Segítség
Aktualitások
Irányított kombinált DVB-T antenna változtatható polarizációval.
A Yagi-Uda vagy Yagi antennák az egyik legnépszerűbbek a viszonylag egyszerű felépítésük és a nagy nyereségük miatt. A Yagi-Uda antennák a HF-től az UHF sávig működhetnek (3 MHz és 3 GHz között), de gyakrabban egy korlátozott sávszélesség körüli frekvencián. A DVB-T sávok esetében a paraméterek úgy vannak megválasztva, hogy fenntartsák az egyensúlyt a vehető csatornák tartományában az átlagos nyereséggel a frekvenciasávon belül. Egy másik szempont a polarizáció a továbbított jeleket illetően. Az antenna elemeinek (direktorok, dipól, reflektor) összhangban kell működniük a jelek polarizációjával, különben az antenna nyeresége megszűnne. Általában az adók egy területen azonos polarizációval működnek egy sávban (UHF vagy VHF), de a polarizáció az UHF és a VHF sávokban eltérő lehet. Egy ilyen helyzet állt elő Lengyelországban (elindultak a VHF sávban is a DVB-T adások), ahol az új MUX-8 a VHF sávban függőleges vagy vízszintes polarizációjú lehet, területtől függően. A megfelelő polarizációjú vevőantenna elengedhetetlen a DVB-T adások megfelelő vételére.
Egy antenna minden csatorna vételére
A DIPOL az első cég a gyártók közül, amelyik a VHF és UHF DVB-T antenna szettek gyártását megkezdte (H/V). Köszönhetően az univerzális struktúrának, a VHF és UHF antenna részei függetlenül állíthatók a függőleges (V) vagy csak a vízszintes (H) polarizációjú jelek vételére. Két változatban kínáljuk különleges kialakítással a DVB-T adások vételére különböző polarizációkkal a VHF és UHF sávban: DIPOL 28/5-12/21-60 A2810 és DIPOL 28/5-12/21-60 DVB-T LNA-177 erősítővel A2850. A két antenna szettben diplexerek vannak beépítve a VHF és UHF sávok jeleinek közösítésére.
Professzionális VHF és UHF DVB-T antenna szett (H/V): DIPOL 28/5-12/21-60 (LNA-177 erősítővel)
A professzionális VHF és UHF DVB-T antenna szett nézete
(Mindkét rész horizontális polarizációban működik)
Professzionális VHF és UHF DVB-T antenna szett (H/V): DIPOL 28/5-12/21-60 (LNA-177 erősítővel)
A professzionális VHF és UHF DVB-T antenna szett nézete
(a VHF rész függőleges és az UHF vízszintes polarizációban működik)
Ebben a konfigurációban az U-bilincseket a csavarokkal át kell szerelni az antenna tartórúdja végén.
A DIPOL 28/5-12/21-60 A2810 és az A2850 profi DVB-T antenna szett a VHF (174-230 MHz) és az UHF (470-790 MHz) sávban működő TV adók vételére lett kialakítva. Hatékony megoldást szolgáltatnak a DVB-T adások vételére, amelyek különböző polarizációkban működnek a VHF és UHF sávokban.


CIB FOXPOST
© 2005 - 2019 Dipol Hungaria Kft. Minden jog fenntartva
Tárhely szolgáltató: Magyar Hosting Kft.