a hozzáférési pontok, switchek és gatewayek. A teljes hálózat átfogó kezelését biztosítja felhőszintről. A rendszer lehetővé teszi egy rendkívül méretezhető hálózat létrehozását, amelyet teljes mértékben egyetlen rendszer vezérel. Ez zökkenőmentes vezetékes és vezeték nélküli kapcsolatokat eredményez, amelyek elengedhetetlenek a vendéglátásban, az oktatásban, a kiskereskedelemben, az irodákban és sok más iparágban.
 
 
Az Omada SDN használatának előnyei:
 • AI-alapú hálózati diagnosztikai technológia:
  • lehetővé teszi a lehetséges hálózati problémák elemzését,
  • hálózati optimalizálási javaslatokat küld,
  • segít felkutatni az interferencia forrásait, riasztani és értesíteni a felhasználókat, és megoldásokat bevezetni a hálózati biztonság fokozása érdekében,
  • biztosítja a stabil teljesítményt és jelentősen csökkenti a Wi-Fi interferenciát azáltal, hogy automatikusan módosítja a közeli (Omada rendszerbe kapcsolt) hozzáférési pontok csatorna- és átviteli teljesítmény-beállításait.
 
 • Könnyű és intelligens hálózati állapotfigyelés:
  • egyszerűen használható irányítópult nagyon hasznos a hálózat állapotának folyamatos ellenőrzéséhez, a hálózati sávszélesség és a forgalmi szint ellenőrzéséhez,
  • hozzáférési naplók hálózati statisztikákkal, riasztásokkal és figyelmeztetésekkel,
  • hálózati topológia grafikus ábrázolása lehetővé teszi az informatikai szakemberek számára, hogy gyorsan diagnosztizálják a csatlakozási problémákat.
 
 • átfogó hálózati biztonság:
  • TP-Link Omada elválasztja a hálózatkezelési erőforrásokat a felhasználói adatoktól, hogy a felhasználók által generált forgalmat ne dolgozzák fel a felhőben a felhasználói adatvédelem jobb védelme érdekében,
  • VPN-kapcsolatok létrehozása,
  • hálózati tűzfal,
  • URL/IP/MAC szűrés,
  • fejlett WPA3 titkosítás,
  • üdvözlő oldal a WiFi-n keresztül csatlakozó felhasználók számára.
 
EAP rendszervezérlő: TP-Link Omada Cloud Controller OC200
Omada Cloud Controller OC200 N2560 a TP-Link EAP rendszerből
 
Új termékek a DIPOL-nál
 
Mobil DVR: Protect 218 (4 x 1080p, H.265, 25 fps, 1 HDD/ SSD slot, GPS, Wi-Fi, RJ-45)
 
A Protect 2018 mobil DVR M80218 jármű vezetőfülkéjébe való beépítésére készült, pl. az ülés alá, vagy éppen a kesztyűtartóban stb. A tápkábeleket az akkumulátorhoz és a gyújtáskapcsolóhoz kell csatlakoztatni (hasonlóan a rádióhoz), hogy a készülék a gyújtás bekapcsolásával egyidejűleg automatikusan megkezdje a kép- és hangfelvételt. Az áramkört 5 A-es biztosíték védi, amely megvédi a túlzott áramfelvételt és a vezetékek leégését hiba esetén. Alapértelmezés szerint a felvevő addig működik, amíg az áramellátást az indítókulccsal le nem kapcsolják, kivéve, ha a késleltetett kikapcsolás funkció (kikapcsolás után meghatározott ideig működik) vagy egy ütemezési funkció aktív. A DVR saját tápellátással is rendelkezik, és körülbelül 8 másodpercig tovább működik az összes adat biztonságos mentéséhez.
     
