Segítség

DVB-T antenna WIWA AN 200 erősítős 5V

Kód: Q1200

A WIWA AN 200 antennát külső és belső térben történő felhasználásra tervezték. Ezt a típust az 5V-os tápfeszültséget kiadó TV és set-top-boxokhoz (STB) ajánljuk. Az egyedi tervezésből kifolyólag jó minőségű kis zajú erősítőt alkalmaztak és ez nagyon jó eredményeket szolgáltat a digitális földfelszíni televízió adások vételére (DVB-T). Egyszerűen, könnyen felszerelhető erkélyre, balkonra, háztetőre, vagy akár a szobában. Üdülők, vikendházak, családi házak részére! Kiválóan felhasználható a MinDigTV vételéhez!
Bruttó ár: 4.590 Ft

Nettó ár: 3.615 Ft
Egységár: 4.590 Ft

Kártyás fizetés
Foxpost
MPL Box
Csomagautomatáinkban is átvehető termék, azonban a szekrények befogadó képessége véges, ezért kérjük csak ezzel a jelzéssel ellátott termékeket helyezzen a kosárba.

A csomag maximális mérete MPL Box esetén 50x31x35 cm (súlyhatár 20 kg.) FoxPost szekrénynél a 60x36x62 cm méret már nagyobb (súlyhatár 25 kg.), ezért vásárlásnál ügyeljen a mennyiségre.

Ha az Ön által megrendelt termékek mérete és mennyisége értékelésünk szerint nem teszi lehetővé az automatás csomag átvételt, úgy alternatív megoldást keresünk.

Értesítést küldünk!
A termék az MPL csomagautomatáiból és FOXPOST-on is átvehető! i

Antenna WIWA AN 200

AN-200 A

Kép az antennáról

WIWA AN 200 - egy aktív antenna, amelynek a megtáplálása történhet  a DVB-T (STB), vagy a TV vevőkészülékről. A DVB-T és DVB-T2 digitális földfelszíni televíziós jelek fogadására tervezték.Az antenna vonzó, stílusos és modern megjelenésű. Sikeresen használható az épületen belül, másrészt a víz- és UV-álló ház lehetővé teszi az épületen kívüli használatát is.


Balkonon  Árbocon  Szobában

A termék fontosabb jellemzői:

  • a két quad dipol használata növeli az antenna nyereségét, ami közvetlenül a magas vételi minőséghez vezethet
  • maximális nyeresége 48dBi
  • beépített high-end, alacsony zajszintű jelerősítő
  • erős irányíthatóság 
  • vízálló és UV-álló ház
  • tápellátás a DVB-T vagy a TV-5V beépített tápellátásából
  • TV-jelvédelem a külső interferenciával szemben árnyékolással


Figyelem !!!
Annak érdekében, hogy a WIWA AN 200 antennája megfelelően működjön szükséges, hogy a DVB-T tuner (STB), vagy a TV készüléke az antenna erősítőjének a megtáplálására az 5V feszültséget az antennacsatlakozón kiadja. Ez a menüben beállítható. Jelenleg nem minden vevőkészülék rendelkezik még ezzel a funkcióval, ezért üzembe helyezés előtt, illetve az antenna kiválasztásánál erről feltétlen érdeklődjön! Figyelem! Magasabb tápfeszültséget ne alkalmazzanak a működtetéshez, mert az eszközt tönkreteszi!.

Q1200_sh_600x.jpg

Az antenna közvetlen megtáplálása a tunerből (STB-ről), vagy a TV-ből lehetővé teszi a külső tápellátás leválasztását a 230V-os aljzatból. Javasoljuk, hogy használja ezt a lehetőséget. Ez megtakarítást eredményezhet a villamos energiában, ami segít a költségek csökkentésében, de gondoskodik a környezetvédelemről is.

A készlet tartalmazza a következőket:
1. Antenna WIWA AN 200
2.Tartó a szereléshez
3. Falra szereléshez készlet
4. Oszlopra történő szereléshez készlet
5. Koaxiális antennakábel
6. Kezelési utasítás

Technikai adatok:

Sáv: UHF, VHF, FM
Frekvenciatartomány: UHF 470 MHz - 870 MHz, VHF 47MHz - 230 MHz
Televízió jelek vétele: digitális és analóg
Rádiójelek vétele: FM, DAB
Impedancia: 75 Ω
Polarizáció: vízszintes és függőleges
Tápellátás: 5V antennacsatlakozóról DVB-T (STB) vagy TV vevőkészülék
Méretek: 350mm x 160mm x 70 mm

WIWA antennák most  időszerűek!
A WIWA antennák megkezdték országjáró vándor útjukat, hogy segítsenek megoldani a MinDigTV vételi problémákat, ott ahol a vétel kialakításához szükséges antenna elhelyezése gondot jelent. Az egyik típusa az antennának a WIWA AN 200 5V Q1200 a másik típusa a WIWA AN 220 5-12V A6040.
A WIWA antennákról részletesebben az alábbiakban írunk, amelyek a gyakorlatban nagyon jól teljesítenek és alkalmazásuk remélhetőleg minden felhasználójának örömet fog szerezni! Sokan előítélettel vannak az antennák iránt, mert szépen kivitelezett házukat esetleg esztétikailag rombolja. No hát ebben az esetben erre nem kell gondolni. Kis mérete, gyakorlatilag szinte észrevétlenné teheti, ha esetleg külsőleg kerül felszerelésre. Kinézetre mindkét antenna típusa hasonló, azonban ami megkülönbözteti ezeket, az ár és a tartozékok, valamint az adott TV készülékhez való felhasználási lehetőség. Természetesen írásunkban erre is kitérünk.

