Segítség
Aktualitások
DVB-T és műholdas DVB-S/S2 csatornák egy kis szállodában.

DVB-T és műholdas DVB-S/S2 csatornák egy kis szállodában. A vendégházak és a kicsi szállodák tulajdonosi körei sokan szeretnék azt, hogy az eddigi műsorkínálatukat további műholdas TV csatornákkal és az elérhető földi adókkal vonzóbbá tegyék. Egy költség-hatékonyabb, de már korszerűbb megoldás lehet a kis épületek számára a tipikus műholdas vevőkészülékek és a digitális DVB-T modulátorok felhasználása. A műholdas vevőkészülékek és modulátorok számának azonosnak kell lennie, mint amennyivel bővíteni szándékozunk kiegészíteni a csatornák számát.
Ez azonban nem egy teljesen professzionális megoldás, de az alacsony ár és a könnyű alkalmazhatóság inkább kínálja a lehetőséget egy nagyobb csoport számára is. Eltekintve attól, hogy olcsó, nyilvánvaló előnye egy ilyen telepítésnek a rugalmasság. Nem jelenthet gondot egy újabb műholdvevő és modulátor beiktatása későbbiekben a rendszerbe, amivel kényelmesen növelhető a programok száma, vagy lehetővé teszi a csatorna csomagok megváltoztatását, a vendégek preferenciájától függően.
QUAD univerzális fej: TRIAX TQD 006Koaxiális kábel 75 ohm TRISET-113 1.13/4.8/6.8 [1m]UHF televízió antenna DIPOL 44/21-60 Tri DigitHázerősítő Terra HA-126Osztó TV négyes R-4 SignalOsztó TV kettes R-2 Signal Leágazó TV négyes O-4 (5-1000MHz) SignalLeágazó TV nyolcas O-8 (5-1000MHz) SignalDVB-T Modulator Signal-400 (COFDM, HDMI)Műholdas antenna: TRIAX 100 TD (100cm, sötétszürke)
Egy nagyon fontos kérdés ebben a témakörben, hogy olyan műholdas vevőkészülékeket alkalmazzunk, amelyek bírják a strapát, hiszen sokáig fognak folyamatosan működni - éjjel-nappal. Egy jó választás az ismert Ariva S300 DVB-S/S2 A99372 vevő alkalmazása multi-CAM olvasóval. Elengedhetetlen feltétel, hogy megfelelő szellőzés legyen biztosítva a készülékek számára (nyári időszak - kis helyiség, stb.), különben fennáll a veszélye a képek "lefagyására", vagy akár a kudarcára is. Fontos szempont még a digitális modulátorok minősége. Amit ajánlani tudunk a Signal-400 R86700 DVB-T modulátorok, amelyeknek maximális kimeneti szintje meghaladja a 100 dBμV-t. A magas kimeneti szint lehetővé teszi a passzív elosztó hálózat kialakítását. A megfelelő jelszintet a földfelszíni DVB-T csatornáknál az egész antennarendszer számára pl. a Terra HA-126 R82303 házerősítő garantálja.


CIB FOXPOST
© 2005 - 2019 Dipol Hungaria Kft. Minden jog fenntartva
Tárhely szolgáltató: Magyar Hosting Kft.