Segítség
AktualitásokSzőlősgazdák figyelmébe ajánljuk az Efento Logger hőmérséklet és páratartalom érzékelőket.
Folyamatos érdeklődés tapasztalható az Efento hőmérséklet és páratartalom érzékelők irányában, ezért felhasználásukat illetően közzé teszünk olyan eddig megvalósított alkalmazásokat, amelyek szélesebb körben kelthetnek figyelmet. Az Efento Logger nem más, mint egy olyan érzékelő (hőmérséklet és páratartalom), ahol az eszköz naplózást, adatgyűjtést végez egy adott környezetben, a mért értékeket memóriájában rögzíti. Lehetőség van a mérési idő gyakoriságát beállítani, ami alapértelmezetten 3 perc, amelyet 1 perc és 10 nap között lehet beállítani. Miközben változik a mérési időszak az eszköz automatikusan kiszámolja, hány napig fogja az adatgyűjtő memóriája tárolni az adatokat és ez látható lesz a mobil készülék kijelzőjén. Mindenesetre az érzékelő memóriája 28.000 mérés tárolására alkalmas.

Egy példa a sokszáz felhasználás közül a szőlészetben történő alkalmazás. A meteorológusok a mérőállomások mérési adatai alapján kérésre a szőlészetek számára adatokat szolgáltatnak. Ezek az értékek azonban egy nagyobb területre vonatkozhatnak. A domborzati viszonyok viszont erősen befolyásolhatják a lokálisan jelentkező hőmérséklet és páratartalom értékeket. Élesebb mikroklíma jellemzi, magasabb hőmérsékletkülönbségekkel nappal és éjjel. A telepített szőlőket más értékek fogadhatják a völgyekben és magasan a hegyoldalon, ami még dűlőnként is változhat. A szőlő növekedését és terméshozamát specifikus éghajlati és élőhelyi körülmények befolyásolják. A következő évi tervek készítésénél és a szükséges agrotechnikai intézkedések megtételéhez óriási segítséget jelenthetnek az Efento érzékelők.

2131large_wein_532x300.jpg


Az Efento Logger egyik alkalmazása a szőlészetben

Természetesen a pincészetekben is kiváló lehetőséget kínál az Efento Logger, mivel a hőmérséklet és páratartalmat a pince több pontján az érzékelőkkel mérni lehet és folyamatosan figyelemmel lehet kisérni a mért értékeket. Meg lehet tenni itt is az intézkedéseket, átszellőztetéseket eszközölni. Valószínű a szakemberek azonnal átlátják az eszköz borászatban történő felhasználásának széleskörű lehetőségét.

Hogyan lehetséges az érzékelőkből kinyerni az adatokat? Nagyon egyszerűen! Az Efento Logger alkalmazás ingyenesen letölthető a Google Play-ről a min. 4.4-es Androidos Bluetooth 4.0 okotelefonra. Az okostelefont a kezünkbe véve elhaladunk az érzékelő közelében és letöltjük a memóriájában tárolt adatokat, majd ezeket e-mailben a gazdag paraméter adatokat kiválasztva elküldjük a megadott e-mail címre és akár ki is nyomtathatjuk. A kiértékelésnél megtekinthetjük a minimum és maximum hőmérsékleteket, átlagolt értékeket, napi, heti és havi bontásban.

Egy másik felhasználási lehetőség a régi épületek, templomok és bérlemények időszakos ellenőrzése az Efento Logger érzékelő segítségével. Az épületben elhelyezett hőmérséklet és páratartalom érzékelő folyamatosan rögzíti a mért értékeket, amelyeket a fentebb leírtakhoz hasonlóan Androidos okostelefonnal kiolvashatjuk majd értékelni lehet. Ez különösen fontos az állagmegóvás érdekében, különösen a fűtetlen,  műemlékjellegű épületek esetében. A nagyon kedvező áru Efento érzékelő sokszorosan megtérül alkalmazásuk révén.

B__ke_temploma_500x375.jpg


Az Efento Logger a Béke Temploma mennyezetén látható 

Az Efento Logger egy cserélhető akkumulátorral működik, amely 2 éves üzemidőt képes biztosítani. A Efento Logger beszerezhető szondával is. Gyógyszer-nagykereskedők, kórházak, klinikák, gyógyszertárak, múzeumok, kulturális létesítmények, üvegházak, hűtőházak, raktárak használhatják sikerrel.

Az Efento érzékelők folyamatos fejlesztés alatt vannak, tekintsék meg a további alkalmazásokat a www.efento.hu webáruházunkban!

 CIB FOXPOST
© 2005 - 2019 Dipol Hungaria Kft. Minden jog fenntartva
Tárhely szolgáltató: Magyar Hosting Kft.