Segítség

Efento - hőmérséklet érzékelő Inspector

Kód: Q1122

Az Efento hőmérséklet ellenőrző felhasználása ajánlott gyógyszertárakban, egészségügyi intézményekben, vagy gyorsan romló árukat szállító kamionokban, ahol a hőmérséklet dokumentálása fontos és eltérés esetén riasztást is végez. Egy időben sok érzékelőt tud figyelemmel kísérni. Alacsony költségű, de nagy biztonságot jelentő eszköz.
Bruttó ár: 19.900 Ft

Nettó ár: 15.670 Ft
Egységár: 19.900 Ft

Kártyás fizetés
Foxpost
MPL Box
Csomagautomatáinkban is átvehető termék, azonban a szekrények befogadó képessége véges, ezért kérjük csak ezzel a jelzéssel ellátott termékeket helyezzen a kosárba.

A csomag maximális mérete MPL Box esetén 50x31x35 cm (súlyhatár 20 kg.) FoxPost szekrénynél a 60x36x62 cm méret már nagyobb (súlyhatár 25 kg.), ezért vásárlásnál ügyeljen a mennyiségre.

Ha az Ön által megrendelt termékek mérete és mennyisége értékelésünk szerint nem teszi lehetővé az automatás csomag átvételt, úgy alternatív megoldást keresünk.

Értesítést küldünk!
A termék az MPL csomagautomatáiból és FOXPOST-on is átvehető! i

Az Efento - egy vezeték nélküli hőmérséklet ellenőrző Q1122 

SMS üzenetküldő és e-mail szolgáltatással.

A hőmérséklet ellenőrző készlet adatgyűjtő és a mérésekről szöveges üzenetküldő küldő funkciókkal rendelkezik. Az érzékelő által mért adatok átviteléhez a Bluetooth 4.0 verziója szükséges. A bázisállomás egy okostelefon, amely az Android 4.4.2 verzióját igényli, amely már a legtöbb okostelefonnál elérhető.

Q1122_ef_405_1.jpg

Az érzékelő nézete

komurka.jpg

A bázisállomás nézete (okostelefon - nem tartozék)

Q1122.jpgEgy sematikus ábrázolása a rendszernek

Az Efento hőmérsékletellenőrző rendszer Q1122

felhasználása igen sok rétű lehet. Olyan helyeken, ahol a hőmérséklet bizonyos szinten tartása fontos és annak minimális eltérése esetén is időben értesítés érkezzen a nagyobb kár megelőzése érdekében, ott nagyon jó szolgálatot tesz. Különösen fontos ez bizonyos gyógyszerek esetében, amelyeknek tárolása hűtőszekrényben történik és már néhány fokos hőmérsékleti érték eltérése esetén komoly károsodások történhetnek, vagy szállítmányok esetében, ahol a hűtő agregát  meghibásodásánál azonnal értesülhet a megrendelő a hűtött termékek hőmérsékleti eltérésekről, de akár helyiségek hőmérsékleti szintjének az ellenőrzésére is felhasználható.

Efento használati utasítás

SMS értesítések

Létre lehet hozni alsó és felső hőmérsékleti határértékeket. Amennyiben a hőmérséklet érzékelő által mért küszöbértéket meghaladja, SMS riasztást küld az előzőleg betáplált kiválasztott mobiltelefon számokra.

Hőmérséklet regisztráció

A rendszeren belül minden szenzor méri a hőmérsékletet és vezeték nélkül továbbítja a bázisállomás felé. Minden mérést ment és tárol a bázisállomás memóriája.

Jelentések

A mentett adatokokat a bázisállomás memóriájából el lehet küldeni bármilyen e-mail címre CSV vagy PDF fájlban. Az adatokat később lehetséges kinyomtatni, elemezni a népszerű programok segítségével (pl MS Excel), vagy tárolni, mint egy biztonsági mentést.

Adatok megjelenítése táblázatban

Az elmúlt 24 óra adatai megjeleníthetők egy táblázat formájában a bázisállomás kijelzőjén. Sőt, az egyes órákra vonatkozóan a minimum és maximum értékek is meg vannak jelölve a táblázatban.

