Segítség
Aktualitások
WIWA antennák most  időszerűek!
A WIWA antennák megkezdték országjáró vándor útjukat, hogy segítsenek megoldani a MinDigTV vételi problémákat, ott ahol a vétel kialakításához szükséges antenna elhelyezése gondot jelent. Az egyik típusa az antennának a WIWA AN 200 5V Q1200 a másik típusa a WIWA AN 220 5-12V A6040.
A WIWA antennákról részletesebben az alábbiakban írunk, amelyek a gyakorlatban nagyon jól teljesítenek és alkalmazásuk remélhetőleg minden felhasználójának örömet fog szerezni! Sokan előítélettel vannak az antennák iránt, mert szépen kivitelezett házukat esetleg esztétikailag rombolja. No hát ebben az esetben erre nem kell gondolni. Kis mérete, gyakorlatilag szinte észrevétlenné teheti, ha esetleg külsőleg kerül felszerelésre. Kinézetre mindkét antenna típusa hasonló, azonban ami megkülönbözteti ezeket, az ár és a tartozékok, valamint az adott TV készülékhez való felhasználási lehetőség. Természetesen írásunkban erre is kitérünk.

wiwa_an__200_313x537.jpg

Mindkét antenna kinézete külsőre azonos

Először kezdjük az alaptípussal, a WIWA AN 200 5V Q1200 antennával. Felszerelése az antennáknak végtelen egyszerű, amelyek különböző megoldásai a dobozon lévő képek alapján megfelelő tippet adhat. Mindkét antenna erősítőt tartalmaz. A lényeg ennél a típusnál és az antenna kiválasztásnál vegyék figyelembe, hogy ezt az antennát azokhoz a vevőegységekhez lehet használni, amelyeknél lehetőség van az TV készülékből, vagy set-top-box-ból (STB) az antenna csatlakozóra a készülékek menüjéből kijuttatni az 5V-os feszültséget. (Más tápfeszültség az eszköz tönkremenetelét okozhatja pl.12V).
Tehát itt a menüben ezt be kell állítani. Beltében és kültérben egyaránt felhasználható, azonban célszerű figyelembe venni, az adóállomástól való távolságot. Szobában 50 km-re lévő adót képtelen venni, azonban 5-10 km-re már nagyobb az esély, de erkélyre, tetőre szerelve már ennek többszöröse lehet.


Balkonon Árbocon Szobában

A lényeg az antennán lévő F csatlakozóba kell a toldó kábelt becsavarni, a másik végén lévő koaxiális dugaszt pedig a TV készülék, vagy STB antenna csatlakozójába bedugni. Lehetőleg az antenna elemei az adóllomás (két quad) irányába legyen. Mivel az antenna széles szögben 180 fokban képes a beérkező jeleket venni, így a visszavert jelek is sokszor segítik a vett kép kialakulását.
A beállításnál arra törekedjünk és ez minden antennára igaz a DVB-T vételnél, hogy a jelminőség a lehető legmagasabb értéket mutassa, 60-70% feletti értéknél már stabilan összeáll a kép és nem "fagy" le - többszörös irányváltoztatással, lassú mozdulatokkal ez beállítható. Amennyiben úgy találják, hogy a mellékelt kábel rövidnek bizonyul, úgy lehetőség van már a megrendelésnél erre is gondolni - jó minőségű, kis csillapítású kábelek, csatlakozók vannak kínálatunkban, amelyeket kívánságra össze is szerelünk.

A WIWA AN 220 5-12V A6040 a másik típus, amelyik már tartozékában mutat különbséget az előzőnél. Ezt az antennát bármelyik típusú TV készülékhez, vagy STB-hez megvásárolhatják, de főleg azoknak ajánlott, akik régebbi típusú TV vevőkészülékekkel rendelkeznek, vagy olyanokkal, amelyek az antenna kapcsokra nem képesek kiadni az 5V-os feszültséget.
Ez az eszköz 5-12V-os feszültséggel is működik, tehát alkalmas minden típusú vevőkészülékhez történő alkalmazáshoz. A tartozékok között megtalálható a hálózati tápegység és az un. tápfaladó, vagy tápleválasztó egység, amellyel az antenna erősítőjéhez eljuttatjuk a tápfeszültséget.

Q1220_sh_600x435_1.jpg


Ezt a mellékelt rajz szerint kell bekötni. Itt is igaz az, hogy amennyiben rövidnek bizonyul a kábel, úgy lehetőség van egy hosszabb kábeltoldót készíteni, amely feljuttatja a tápfeszültséget a tápfeladótól az antennáig. Ajtónál, ablaknál még m,egtalálható kínálatunkban egy lapos átvezető kábel is, amelyek ugyan nem tartozékok, de meg lehet külön vásárolni. Az antenna beállítása hasonlóképpen történik, mint az alap típusnál.

Jó vételt kínálunk!


CIB FOXPOST
© 2005 - 2019 Dipol Hungaria Kft. Minden jog fenntartva
Tárhely szolgáltató: Magyar Hosting Kft.