Segítség

DVB-T antenna TELMOR Digit Activa (fehér)

Kód: A6080

A Digit Activa A6080 DVB-T antennát a DVB-T jelek VHF (174-230 MHz) és az UHF (470-790 MHz) sávban történő vételélre tervezték. A beépített erősítő csak az UHF sávban növeli a jelszintet. A kompakt antenna felhasználható azokon a területeken, ahol a jel szintje elfogadható. Kis mérete ellenére kiváló vételi tulajdonságokkal rendelkezik, még sűrűn lakott városi környezetekben is. A gyakorlatban a MinDigTV vételét illetően meglepő tulajdonságokról tett tanúbizonyságot!
Bruttó ár: 10.815 Ft

Nettó ár: 8.520 Ft
Egységár: 10.815 Ft

Kártyás fizetés
Foxpost
MPL Box
Csomagautomatáinkban is átvehető termék, azonban a szekrények befogadó képessége véges, ezért kérjük csak ezzel a jelzéssel ellátott termékeket helyezzen a kosárba.

A csomag maximális mérete MPL Box esetén 50x31x35 cm (súlyhatár 20 kg.) FoxPost szekrénynél a 60x36x62 cm méret már nagyobb (súlyhatár 25 kg.), ezért vásárlásnál ügyeljen a mennyiségre.

Ha az Ön által megrendelt termékek mérete és mennyisége értékelésünk szerint nem teszi lehetővé az automatás csomag átvételt, úgy alternatív megoldást keresünk.

Értesítést küldünk!
A termék az MPL csomagautomatáiból és FOXPOST-on is átvehető! i
DVB-T antenna TELMOR Digit Activa (fehér)
Az antenna nézete
DVB-T antenna TELMOR Digit Activa (fehér)
A felszerelt antenna nézete
DVB-T antenna TELMOR Digit Activa (fehér)
Az antenna nézete az F típusú csatlakozó felől
DVB-T antenna TELMOR Digit Activa (fehér)
A szett tartozéka a tápegység és a felszereléséhez szükséges anyagok.
A Digit Activa A6080 DVB-T antennát a DVB-T jelek VHF (174-230 MHz) és az UHF (470-790 MHz) sávban történő vételélre tervezték. A beépített erősítő csak az UHF sávban növeli a jelszintet. A kompakt antenna felhasználható azokon a területeken, ahol a jel szintje elfogadható. Felszerelhető (vízszintes helyzetben) tetőkre, falakra, erkélyekre, kempingekben, valamint lakókocsikra.
Az antenna kiválóan alkalmas (vízszintes helyzetben) tetőkre, falakra, erkélyekre, valamint a kemping utánfutókra/lakókocsikra történő felszerelésére.
Nagyon alacsony az állóhullám aránya (SWR≤2.2), ami azt is megmutatja, hogy nagyon jó az antenna impedancia illesztése.
Az antenna háza időjárásnak ellenálló, kiváló minőségű ABS műanyagból készült, ami a készüléknek kis súlyt biztosít és garantálja a hosszú élettartamát.
Megkülönböztető jellemzők
  • DVB-T adások vételére tervezve,
  • Beépített DIGITactiva erősítő
  • Erős csillapítása a GSM jeleknek,
  • SWR≤2.2,
  • Ellenáll a kedvezőlen időjárási körülményeknek,
  • Egyszerű telepítés különleges szerszám nélkül.
A beépített erősítő meghajtható közvetlenül egy DVB-T tunerről/vevőről (5 VDC feszültségről), vagy ha ez nem lehetséges, akkor a mellékelt tápegységről.
Belső térben történő használatra az A6030 szobai antennát ajánljuk.
Az alábbiakban bemutatjuk a DIGIT antenna műszeres mérési eredményeit erősítő nélkül - nyereségét, iránykarakterisztikáját és poláris ábrázolását. Ebben az esetben, a Digit Activa A6080 antennához a nyereség fokozására szükséges volt egy erősítő beépítésére (18 dB +/- 4 dB).
Antenna nyeresége az UHF sávban a frekvencia függvényében
Iránykarakterisztika
Az antenna körkarakterisztikája
Technikai adatok
Megnevezés
DIGITactiva
Kód
A6080
Frekvenciatartomány UHF 470-862 MHz
VHF 174-230 MHz
Polarizáció (UHF) Horizontális (H)
Nyereség UHF sávban 18 ± 4 dB
Nyereség VHFsávban 0 dB
Állóhullám arány (SWR)
≤2.2
Zajtényező
2 dB
Max kimeneti szint (két TV multiplex)
103 dBμV
H nyílásszög (3 dB)
75º
V nyílásszög (3 dB)
130º
Előre/hátra viszony > 15 dB
Megtáplálás
5…24 VDC (vagy 12 VDC a mellékelt adapterről)
Áramfelvétel
45 mA / 12 VDC
Árboc átmérője
25...45 mm
Súly
0.8 kg