Megbízhatóság

A bázisállomás, vagyis az okostelefon akkumulátorral rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy akkor is működjön, amikor az áramellátás az épületben esetleg megszűnik. A rendszer SMS figyelmeztetéseket küld a felhasználók számára, amint átvált az akkumulátor üzemmódra, valamint akkor is, amikor az áram visszatér.

Egyszerű konfiguráció

Az Efento célja az volt, hogy a beállítások és a konfigurációk senki számára ne jelentsenek problémát. Egyszerűen, adja hozzá az érzékelőket, a beállítási hőmérséklet küszöb értékeket és a telefonszámokat. Ha azt is szeretnénk, hogy e-mail jelentéseket is küldjön a felhasználónak, csak válassza ki azt az időtartamot, amit kíván, majd írja be az e-mail címét és nyomja meg a küldés gombot! Az egész folyamat nem egészen 5 perc alatt elvégezhető!

Efento érzékelők

Az Efento szenzorok a hőmérsékletet 0,5°C-os pontossággal mérik, a -10° C és +70° C értékhatárokon belül. A nagy kapacitású akkumulátor lehetővé teszi számukra, hogy legalább két évig működhessenek. Minden mérést vezeték nélkül sugároznak a bázisállomás felé.

Olcsó költségű megoldás

Annak érdekében, hogy SMS riasztásokat küldjön, a bázisállomásra be kell szerelni a bázisállomásba egy SIM-kártyát. A SIM kártya fenntartásának költsége nem haladja meg a [jó ár-érték és átváltási érték arányok]

Az Efento SMS értesítéseket küld, ha:

  • A hőmérséklet a határtéket túllépte (létre tudja hozni az alsó- és felső értékeket) - az esemény bekövetkezése után azonnal

  • A hőmérséklet visszatért a biztonságos tartományba (az alsó és felső érték közé) – az esemény bekövetkezése után azonnal

  • A bázisállomás tápellátása megváltozott és a hálózati tápegységről átváltott az akkumulátoros üzemmódra - 10 perccel az esemény megtörténte után

  • A bázisállomás tápellátása megváltozott és az akkumulátoros üzemről átváltott a hálózati megtáplálásra, azonnal az esemény bekövetkezése után

  • A bázisállomás elvesztette a kapcsolatot az érzékelővel - 10 perccel az esemény után

  • A bázisállomás a szenzorral ismét kapcsolatba lépett – az esemény után azonnal

Az alap készlet, amely lehetővé teszi figyelemmel kisérni egy hűtőszekrény hőmérsékletét a következő eszközöket kell, hogy tartalmazza:

  • 1 x Efento hőmérséklet érzékelő

  • 1 x bázis állomás - egy okostelefon Efento applikációval

  • SIM kártya, pótolható saját beszerzéssel [válassza az egyedi beszerzést]


Efento_sr02_415X877.jpg

A képen egy hűtőszekrényben elhelyezett 3 Efento érzékelő hőmérsékleti adatait jelzi.

schemat_inspector_en_3.jpg

 

Efento érzékelők

A rendszer indítása

Csatlakoztassa az okostelefont a töltővel, majd dugja be a hálózati aljzatba (azonos AC vonal, amely biztosítja a hűtőszekrény áramellátását is), és ne húzza ki (folyamatos kapcsolat szükséges áramkimaradás esetén is).

Hozzon létre egy ingyenes Google fiókot a készüléke számára. Ez a fiók használható a jelentések és az e-mail riasztások feltöltésére. Google fiókot hozhat létre az oldal használatával: https://accounts.google.com/SignUp?hl=en. Írja be a felhasználónevet (login) és jelszót, amelyre később szükség lesz (Data export, item 6). Fontos: a fiók létrehozása után lépjen be a fiók beállításokhoz Naplózás és biztonságés válassza a Kevésbé biztonságos alkalmazások engedélyezéseopciót.

