Segítség
Aktualitások


TELMOR DIGIT ACTIVA ANTENNA GYAKORLATI ALKALMAZÁSA


A gyakorlatban vásárlói és saját szerelőinktől történt visszajelzések alapján elmondhatjuk a Telmor Digit Activa A6080 antenna egy sikertörténet. Sűrűn lakott helyeken sikeres próbák történtek az antennával és olyan helyeken is hibamentes vételt sikerült elérnünk, ahol ez más antennákkal nem volt lehetséges. A megfelelő jelminőség biztosította a folyamatos, zavarmentes vételt. A gyártó Telkom Telmor lengyel cég által gyártott antenna, egy speciális kis zajú erősítővel van ellátva, amely hozzájárul a jó minőségű vételhez, közel és távol egyaránt. 50-60 km távolságban is biztosítja  a MinDigTV vételét.

­A6080_500x407.jpg

Az antenna nézete

Az antenna széles spektrumú, 5-24 V-os feszültséggel lehet megtáplálni. Tehát lehetőség van 5V-os feszültséggel üzemeltetni az antennába beépített erősítőt. Az újonnan gyártott TV készülékek és set-top-boxok képesek az antennacsatlakozónál kiadni 5V-os feszültséget, ami  végtelenül leegyszerűsíti az antenna üzemeltetését. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy az antennán található aljzatba becsavarjuk a koaxiális levezető kábelre szerelt F csatlakozót, a másik végére pedig egyszerűen egy koaxiális dugaszt kell csak szerelni, amelyet bedugunk a TV-be, vagy az STB-be. Ne felejtsük el ebben az esetben a vevőkészülék menüjében beállítani az 5V feszültséget, ami a külső antennára kerül.
Amennyiben a vevőkészülékek nem képesek az 5V-os feszültség kiadására, úgy az antennához tartozékként adott tápfeladó adaptert kell igénybe venni.
A Digit Activa A6080 DVB-T antennát a DVB-T jelek VHF (174-230 MHz) és az UHF (470-790 MHz) sávban történő vételére tervezték. A beépített erősítő csak az UHF sávban növeli a jelszintet. A kompakt antenna felhasználható azokon a területeken, ahol a jel szintje elfogadható.

Az antenna felszerelésére a legjobb megoldás a tetőre való szerelés, azonban ezt saját tapasztalatainkra alapozva számos lehetőség között lehet választani. Padlástérben, erkélyen, balkonon, oldalfalra szerelt konzolra is szerelhető, természetesen az adó irányára ügyelve kell beállítani az antennát. Lehetőleg rálátás legyen az adóállomásra a meghosszabbított vonalban és a siker nem marad el.
Az alábbi képen bemutatunk egy rajzot, amely lehetővé tesz egy családi házban 4 TV készülék DVB-T jellel való ellátását.

 

­

Mezon_akt_v_oszt__600x342.jpg

Aktív DVB-T osztó R14R egyik felhasználási módja B1225CIB FOXPOST
© 2005 - 2019 Dipol Hungaria Kft. Minden jog fenntartva
Tárhely szolgáltató: Magyar Hosting Kft.