­­A6080_szerel_se_600x256.jpg­

Az antenna felszerelése árbocra, vagy konzolra

A6080_d_600x589.jpg

A csomagolás nézete kartondobozban
A Telmor Digit Activa  DVB-T antennát A6080 a DVB-T jelek VHF (174-230 MHz) és az UHF (470-790 MHz) sávban történő vételélre tervezték. A beépített erősítő csak az UHF sávban növeli a jelszintet. A kompakt antenna felhasználható azokon a területeken, ahol a jel szintje még elfogadható szinten van. 
DVB-T antenna TELMOR Digit Activa (fehér)

Az antenna egy UV sugárzásnak ellenálló műanyag házban nyert elhelyezést, színes kartondobozban kerül forgalmazásra.
DVB-T antenna TELMOR Digit Activa (fehér)

A fent látható kiegészítő tartozékok egy műanyag tasakban találhatók, amelyek segítségével a szerelési munkálatok könnyen és gyorsan elvégezhetők.
A munkálatok elvégzése előtt célszerű kijelölni az antenna felszerelésének helyét, ehhez pedig érdemes tájékozódni a legközelebbi elérhető DVB-T adó irányáról. Mivel a legtöbb antenna irányérzékeny, ezért ez fontos része az felszerelés irányának a kijelölésénél. Magyarországon a jó minőségű DVB-T vétel előfeltétele a külső tetőantenna, azonban a szerelését illetően ez sok mindentől függ. Amennyiben a vételi hely távolabb esik az adóállomástól, akkor mindenképpen a tetőn kívüli elhelyezés javasolt. Ilyenkor az antenna szerelését árbocra javasoljuk.

DVB-T antenna TELMOR Digit Activa (fehér)

Az antenna rögzítéséhez a mellékelt két menetes csavart, bilincset és két szárnyas anyát használjuk fel, amelyeknek furathelyei magán az antennatörzsön megtalálhatók. Az árboc átmérője, amire a rögzítést elvégezhetjük 25-45 mm lehet. Az antenna megfelelő tájolása után a szárnyas anyákkal véglegesen rögzítsük, nehogy elfordulhasson.
Az antenna jelének levezetéséhez Triset 113-as E1015_1 koaxiális kábelt használjunk, lehetőleg ne a legolcsóbbat, hanem a minőséget helyezzük előtérbe, ami esetleg többlet kiadással járhat először, azonban ez megéri. A koaxiális kábelt az antennához a tartozékként mellékelt csatlakozóval csatlakoztathatjuk. Ehhez a koaxiális kábelt elő kell készíteni az alábbi módon:

Nagyobb

Miután ez megtörtént, az F csatlakozóval felszerelt koaxiális kábelt csatlakoztassuk az antennán lévő F csatlakozó aljzathoz, lehetőleg szorosan csavarjuk rá. Az alábbi képen az antenna aljzat a piros dugasz fölött található. Az antenna törzse megfelelő védelmet biztosít az F csatlakozó számára a csapadék víz behatolása ellen.

DVB-T antenna TELMOR Digit Activa (fehér)

 A koaxiális kábelt mindenképpen rögzítsük szigetelő szalaggal, vagy műanyag rögzítő szalaggal az árbochoz. Ezzel megakadályozhatjuk a kábel kiszakadását az antennából.
A koaxiális kábel másik végére egy koaxiális dugaszt R90800 kell szerelnünk, amely nem tartozéka a szettnek. Mivel az antenna erősítőt tartalmaz ennek megtáplálásáról is gondoskodni kell. Amennyiben az antenna DVB-T vevőhöz kapcsolódik (set-top-box) , úgy a menüben be kell állítani a külső antenna megtáplálását, ami a szabvány szerint 5V. Nem minden korszerű Tv készülék képes az 5V tápfeszültség kiadására az antenna csatlakozóra, ezért szükség van egy un. tápfeladó adapterre, amely 12V feszültséget tud az antennaerősítő számára kiadni. A tápfeladó adaptert a szett tartalmazza, amelyet a koaxiális kábellel kell csatlakoztatni. Hasonlóan az F csatlakozó szerelésénél, itt is elő kell készíteni a koaxiális kábelt. Itt valamivel hosszabban kell a belső vezető ért megtisztítani, amelyet a tápfeladó dugaszának F aljának helyére kell becsavarni úgy, hogy a vastagabb rézhuzalt kell először bedugni a hüvelybe, majd csavaró mozdulattal az árnyékolással együtt a megfelelő rögzítésig csavarjuk bele.

e1015____590x180.jpgA6080_3_600x182.jpg

A6080_2_600x180.jpg

Ezután az adapter koaxiális dugaszát csatlakoztassuk a TV készülékhez, majd az adaptert dugjuk be a konnektorba. Ezzel készen vagyunk a szereléssel és most már a TV készülékben futtassuk le a DVB-T programot. A készülékek általában két adatot jeleznek az antenna beállítására vonatkozóan: a jelerősség és a jelminőség. Ezek közül a minél a magasabb jelminőség elérésére törekedjünk, tehát az antennát lassú mozdulattal úgy állítsuk be, hogy az a legmagasabb jelszintet mutassa.    