Kompakt IP kamera: Hikvision Hikvision DS-2CD2047G2-LU(C) (4 MP, 2.8mm, 0.0005lx, 40 m-ig, Audio, ColorVu, AcuSense)
 
A DS-2CD2047G2-LU(C)K03119 a Hikvision EasyIP 4.0 sorozatú kompakt IP-kamera, amely két kulcsfontosságú technológiát egyesít: a ColorVu-t és az AcuSense-t (2. generáció). A ColorVu technológiával a kamera éjjel-nappal színes képeket készíthet, miközben megőrzi a fontos azonosítási adatokat. Az AcuSense technológia növeli a felügyeleti rendszer hatékonyságát azáltal, hogy kiküszöböli a hamis és zavaró riasztásokat az emberi/jármű objektum szűrése révén. A fényképezőgép 1/1,8”-os Progressive Scan CMOS érzékelővel van felszerelve, 4 MP felbontással, amely nagyon nagy érzékenységgel rendelkezik, és képes gyenge fényviszonyok mellett is képeket készíteni.
     
4K IP NVR: Hikvision DS-7608NI-K1(C) (8 csatornás, 80 Mbps, 1xSATA, VGA, VGA, HDMI, BNC, H.264)
 
A Hikvision DS-7608NI-K1(C) DVR K22067 egy modern, 8 csatornás IP-rögzítő, amely akár 8 MP-es felbontású képet rögzít IP kamerákról. Párhuzamos HDMI/VGA kimenetekkel van felszerelve, amelyek ugyanazt a képet jelenítik meg. Egy SATA port lehetővé teszi akár 8 TB kapacitású merevlemezek csatlakoztatását. Ha a memória megtelt, az automatikus felülírás aktiválódik, hogy megakadályozza a legfrissebb adatok elvesztését. A beépített USB-portok lehetővé teszik USB flash meghajtó vagy külső lemez csatlakoztatását, és bizonyos töredékek másolását külső adathordozókra.
     
 
Érdemes elolvasni
 
Száloptikai CCTV rendszer – soros topológia. Több kamerapont (pólus) egy száloptikai kábellel történő összekapcsolásának lehetőségét illetően az egyik leggyakrabban felmerülő kérdés a szerelők körében. Van ilyen lehetőség, de ezt tapasztaltabb, a megfelelő eszközökkel felszerelt szerelőknek kell eldönteniük... >>>bővebben
 
Toldási ábra 12J kábel és öt CCTV oszlop számára - összesen 38 toldás
 
Írások, cikkek különböző témákról

EFENTO HÍREK

Webáruházunk új dizájnnal és bővült tartalommal várja új és régi Partnereinket! ...efento.hu


MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.

Antenna Kisáruház üzletünk nyitva tartása a következő:
Nyitva tartás:
 • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
 • Szombat, vasárnap ZÁRVA
Továbbá a webáruházainkba érkező megrendeléseiket igyekszünk a lehető leghamarabb teljesíteni, azonban egyes termékek nem mindig állnak rendelkezésünkre Debrecenben, és a krakkói Központi Raktárból a szállítás még légi úton is csúszásokat szenvedhet. Ezért kérjük megértésüket és türelmüket. Azon vagyunk, hogy minél hamarabb megkaphassák a megrendelt termékeket! Nagyobb mennyiségű és terjedelmesebb termékek (pl.rack szekrények, tartó konzolok, kábelek, stb) megrendelése esetén lehetséges a közvetlen szállítás a megrendelő magyarországi szállítási címére a krakkói Központi Raktárunkból, amelyet Debrecenből szervezünk és irányítunk. Előtte kérjen ajánlatot a szállításra vonatkozóan, mert a termék méretétől és súlyától függően ezt a Dachser vagy UPS cég mindenkori szállítási költsége alapján tudjuk szállítani. Természetesen előtte mindenképpen egyeztetünk ennek költségéről és kivitelezéséről!

Figyelem:
2021. október 1-től érvényes MINDIGTV EXTRA csatornakiosztás

 
Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
 
Építési termékekről szóló rendelet (CPR) - új követelmények a kábelek számára
TRISET kábelek - az igényekhez igazítva
 


CIB
© 2005 - 2022 Dipol Hungaria Kft. Minden jog fenntartva
Tárhely szolgáltató: Magyar Hosting Kft.