1.Indítsa el az Efento appot

2.Adja az érzékelőket a listához1.Koppintson bárhol a kijelzőre, a rendszer automatikusan megkeresi az elérhető érzékelőket.Ahhoz, hogy újat tudjon hozzá adni a keresés során, koppintson a beállítások ikonra (az Efentorendszer logója) a bal felső sarokban, és válassza ki a "Keresés" listáról.

2.Várja meg, amíg az összes eszköz megjelenik a listában. Ez eltarthat körülbelül 20 másodpercig.

3.A lista bemutatja az érzékelők sorszámát. Ugyanezek a számok megtalálhatók a készülékekcímkéjén is. Az érzékelőket a listához adhatja, ha rájuk koppint.

4.Az összes érzékelő hozzáadása után, zárja be az üzemmódot.

3.Változtassa meg a nevét az érzékelőknek (elérhetőségi hely, könnyebb megjegyzés, stb.1.Érintse meg és tartsa egy pillanatig az érzékelőn az ujját, amelyet át kíván nevezni (az érzékelőkbeazonosíthatók a matricán található sorozatszám alapján).

2.Válassza a szerkesztés ikont a felső sávból.

3.Az ablakban megjelent készüléknek adjon egy új nevet, majd ezután erősítse meg az“OK” gombra koppintva.

4.A riasztási küszöbérték konfigurálása (megjegyzés: abban az esetben, ha az előre beállított riasztásiszintet meghaladja, az érzékelő neve pirosban jelenik meg)1.Koppintson az érzékelőre, amelyet beállítani szándékozik.

2.A "Határok" mező az alsó és felső hőmérsékleti határértékek beállítására szolgál.

5.Adja meg a telefonszámát és/vagy az e-mail címeket, amire a riasztási SMS-ek és/vagy e-mailek küldésetörténik. Figyelmeztetés! Ha az e-mail riasztásokat használni kívánja, először győződjön meg arról, hogy azokostelefon hozzáfér-e az internethez és e-mail fiókja konfigurálva van-e.1.Lépjen be a "Riasztás" részbe (az Efento rendszer logó bal felső sarokban -> Figyelmeztetések).

2.Koppintson a "+" -ra a jobb felső sarokban.

3.A megjelenő ablakban, válassza ki a riasztás (SMS/e-mail) fajtáját, majd írja be a tervezetttelefonszámot és/vagy a cél e-mail címet, majd erősítse meg azt, koppintson az "OK" gombra.

4.A címzetthez küldött riasztás fajtájának megváltoztatásához (telefonszám vagy e-mail cím),koppintson a célra, és jelölje meg a szükséges riasztásokat a listán. Alapértelmezésben az úticél, hogy tájékoztatást kapjanak a riasztásokról.

5.A címzett eltávolítása, vagy törölésénél (telefonszám vagy e-mail cím) érintse meg és tartsa azrajta az ujját egy pillanatig. Ezután válassza a törlést, vagy a szerkesztést az ikonnál a felső sávban.

Grafikonok

1.Válassza ki a kívánt érzékelőt a listából.

2.Válassza ki a "Grafikon" elemet a felső sávból.

3.Alapértelmezésben az alkalmazás létrehoz egy grafikont az elmúlt 24 órából. Ha változtatni szeretné az időt lépjen be a főmenübe (Efento rendszer logó), válassza a "Beállítások" majd az "Idő tartomány"-t

Adat export

1.Válassza ki az érzékelőt az adatexportáláshoz az érzékelők listájából.

2.Válassza ki az adatok export formátumát (pdf/csv) és a jelentés típusát:Teljes: a jelentés tartalmazza a hőmérséklet alsó és felső hőmérsékleti küszöbértékeket ésinformációt ad a rendszerben történt eseményekről (hőmérsékleti határok átmenetei, áramkimaradások, tápegység visszatérése, a normál hőmérsékleti tartományba való visszatérés).

Rövidített: a jelentés csak a hőmérsékletet tartalmazza, a hőmérsékleti küszöbértékekalsó és felső értékeivel.