telmor1.jpgTELMOR DIGIT ACTIVA ANTENNA GYAKORLATI ALKALMAZÁSA


A gyakorlatban vásárlói és saját szerelőinktől történt visszajelzések alapján elmondhatjuk a Telmor Digit Activa A6080 antenna egy sikertörténet. Sűrűn lakott helyeken sikeres próbák történtek az antennával és olyan helyeken is hibamentes vételt sikerült elérnünk, ahol ez más antennákkal nem volt lehetséges. A megfelelő jelminőség biztosította a folyamatos, zavarmentes vételt. A gyártó Telkom Telmor lengyel cég által gyártott antenna, egy speciális kis zajú erősítővel van ellátva, amely hozzájárul a jó minőségű vételhez, közel és távol egyaránt. 50-60 km távolságban is biztosítja  a MinDigTV vételét.

­A6080_500x407.jpg

Az antenna nézete

Az antenna széles spektrumú, 5-24 V-os feszültséggel lehet megtáplálni. Tehát lehetőség van 5V-os feszültséggel üzemeltetni az antennába beépített erősítőt. Az újonnan gyártott TV készülékek és set-top-boxok képesek az antennacsatlakozónál kiadni 5V-os feszültséget, ami  végtelenül leegyszerűsíti az antenna üzemeltetését. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy az antennán található aljzatba becsavarjuk a koaxiális levezető kábelre szerelt F csatlakozót, a másik végére pedig egyszerűen egy koaxiális dugaszt kell csak szerelni, amelyet bedugunk a TV-be, vagy az STB-be. Ne felejtsük el ebben az esetben a vevőkészülék menüjében beállítani az 5V feszültséget, ami a külső antennára kerül.
Amennyiben a vevőkészülékek nem képesek az 5V-os feszültség kiadására, úgy az antennához tartozékként adott tápfeladó adaptert kell igénybe venni.
A Digit Activa A6080 DVB-T antennát a DVB-T jelek VHF (174-230 MHz) és az UHF (470-790 MHz) sávban történő vételére tervezték. A beépített erősítő csak az UHF sávban növeli a jelszintet. A kompakt antenna felhasználható azokon a területeken, ahol a jel szintje elfogadható.

Az antenna felszerelésére a legjobb megoldás a tetőre való szerelés, azonban ezt saját tapasztalatainkra alapozva számos lehetőség között lehet választani. Padlástérben, erkélyen, balkonon, oldalfalra szerelt konzolra is szerelhető, természetesen az adó irányára ügyelve kell beállítani az antennát. Lehetőleg rálátás legyen az adóállomásra a meghosszabbított vonalban és a siker nem marad el.
Az alábbi képen bemutatunk egy rajzot, amely lehetővé tesz egy családi házban 4 TV készülék DVB-T jellel való ellátását.

 

­

Mezon_akt_v_oszt__600x342.jpg

Aktív DVB-T osztó R14R egyik felhasználási módja B1225

Kiegészítők
URH rádióantenna Dipol 1RUZ PM B

URH rádióantenna Dipol 1RUZ PM B

Ára: 3 460 Ft

Koaxiális kábel 75 ohm TRISET-113 PE (zselés) [1m]

Koaxiális kábel 75 ohm TRISET-113 PE (zselés) [1m]

Ára: 190 Ft

Koaxiális kábel (75 ohm): DIPOLNET RG-6 Cu [1m]

Koaxiális kábel (75 ohm): DIPOLNET RG-6 Cu [1m]

Ára: 100 Ft

IEC könyök antennadugasz önkompressziós Cabelcon RG-6/Triset-113 kábelre

IEC könyök antennadugasz önkompressziós Cabelcon RG...

Ára: 745 Ft

Kábeltisztító MASTER: RG59, RG6, Triset-113, Triset Profi, Triset-11 és telefonkábelekhez

Kábeltisztító MASTER: RG59, RG6, Triset-113, Triset ...

Ára: 2 185 Ft

F dugasz Cabelcon RG-6/Triset-113 kábelre önkompressziós

F dugasz Cabelcon RG-6/Triset-113 kábelre önkompressz...

Ára: 170 Ft

Antenna falitartó UML-38L10Y galvanizált

Antenna falitartó UML-38L10Y galvanizált

Ára: 855 Ft

Antennatartó falra UML 40L30 galvanizált

Antennatartó falra UML 40L30 galvanizált

Ára: 1 400 Ft

Antennaárboc alumínium 2,0 m, átmérő 35 mm, vastagság 1,5 mm

Antennaárboc alumínium 2,0 m, átmérő 35 mm, vastag...

Ára: 2 540 Ft

CIB FOXPOST
© 2005 - 2019 Dipol Hungaria Kft. Minden jog fenntartva
Tárhely szolgáltató: Magyar Hosting Kft.