Segítség

Balun készlet UTP passzív TV-LAN Signal [2 db.]

Kód: R94200

A Signal TV-LAN balun pár analóg/digitális rádiófrekvenciás jelek továbbítására szolgál UTP kábelen keresztül. A továbbítás párhuzamosan hajtható végre a kábel "normál" adatátviteléhez (LAN, Internet). A balunok ideális olyan helyzetekben, ahol nincs lehetőség koaxiális kábelek használatára, és strukturált kábelezést biztosít, amely lehetővé teszi mindkét szolgáltatás egyidejű működtetését.
Bruttó ár: 9.495 Ft

Nettó ár: 7.475 Ft
Egységár: 9.495 Ft

Kártyás fizetés
Foxpost
MPL Box
Csomagautomatáinkban is átvehető termék, azonban a szekrények befogadó képessége véges, ezért kérjük csak ezzel a jelzéssel ellátott termékeket helyezzen a kosárba.

A csomag maximális mérete MPL Box esetén 50x31x35 cm (súlyhatár 20 kg.) FoxPost szekrénynél a 60x36x62 cm méret már nagyobb (súlyhatár 25 kg.), ezért vásárlásnál ügyeljen a mennyiségre.

Ha az Ön által megrendelt termékek mérete és mennyisége értékelésünk szerint nem teszi lehetővé az automatás csomag átvételt, úgy alternatív megoldást keresünk.

Értesítést küldünk!
A termék az MPL csomagautomatáiból és FOXPOST-on is átvehető! i
Garancia - 24 hónap
Balun készlet UTP passzív TV-LAN Signal [2 db.]
A balun nézete (látható LAN és RF csatlakozók)
Az R94200 pár Signal TV-LAN balun analóg/digitális rádiófrekvenciás jelek továbbítására szolgál UTP kábelen keresztül. A továbbítás párhuzamosan hajtható végre a kábel "normál" adatátviteléhez (LAN, Internet). A balunok ideális olyan helyzetekben, ahol nincs lehetőség koaxiális kábelek használatára, és strukturált kábelezést biztosít, amely lehetővé teszi mindkét szolgáltatás egyidejű működtetését.
A Signal TV-LAN balunok mind az otthoni hálózatban, mind a televíziós rendszerekben, valamint több többcsaládos vagy irodaházban használatosak, több mint tíz kimenettel. Ezek lehetővé teszik például a DVB-T jeleket a meglévő Ethernet hálózatokba bejuttatni (párhuzamosan, az UTP/FTP kábelek tartalék párjaival). Az RF jelek és/vagy a közbenső RF erősítők megfelelő bemeneti szintjeinek felhasználásával az RF jelek eloszthatók az egyes emeleteken és az Ethernet-el párhuzamosan elosztva (ez utóbbit a szinteken a switch kimenetei osztják el).
A készletben lévő két balun azonos - tehát nem releváns, hogy melyiket fogadó/vevőként használják.
A balunok párja biztosítja az impedancia illesztését a távvezeték mindkét oldalán. Az Ethernet elérési út két vezetékes párt használ, így a maximális adatátviteli sebesség 100 Mbps (Fast Ethernet), a hálózat aktív csomópontjai között a hosszúság legfeljebb 100 m. Az RF átvitel maximális tartománya a balun (adó) bemeneténél a jelszinttől és a frekvenciától függ. Az átviteli közeg megváltoztatása előtt RF erősítőkkel lehet használni, ami jelentősen megnöveli a maximális átviteli távolságot. A cat. csillapítás értékei 5e UTP kábelt a kiválasztott frekvenciákon az alábbi táblázat mutatja.
Measured attenuation levels of UTP cat. 5e cable at selected frequencies
Frequency [MHz] Attenuation [dB/m]
230 0.38
474 0.52
546 0.58
626 0.64
706 0.80
786 0.87
Technikai adatok
Name Signal TV-LAN
Code R94200
Number of items
2
RF (TV) input
F connector
LAN connector
RJ45
LAN+TV connector
RJ45
Insertion loss [dB] 1.2
Ethernet [wires] 1, 2, 3, 6
RF (TV) [wires] 7,8
PoE [wires] 4,5
Cable category
min. 5e
Dimensions (without F con.) [mm] 75x57x28
Weight [kg] 0.2

­

­DVB-T televízió és az internet egy UTP kábelen keresztül.


Az irodaházakban található alacsony feszültségű rendszerek gyakran nem tartalmazzák a TV antennakábeleket, általában UTP kábeleken alapuló szerkezeti kábelezéssel vannak ellátva. Amikor egyes felhasználók a televíziók csatlakoztatását szeretnék megoldani a DVB-T műsorok megtekintéséhez, az RF-elosztó rendszer hiánya jelentős akadályt jelenthet (sok helyen a TV-jeleket nem lehet megfelelően beltéri antennákkal fogadni).
Egy egyedülálló megoldás ennek a problémának a megoldására az, hogy SIGNAL TV-LAN transzformátorokat kell használni a TV számára UTP-vel R94200. Egy pár passzív balun képes továbbítani analóg/digitális RF jeleket egy antennáról, amelyeket megfelelő helyre helyeznek a már meglévő UTP kábeleknél. Az átvitel párhuzamosan történik a kábel rendes átvitelével (LAN, Internet). Ezt az ötletet láthatják a Signal TV-LAN balunnal az ábrán.Balun készlet UTP passzív TV-LAN Signal [2 db.]
DVB-T és Ethernet jelek továbbítása egyetlen UTP kábelen keresztül
­R94200 balunok használatával
Bár a megoldás pont-pont összeköttetésen alapul, több adó-vevő készlet is használható még TV elosztókkal és hálózati kapcsolókkal együtt is. Ha a elosztás utáni RF jelszint a további elosztáshoz elegendő, akkor a jel továbbítható egy másik UTP kábel szegmensen egy hálózati kapcsoló után, TV-elosztóval és további párral.
Balun készlet UTP passzív TV-LAN Signal [2 db.]
A balunk nézetek (látható LAN és az RF csatlakozók)
A megoldás a balunok alapján sokkal gazdaságosabb összehasonlítva a koaxiális kábelekkel vagy IPTV technológiával (az utóbbi extra hálózati erőforrásokat is igényel). Nem konvertálják az eredeti RF jeleket, csak a továbbítási közeg változik meg.
Kiegészítők
NETSET UTP 5e kat. kábel, sodrott beltéri [1m]

NETSET UTP 5e kat. kábel, sodrott beltéri [1m]

Ára: 135 Ft

Koaxiális kábel 75 ohm TRISET-113 1.13/4.8/6.8 [1m]

Koaxiális kábel 75 ohm TRISET-113 1.13/4.8/6.8 [1m]

Ára: 180 Ft

Osztó TV nyolcas R-8 Signal

Osztó TV nyolcas R-8 Signal

Ára: 1 885 Ft

CIB FOXPOST
© 2005 - 2019 Dipol Hungaria Kft. Minden jog fenntartva
Tárhely szolgáltató: Magyar Hosting Kft.