3.Válassza ki a "Export" elemet a felső sávból.

4.Írja be az e-mail címet, amelyet korábban létrehozott a Gmail fiókban.

5.Válassza ki a kivánt idő beállítását "From" és "To" paramétereket.

6.Erősítse meg a "Küldés" gombbal. Az app a naplózási adatokat igényli. Válassza ki a "Meglévő" opciót, ésadja meg a bejelentkezésnél (felhasználói nevet) és a jelszót, amit a Google-fiók létrehozása előtt megadott (lásd a leírás elejét). Az adatokat elküldi a megadott címre (ez több percig is eltarthat).

7.Alapértelmezésben az adatokat a jelentés 15 percenként menti. Ha szeretné megváltoztatni ezen idősza-kot, lépjen be a főmenübe (koppintson az Efento rendszer logójára a bal felső sarokban), válassza ki a "Beállítások", majd a "Mérések gyakorisága" menüpontokat.

Automatikus e-mail jelentések

Az Efento rendszer automatikusan küldi a jelentéseket a csatlakoztatott érzékelőkről. A jelentéseket tetszőleges számú címzettnek lehet küldeni. Automatikus e-mail jelentések lérehozása:

1.Lépjen be a "Beállítások" menübe, válassza ki az "E-mail fiók" elemet a listából. Adja meg afelhasználónevét és jelszavát a Gmail-fiókhoz a küldéséhez, majd koppintson az "Ellenőrizze, hogyhelyes". Ha a bejelentkezési név és a jelszó helyes, egy megerősítés jelenik meg. A változtatásokmentése "OK" gombbal. Ha nem rendelkezik Google fiókkal, akkor hozzon létre egyet, ingyen van.

2.Válassza a "Beállítások", majd az "Export" elemet a felső részen. "Kapcsolja be az automatikus export"amely aktív állapotban (kék)

3.Válassza ki az adat export formátumát (pdf /csv) és a jelentés típusát:

•Teljes: a jelentés tartalmazza a hőmérsékletet, hőmérsékleti küszöbértékek alsó és felső értékét,az információkat a rendszerben történt eseményekről (hőmérsékleti határok átmenete, áramkima-radások, tápegység visszakapcsolódása, a normál hőmérsékleti tartományba való visszatérés).

Rövidített: a jelentés csak a hőmérsékletet tartalmazza, a hőmérsékleti küszöbértékek alsó ésfelső értékeivel.

4.Lépjen be az érkező e-mail címhez. Ha az automatikus jelentéseket fogadja, a címzettek számától függőenvesszővel válassza el a nevüket (például abc@abc.com, xyz@xyz.com stb)

5.Válassza ki a jelentések gyakoriságát:•minden óra,

naponta egyszer - jelentés az elmúlt 24 órában történtekről, küldi 08.00 órakor,

hetente egyszer - jelentés a múlt héten történtekről, küldi minden hétfőn 08:00 órakor,

havonta egyszer - a jelentés az elmúlt hónapban történtekről, minden hónap első napján 08.00 órakor.

Érzékelő eltávolítása a listából

Egy érzékelő eltávolításához a listában koppintson rá és tartsa egy pillanatig, majd válassza a Törlés ikont a felső sávban. Megjegyzés: azáltal, hogy egy szenzort a listából törlünk, az összes kapcsolódó adata a bázisállomás memóriájából is törlődik (főegység) és nem lehet visszaállítani.

Hang-és fényjelzés túlmelegedésnél

Az alkalmazás lehetővé teszi, hogy aktiváljuk a hallható és látható riasztást amikor a meghatározott riasztási küszöbértéket túllépi. Ha a mért érték meghaladja a riasztási küszöbértéket, a képernyőn a mobil fényszintje automatikusan megemelkedik. Alapértelmezésben a hangos riasztás ki van kapcsolva. Az aktiválásához menjen a "Beállítások" menübe (koppintson az Efento rendszer logóra a bal felső sarokban, és válassza a "Beállítások"), majd válassza a "Sound riasztás". A megjelenő ablakban ki lehet választani a riasztás ismétlési periódusát (5, 15, vagy 30 perc). Például, abban az esetben, ha a riasztás és a választásunk 15 perc, amikor kikapcsolja a hangot, akkor meg kell ismételni a 15 perces időtartam után (amennyiben a hőmérséklet még mindig a kivánt tartományon kívül van, különben nem indul ismét).

