Segítség

Univerzális OCTO LNB Inverto PRO

Kód: A98258

Ezt a fejkonvertert kisebb SMATV telepítéseknél lehet jól kihasználni egy antennával. A nyolckimenetes fej kiküszöböli annak a szükségét, hogy egy kisebb telepítésnél multiswitcheket alkalmazzanak. Nyolc műholdvevő készülék közvetlenül tud csatlakozni a LNB-hez.
Bruttó ár: 23.160 Ft

Nettó ár: 18.235 Ft
Egységár: 23.160 Ft

Kártyás fizetés
MPL Box
Csomagautomatáinkban is átvehető termék, azonban a szekrények befogadó képessége véges, ezért kérjük csak ezzel a jelzéssel ellátott termékeket helyezzen a kosárba.

A csomag maximális mérete MPL Box esetén 50x31x35 cm (súlyhatár 20 kg.), ezért vásárlásnál ügyeljen a mennyiségre.

Ha az Ön által megrendelt termékek mérete és mennyisége értékelésünk szerint nem teszi lehetővé az automatás csomag átvételt, úgy alternatív megoldást keresünk.

Értesítést küldünk!
A termék az MPL csomagautomatáiból is átvehető! i
2 év garancia
Univerzális Single LNB: Inverto BLACK Premium 0,2dB
Kép az LNB konverterről. Befogási átmérő 40mm.
 
 
Univerzális Single LNB: Inverto BLACK Premium 0,2dB
Az LNB nézete a csatlakozók védelmi helyzetében
 
Az LNB konvertert műholdas antennák közösségi vételére tervezték, egyetlen antennával, pl.A9652. Az eszköz kiküszöböli a multiswitchek szükségességét. Nyolc műholdas tunert lehet közvetlenül csatlakoztatni. Ne használja ezt az átalakítót kancsal áramkörökhöz. A konvertert nem úgy tervezték, hogy kettős tartóban is telepítsék, amelyek két közeli műholdas pozícióból érkeznek.
 
Univerzális Single LNB: Inverto BLACK Premium 0,2dB
Kép a csomagolásról
 

Műholdas konverterek

Műholdas konverter - mi lehet ez? Parabola fejek (gyakran hívják így LNB - Low Noise Block) azok az eszközök, amelyeket erősítésre és átmeneti jeltovábbításra, jelátalakításra használnak a 10.7-11.7 és 11.7-12.75 GHz-es frekvenciáról egy közbülső műholdas frekvenciára (950-2150MHz).
Alapvető paraméterek a következők: erősítés, önzaj, áramfelvétel (current) teljesítményfelvétel és képes legyen MPEG2 műholdvevővel dolgozni.
A szélessávú parabola fej tipikus adatai: erősítés - 55dB, zajtényező - 0.2-07dB, áramfelvétel - 100mA. A twin, vagy kettős és a quattro fejeknél ez az érték elérheti akár a 400mA-t is. Digipower (forgató) motoroknál csak a kisebb áramú fejek jöhetnek számításba!
Műholdas jelek A műholdas jelek egyik specifikus jellemzője a polarizáció és a sávok használata. A műholdas programok elosztását a C és Ku sávokon osztják el és ezek kétféle polarizációban is megjelennek.