wiwa_an__200_313x537.jpg

Mindkét antenna kinézete külsőre azonos

Először kezdjük az alaptípussal, a WIWA AN 200 5V Q1200 antennával. Felszerelése az antennáknak végtelen egyszerű, amelyek különböző megoldásai a dobozon lévő képek alapján megfelelő tippet adhat. Mindkét antenna erősítőt tartalmaz. A lényeg ennél a típusnál és az antenna kiválasztásnál vegyék figyelembe, hogy ezt az antennát azokhoz a vevőegységekhez lehet használni, amelyeknél lehetőség van az TV készülékből, vagy set-top-box-ból (STB) az antenna csatlakozóra a készülékek menüjéből kijuttatni az 5V-os feszültséget. (Más tápfeszültség az eszköz tönkremenetelét okozhatja pl.12V).
Tehát itt a menüben ezt be kell állítani. Beltében és kültérben egyaránt felhasználható, azonban célszerű figyelembe venni, az adóállomástól való távolságot. Szobában 50 km-re lévő adót képtelen venni, azonban 5-10 km-re már nagyobb az esély, de erkélyre, tetőre szerelve már ennek többszöröse lehet.


Balkonon Árbocon Szobában

A lényeg az antennán lévő F csatlakozóba kell a toldó kábelt becsavarni, a másik végén lévő koaxiális dugaszt pedig a TV készülék, vagy STB antenna csatlakozójába bedugni. Lehetőleg az antenna elemei az adóllomás (két quad) irányába legyen. Mivel az antenna széles szögben 180 fokban képes a beérkező jeleket venni, így a visszavert jelek is sokszor segítik a vett kép kialakulását.
A beállításnál arra törekedjünk és ez minden antennára igaz a DVB-T vételnél, hogy a jelminőség a lehető legmagasabb értéket mutassa, 60-70% feletti értéknél már stabilan összeáll a kép és nem "fagy" le - többszörös irányváltoztatással, lassú mozdulatokkal ez beállítható. Amennyiben úgy találják, hogy a mellékelt kábel rövidnek bizonyul, úgy lehetőség van már a megrendelésnél erre is gondolni - jó minőségű, kis csillapítású kábelek, csatlakozók vannak kínálatunkban, amelyeket kívánságra össze is szerelünk.

A WIWA AN 220 5-12V A6040 a másik típus, amelyik már tartozékában mutat különbséget az előzőnél. Ezt az antennát bármelyik típusú TV készülékhez, vagy STB-hez megvásárolhatják, de főleg azoknak ajánlott, akik régebbi típusú TV vevőkészülékekkel rendelkeznek, vagy olyanokkal, amelyek az antenna kapcsokra nem képesek kiadni az 5V-os feszültséget.
Ez az eszköz 5-12V-os feszültséggel is működik, tehát alkalmas minden típusú vevőkészülékhez történő alkalmazáshoz. A tartozékok között megtalálható a hálózati tápegység és az un. tápfaladó, vagy tápleválasztó egység, amellyel az antenna erősítőjéhez eljuttatjuk a tápfeszültséget.

Q1220_sh_600x435_1.jpg


Ezt a mellékelt rajz szerint kell bekötni. Itt is igaz az, hogy amennyiben rövidnek bizonyul a kábel, úgy lehetőség van egy hosszabb kábeltoldót készíteni, amely feljuttatja a tápfeszültséget a tápfeladótól az antennáig. Ajtónál, ablaknál még m,egtalálható kínálatunkban egy lapos átvezető kábel is, amelyek ugyan nem tartozékok, de meg lehet külön vásárolni. Az antenna beállítása hasonlóképpen történik, mint az alap típusnál.

Jó vételt kínálunk!
Kiegészítők
Koaxiális kábel 75 ohm TRISET-113 1.13/4.8/6.8 [1m]

Koaxiális kábel 75 ohm TRISET-113 1.13/4.8/6.8 [1m]

Ára: 180 Ft

F csatlakozó 7.2 mm réz, nikkel [1 db.]

F csatlakozó 7.2 mm réz, nikkel [1 db.]

Ára: 100 Ft

F dugasz Cabelcon RG-6/Triset-113 kábelre önkompressziós

F dugasz Cabelcon RG-6/Triset-113 kábelre önkompressz...

Ára: 170 Ft

IEC dugasz Cabelcon RG-6/Triset-113 kábelre

IEC dugasz Cabelcon RG-6/Triset-113 kábelre

Ára: 330 Ft

Koaxiális antennadugasz könyök MC-095 Alcad

Koaxiális antennadugasz könyök MC-095 Alcad

Ára: 160 Ft

F-F összekötő kábel USC-025F 0,25 m ablakpárkányhoz

F-F összekötő kábel USC-025F 0,25 m ablakpárkányh...

Ára: 1 650 Ft

F toldó aljzat - F aljzat ablakhoz

F toldó aljzat - F aljzat ablakhoz

Ára: 560 Ft

Antennaárboc acél 1,5 m átmérő 38mm

Antennaárboc acél 1,5 m átmérő 38mm

Ára: 3 435 Ft

Antenna falitartó UML-38L10Y festett

Antenna falitartó UML-38L10Y festett

Ára: 855 Ft

DVB-T antenna WIWA AN 220 erősítős 5-12V Dual Power

DVB-T antenna WIWA AN 220 erősítős 5-12V Dual Power

Ára: 7 590 Ft

CIB FOXPOST
© 2005 - 2018 Dipol Hungaria Kft. Minden jog fenntartva
Tárhely szolgáltató: Magyar Hosting Kft.