Távoli leolvasása az aktuális hőmérsékletnek

Ahhoz, hogy információkat kapjon a szenzoroktól a mért aktuális hőmérsékletről, az "efento" szöveges üzenetet küld (SMS)-ben, amennyiben a telefonszáma a SIM-kártyára kerül a bázisállomásban (főegység). Egy pillanat és választ kap SMS-ben a jelenlegi mérésekről. Az opció kikapcsolható a "Beállítások" menüben.

SIM kártya prepaid egyenleg/feltöltés ellenőrzése

Ha Ön egy kártyás feltöltést használ (amely előírja az időszakos utántöltést), akkor nézze meg a számlaegyenle-get és/vagy top-up a SIM-kártyánál a "Beállítások" menü kiválasztása után a SIM-kártya elemet, és a kód bevitelével az egyenleg és/vagy feltöltési számlájának ellenőrzésére. A kódok rendelkezésre állnak a piaci szerep-lők weboldalain és a dedikált feltöltőkártyákon, nyugtákon, stb.

App frissítése

A frissítések ellenőrzéséhez menjen az alkalmazás beállításaihoz (koppintson az Efento rendszer logóra a bal felső sarokban, és válassza ki a "Beállítások"), majd a "Frissítés" elemet. Google Play Store megnyílik, és automatikusan ellenőrzi a frissítéseket a Efento Inspector alkalmazásnál. Ha az "Update" gomb a boltban aktív, érintse meg, töltse le és telepítse a frissítést.

Főbb jellemzői az Efento érzékelőknekAz Efento érzékelők a hőmérsékletet 0,5°C pontossággal mérik a -10°C és +70°C közötti tartományban, és 2,5°C, a -35°C és -10°C közötti tartományban. Nagy kapacitású akkumulátorok biztosítják min. 2 évig folyamatosan, kar-bantartás mentesen a működési időszakban. A méréseket vezeték nélkül továbbítja a bázisállomásra (főegység).

Taretománya: ca. 50 m (nyílt terepen)

Minimális ismétlési idő a mérésre: 3 perc

Elem: 1x AA, 3.6 V (Megjegyzés! Az elem úgy néz ki, mint a normál 1,5 V AA elem, "azonban kikell cserélni szükség esetén 3.6V-ra )

Az elem élettartama: min. 2 év (amennyiben a mérések ismétlése, 15 perc )

Pontosság 0,5°C a -10°C és +70°C közötti tartományban

Kérésre a szenzorok el vannak látva kalibrációs bizonyítvánnyal

Rádio-modul működési frekvencia: 2.4 GHz

Certifikáció: CE, FCC

SMS / email riasztások A bázisállomás SMS-t és/vagy e-mail riasztásokat küld a következő esetekben:

Meghaladja a riasztási küszöbértéket (lehetőség beállítani a felső és alsó küszöbértékeket)-azonnal

Visszatér a hőmérséklet a biztonságos tartományba - azonnal

Áramkimaradás történik, fokozatosan akkumulátoros tápellátás - késedelem 10 perc

Folytatás ismét a tápegységről - azonnal

Kommunikáció megszakadása a szenzorral - késedelem 6 perc

Egy érzékelő kommunikációjának folytatása - azonnal

efento.jpg

Efentomen_k_p_228x400.jpg

Kiegészítők
Efento - hőmérséklet érzékelő - szondával

Efento - hőmérséklet érzékelő - szondával

Ára: 21 400 Ft

CIB FOXPOST
© 2005 - 2018 Dipol Hungaria Kft. Minden jog fenntartva
Tárhely szolgáltató: Magyar Hosting Kft.