  • C sáv: 3.7- 4.2 GHz (sávszélesség: 500 MHz; heterodyn frekvencia: 5.15 GHz),
  • Ku sáv: 10.7-12.75 GHz (sávszélesség: 2050 MHz; heterodyn frekvencia: 10.0; 9.60; 10.60; 10.75 GHz).
Parabola fejek típusai. Manapság se szeri-se száma a sok forgalomban lévő fejnek. Ezek legtöbbje a generátorfrekvenciában, a be-és kimenő sávban, valamint a dízájnban különböznek egymástól. A legnépszerűbb változatok adatait alsó táblázatunkból tanulmányozhatják. Sok parabola fej már tartalmaz DiSEqC kapcsolót is. Körpoláros fejek (dextrorotary és levorotatory) is kaphatók a kereskedelemben, de ezek felhasználása nem számottevő és kevés műholdon használják ezt a fajta polarizációs megoldást.
Szélessávú - a legnépszerűbb fejek ezek, amelyek függőleges és vízszintes polarizációban működnek (a kiválasztásához különböző feszültségeket alkalmaz 18V vagy 14V) és a sávváltás 10.7-11.7 valamint a 11.7-12.75 GHz (kiválasztásához a 22kHz-es 0,6V-os amplitudójú kapcsolójelet használja). A helyi generátor frekvenciája 9.75GHz egyezik a 10.7-11.7 GHz és 10.6 GHz pedig 11.7-12.75 GHz-el. Néha található 10.7GHz-es kivitel is.
Dupla vagy (twin) fej gyakran ikerfejnek is mondják, valójában két független fej van egy házban, amelyik lehetőséget biztosít két műholdvevő számára egymás befolyásolása nélküli műsorkiválasztásához. Mindkét fej hasonló tulajdonságokkal rendelkezik.
Quad fej nem más mint egy tokban négy fej (nézd lent), amely megfelel egy 4/4 multiswitchnek. Ez egy olyan fej, amellyel egymástól függetlenül négy műholdvevőt tudunk működtetni. Kisebb lakóközösségnél, vagy többgenerációs lakóházban sikerrel alkalmazható, főképpen ott, ahol esetleg UPC-Direct, vagy Digitv szolgáltatást vesznek igénybe és így nem kell több antennát felszerelni.
Dual fej tulajdonsága, hogy külön kivezetése van a függőleges polárnak és külön a horizontális polárnak a 10.7-11.7GHz-es tartományon belül. Ezek a fejek azonban nem használatosak, mert kiszorították a quatro konverterek.
Quatro - ez négy független kimenetű átalakító:10.7-11.7 GHz-es tartomány függőleges polarizációval, a 10.7-11.7 GHz tartomány horizontális polarizációval, a 11.7-12.7GHz tartomány függőleges polarizációval és a 11.7-12.75 GHz tartomány pedig a horizontális polarizációval.
Monoblock - ez egy tipikus megoldás, amely támogatja két műhold vételét egy parabolatükörből. Ez tulajdonképpen két konverter, amelyik beépített DiSEqC switch-el rendelkezik, közös házban. A fejek kiválasztását a Tone Burst vagy DiSEqC jel bevitele vezérli. Ezek a fejek a legbiztonságosabban a 80-90cm-es tükrökkel működnek.
Monoblock fej alkalmazása
Konverterek alkalmazása közösségi rendeszerekben (SMATV rendszerek). Ahhoz, hogy a rendszer bármelyik programot elérhesse, ahhoz a folyamatos sáv és polarizációknak rendelkezésre kell állnia a jelek vételéhez minden időben. Ezt a követelményt a korábbi fejek nem tudták teljesíteni és ezért kifejlesztették az un. quatro fejeket, amelyek alkalmasak fejállomásoknál ezeknek a követelményeknek eleget tenni.
Tulajdonképpen a quatro fejek rendelkeznek az un. alsó és felső sávok mindkét polár kivezetésével.
A Quatro fejek felhasználása rendkívüli széleskörű, mert a multiswitches rendszerek nélkülözhetetlen eleme lett, de hasonlóképpen a kábeltévé fejállomások legfontosabb elemévé vált.
Konverterek és multiswitchek. A felhasználható konverterek fajtája a multiswitch telepítéseknél, ahol sok felhasználó ugyanazt a 14 - 18V-os tartományt használja (ez az egyéni megoldástól függ). Lehetetlen lenne a vétel, ha ugyanazt a sávot használnák többen(a kapcsoló sáv és polarizáció tehetelensége miatt). Egyetlen elérhető alsó sáv tudott lenni (10.7-11.7 GHz) és egy polarizáció. Emiatt kell multiswitches rendszerekben quatro konvertereket alkalmaznunk. Így azonos időpontban a multiswitch biztosítja a különböző vételi pontokon a kivánt sávot, a kivánt polarizációt a csatorna paramétereinek megfelelően, tehát a műholdvevőről bejutó kapcsolójelek DiSEqC és 22kHz-es jelek vezérlik egymástól függetlenül a felhasználóknál a csatornákat.

Megnevezés

single

twin 1

quad

octo

quatro

monoblock

Alkalmazás

egyéni

két független vevő

négy független vevő

nyolc független vevő

multiswitches

egyéni vétel két műholdról

Kimenetek

1

2

4

2

4

1

Frekvencia

Bemenet: 10.7 - 11.7 GHz

11.7 - 12.75 GHz

Kimenet: 950 - 1950 MHz

1100 - 2150 MHz


X

X

 

X

X


 

X

X

 

X

X


X

X

 

X

X



 

X

X

 

X

X

 


X

X

 

X

X


X

X

 

X

X

Helyi gen.frekvencia:

LO1 9.75GHz

LO2 10.6GHz

 

X

 

X

 

X

X


X

X


X

X


X

X


X

X

Jelkapcsolás:

V/H 14/18V

LO1/LO2 -/22kHz

DiSEqC/Tone Burst



X

X

 


X

X

 


X

X

 


X

X



X

 X

X

 
 
Kiegészítők
F csatlakozó 7,2mm [100db.]

F csatlakozó 7,2mm [100db.]

Ára: 4 585 Ft

F csatlakozó crimp RG 6 (6,5mm)

F csatlakozó crimp RG 6 (6,5mm)

Ára: 120 Ft

F csatlakozó crimp RG 6 (6,5mm) TRATEC

F csatlakozó crimp RG 6 (6,5mm) TRATEC

Ára: 155 Ft

Gumiharang F csatlakozóhoz

Gumiharang F csatlakozóhoz

Ára: 110 Ft

CIB
© 2005 - 2024 Dipol Hungaria Kft. Minden jog fenntartva
Tárhely szolgáltató: Magyar Hosting Kft.